Welke trainingen kan ik uitvoeren?

Welke trainingen kan ik uitvoeren?

Gezond Sporten is een multidisciplinaire vereniging die zoveel mogelijk (para)medische professionals uit de sportgeneeskunde in de brede zin van het woord wil samenbrengen om gezond sporten in Vlaanderen wetenschappelijk verantwoord te promoten. Wij staan zowel open voor verenigingen als voor sportmedische professionals die zich op individuele basis willen engageren binnen Gezond Sporten.
Sporter Artikel Zwemmen Fietsen Lopen Training

Naargelang het beoogde doel (welk energiesysteem wil ik trainen?) leg je het accent op aerobe trainingen en/of op anaerobe trainingen. Een combinatie van beide trainingsvormen kan zeker. Hier vind je de verschillende trainingsmethoden.


Aerobe trainingsmethoden: uithouding

De aerobe trainingsmethoden voer je uit met het idee je uithouding (conditie) te verbeteren en bestaan uit zowel herhalingen van korte inspanningen als continue, langdurige inspanningen aan een relatief lage tot matige intensiteit (inspanningen onder de anaerobe drempel). Aerobe trainingen zijn trainingen waarbij je voornamelijk vet verbruikt wanneer je traint aan een lage intensiteit (onder aerobe drempel) en verbrand je lichaam vet én koolhydraten als de trainingen worden uitgevoerd aan een matige intensiteit (tussen de aerobe en de anaerobe drempel). Typerend aan aerobe training is het feit dat het lichaam niet in verzuring gaat.
 

Duurtraining

Duurtrainingen worden gekenmerkt door ononderbroken inspanningen aan een relatief lage intensiteit, zodat je de training lange tijd kan volhouden en je hoofdzakelijk vet verbrandt. Een lage intensiteit houdt in dat je je inspanning uitvoert op een ‘praattempo’ (je kan nog duidelijk en constant babbelen tijdens het sporten) – aan 50-70% van je HS-reserve (formule van Karvonen) of aan 70-80% als je voor een intensievere duurtraining gaat. Meestal gaat het om trainingen die langer dan een uur duren. Je kan hierbinnen zeker afwisselen tussen een lange duurtraining met een lage snelheid en een kortere duurtraining met een hoge snelheid (waarbij je kan werken met lange blokken van 10-30 minuten aan een sneller tempo, afgewisseld met rustige korte blokken). Een andere manier om een duurtraining wat ‘levendiger’ te maken, is om ze te combineren met snelheidstraining: steek korte versnellingen in je duurloop. Tijdens een duurloop neem je bijvoorbeeld de loopsnelheid geleidelijk toe van joggen via hardlopen naar sprinten: na elke 5 minuten joggen, loop je 40 seconden hard en sprint je voor 6 seconden. Let hierbij wel op dat je niet begint te verzuren. Als dit het geval is, breek je de snelheidstraining het beste af. Je kan deze training invullen zoals jij het het liefst hebt.

Wanneer je start met duurtraining, zoals bijvoorbeeld Start 2 Run, begin je met loopblokken van enkele minuten aan praattempo afgewisseld met intervallen waarin je stapt. Je start waarbij jij je het best voelt en wat voor jou lukt. De blokken waarin je loopt worden steeds langer en de rustintervallen steeds korter om uiteindelijk aan één stuk een duurtraining te kunnen lopen. De trainingsduur van deze ononderbroken trainingen kan je dan elke week met maximaal 10% verlengen en er later afwisseling insteken.

  • 70’ lopen @lage intensiteit    
  • 60’ lopen @lage intensiteit met korte versnellingen
  • 60’ lopen: 5’ @lage intensiteit; 3x10’ @matige intensiteit; 5’ @lage intensiteit
  • 40’ lopen @matige intensiteit
  • 4u fietsen @lage intensiteit
  • 2u fietsen @lage intensiteit met korte versnellingen
  • 1u40 fietsen: 10’ @lage intensiteit; 3x20’ @matige intensiteit; 10’ @lage intensiteit
  • 1u20 fietsen @matige intensiteit
  • 60’ zwemmen @lage intensiteit
  • 50’ zwemmen @lage intensiteit met korte versnellingen
  • 50’ zwemmen: 5’ @lage intensiteit; 2x10’ @matige intensiteit; 5’ @lage intensiteit
  • 40’ zwemmen @matige intensiteit
    

Intervaltraining: middellange en lange duur

Een intervaltraining bestaat uit een aantal relatief korte periodes van belasting aan hoge intensiteit die worden afgewisseld met inspanningen aan lage intensiteit. Deze laatste geven geen volledige recuperatie. Om op aeroob niveau aan intervaltraining te doen liggen de periodes aan hoge intensiteit in lijn met de intensiteit voor de intensievere duurtrainingen: je kan nog moeilijk een gesprek voeren (75-85% van je HS-reserve), je snelheid zal iets hoger liggen en is constant overheen de verschillende herhalingen. Tijdens de onvolledige herstelperioden is je hartslag verhoogd maar je kan wel nog praten.

Wanneer je niet de tijd hebt om meer dan een uur actief te zijn, is dit een ideale trainingsvorm aangezien ze zeer efficiënt is: je kan heel wat meer inspanning leveren in één trainingssessie (30 tot 60 minuten) in vergelijking met een continue duurtraining (> 60 minuten). 

Bij het opstellen van een intervaltraining kan gespeeld worden met de intensiteit, de duur van het herstelinterval, het aantal werkintervallen (herhalingen) en het aantal series (het aantal herhalingen per trainingssessi)e. Het wordt meestal aangenomen dat hoe meer herhalingen worden uitgevoerd, hoe korter de afstanden, maar hoe hoger de snelheid wordt en hoe korter de recuperatietijd. De duur van middellange inspanningen loopt van 1 tot 4 minuten aan een intensiteit van 80-90%, voor lange inspanningen is dit 4 tot 15 minuten aan een intensiteit van 70-80%. De onvolledige recuperatie tussen de herhalingen duurt even lang of is de helft van de inspanningsduur. Tussen de reeksen wordt een langer herstel ingelast. De midellange intervaltrainingen zijn tevens goed voor het trainen van het anaeroob systeem.            

  • Middellang:10’ inlopen – 6 x 3’ @80-90% (2’ recup) – 10’ uitlopen
  • Lang: 10’ inlopen – 3 x 6’ @70-80% (4’ recup) – 10’ uitlopen

  • Middellang: 10’ infietsen – 6 x 4’ @80-90% (3’ recup) – 10’ uitfietsen
  • Lang: 10’ infietsen – 2 x 8’ @70-80% (5’ recup) – 10’ uitfietsen

  • Middellang: 10’ inzwemmen – 6 x 400m zwemmen @80-90% (2’ recup loszwemmen) – 10’ uitzwemmen         
  • Lang: 10’ inzwemmen – 2 x 800m zwemmen @70-80% (4’ recup loszwemmen) – 10’ uitzwemmen

Fartlektraining

Fartlektraining is een leuke en eenvoudige manier om aan duurtraining te doen gecombineerd met intervallen door de omgeving of je gevoel te gebruiken. Je traint aan verschillende intensiteiten waarbij je afwisselend traag en snel loopt (of fietst, …). Deze trainingsvorm kan je zo zwaar of uitdagend maken zoals je wilt. Maar als je ervoor kiest om je uithouding te trainen en de training lang wil volhouden, is het van belang dat je de snelle stukken niet té snel uitvoert maar aan een matige intensiteit (onder de anaerobe drempel). 

  • Ga eens lopen of fietsen met muziek. Zet een liedje op aan een matig tot snel tempo waarop je loopt (of jogt) of wat zwaarder trapt, gevolgd door een liedje aan een rustig tempo waarop je jogt (of wandelt) of lichter trapt.
  • Neem je fiets mee naar een heuvelachtig gebied. Op deze manier wissel je klimmen met dalen af en maakt de natuur jouw intervaltraining. 
  • Maak een stevige boswandeling (kan ook met muziek) en ook hier wordt klimmen afgewisseld met afdalen.
    

Recuperatietraining

Een recuperatietraining is een heel rustige training waarbij je je lichaam de tijd geeft te herstellen door de bloedtoevoer en -afvoer naar je spieren te stimuleren. Deze training (loslopen of -fietsen) doe je best de dag voor of na een wedstrijd of na een intensieve of anaerobe training. Ook als je techniek traint of als je twee keer per dag traint, kan recuperatietraining in het schema worden ingepast.

  • < 40’ loslopen
  • 60-90’ losfietsen
  • < 30’ loszwemmen
    

Vettraining

Vettraining (nuchter trainen) is een trainingsvorm voor getrainde sporters, niet voor beginners aangezien je lichaam sterk genoeg moet zijn. Hierbij train je op je nuchtere maag (je hebt 8uur niets meer gegeten). Deze training is van lage intensiteit en duurt maximaal 1,5 uur. Hierdoor is je lichaam verplicht je vetreserves aan te spreken aangezien je koolhydraatreserve na enige tijd is opgebruikt. Je mag zeker water drinken voor of tijdens een vettraining, maar geen dranken die suikers bevatten. Lees hier meer over op Nuchter trainen, iets voor mij?

 

Anaerobe trainingsmethoden: weerstand en snelheid

Anaerobe trainingen zijn trainingen bestaande uit zeer intensieve inspanningen boven je anaerobe drempel, zodat de zuurstoflevering onvoldoende is om voor energie te voorzien voor je hardwerkende lichaam waardoor je lichaam beroep doet op anaerobe energielevering. Wanneer deze intense inspanningen ‘lang’ genoeg duren (10 seconden tot enkele minuten), verbruik je hoofdzakelijk koolhydraten en gaat je lichaam in verzuring – hierdoor kan je de inspanningen aan hoge intensiteit niet volhouden. Een voorbeeld hiervan is high-intensity intervaltraining waarbij je voornamelijk weerstand traint (je anaeroob lactisch systeem).

Als de intensieve inspanningen van korte duur zijn (0-10 seconden) en je dus gebruik kan maken van je directe energielevering waardoor je nagenoeg niet verzuurt, train je overwegend je snelheid/explosiviteit (je anaeroob alactisch systeem). Denk maar aan sprintjes, sprongen maar ook gewichtheffen en krachttraining.

Voor er anaeroob wordt getraind is het van belang dat je over een basisconditie beschikt, die verkrijg je door eerst aeroob te trainen. Anaeroob trainen zal zeker ook je fitheid ten goede komen, maar ook je spiermassa.

High-intensity interval training (HIIT)

Je hebt wellicht al gehoord over High-intensity interval training, of kortweg HIIT, een trainingsvorm die zeer populair is. HIIT hoort ook in het rijtje van de intervaltrainingen (zie hierboven) maar zal door de hogere intensiteit (90-100%, boven de anaerobe drempel) en kortere duur voornamelijk het anaeroob systeem aanspreken en trainen. De rustpauzes tussen de herhalingen kunnen actief of passief zijn van variabele lengte. De herstelperioden na elke set zijn wat langer (beginners: 1:2 ratio arbeid:rust; kan je doen evolueren naar 1:1). In totaal duurt een HIIT 15 tot 30 minuten, dit is heel kort maar je gaat all-out en op het einde ben je helemaal opgebrand. Deze training combineer je met een opwarming en een cooling-down. De intensieve periodes duren 10 seconden tot enkele minuten, welke 10 tot 30 keer worden herhaalt.

Het leuke aan HIIT is dat er oneindig veel mogelijkheden en combinaties bestaan die je helemaal zelf kan kiezen of bedenken. Het is mogelijk binnen één sport maar kan ook verschillende sporten combineren. En het leukst van al: het verveelt niet!

  • Lopen: 20 x 100m @90-100% ⟹ 2-3 reeksen (recup tussen herhalingen: rustig lopen; recup tussen reeksen: wandelen)
  • Fietsen: 25 x 30” @90-100% ⟹ 2-3 reeksen (recup tussen herhalingen: rustig losfietsen (lage versnelling); recup tussen reeksen: passieve rust)
  • Zwemmen: 20 x 25m @90-100% ⟹ 2-3 reeksen (recup tussen herhalingen: lengte rustig zwemmen; recup tussen reeksen: passieve rust)
  • Rope skipping:
   • 5’ opwarming
   • Set 1: 30” springen – 10” rust – 30” burpees – 10” rust – 30” springen – 10” rust – 30” mountain climbers – 10” rust – 30” springen – 10” rust – 30” jumping jacks 
   • 1’ rust
   • Set 2: 30” springen – 10” rust – 30” squat – 10” rust – 30” springen – 10” rust – 30” lunges – 10” rust – 30” springen – 10” rust – 30” duck walk
   • 1’ rust
   • 5’ cooling-down

Snelheidstraining: sprintjes en sprongen

Snelheidstraining – of ook wel explosiviteitstraining – bestaat uit zeer korte, maximale inspanningen waarbij je nagenoeg niet verzuurt. De sprintjes duren 6-8 seconden. Je momenten van rust zijn voldoende lang zodat je je directe energiereserves de tijd geeft terug aan te vullen. Omwille van de beperkte lactaatopstapeling zijn er een groot aantal herhalingen mogelijk. Zoals eerder vermeld, kan je snelheidstraining combineren met je duurtraining.

  • Fietsen & lopen:
   • Maximale sprints van 6-8 seconden onderbroken door een korte rustpauze van 3-5x de duur van de sprint.
   • Explosieve start trainen
  • Zwemmen: Explosieve duiksprong trainen

Krachttraining

Wanneer je aan krachttraining doet, zal je voornamelijk anaeroob trainen. Zie Krachttraining voor een uitgebreide uitleg.

Vind een expert

 • Edwig Schatteman

  Sportarts
 • Jo Verstuyft

  Apotheker
 • Jeroen Stappers

  Jeroen Stappers

  Sportarts
 • Jolien Vanendert

  Sportdiëtist
 • Jempi Wilssens

 • Nathalie Odeur

  Huisarts
 • Stefan Smits

  Sportarts
 • Wouter Van Den Broecke

  Orthopedisch chirurg
 • Johan Roeykens

 • Dieter De Clercq

  Sportarts
 • Thomas Luyckx

  Orthopedisch chirurg
 • Jago Van Soom

  Sportarts
 • André Ausloos

  Sportarts
 • Ward Thorrez

  Kinesitherapeut
 • Rik Derveaux

  Kinesitherapeut
 • Wim Derave

  Bewegingswetenschapper
 • Geert Vileyn

  Huisarts
 • Peter Dieleman

  Sportarts
 • Katja Van Oostveldt

  Sportarts
 • Toon Goossens

  Sportarts
 • Kristine Struyf

  Kristine Struyf

  Trainer
 • Kris Demanet

  Sportarts
 • Sandra Lievrouw
  Projectmanager Letselpreventie

  Sandra Lievrouw

  Kinesitherapeut
 • BV Dokter Simon Verdonck

  Sportarts
 • Lander Vanhee

  Sportarts
 • Jan Van Meirhaeghe

  Orthopedisch chirurg
 • Sam Vermeire

  Sportarts
 • Petra Bruggeman

  Sportarts
 • Steven Bex

  Steven Bex

  Sportarts
 • Bart Gadeyne

  Sportarts
 • Marc Bomans

  Kinesitherapeut
 • Erik Van Lierde

 • Adelheid Steyaert

  Adelheid Steyaert

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Wilfried Colmonts

  Huisarts
 • Guy De Schutter

  Sportarts
 • Simon Derycke

  Sportarts
 • Kathleen De Smet

  Kinesitherapeut
 • Flore Stassen
  Sportwetenschappelijk medewerker

  Flore Stassen

  Bewegingswetenschapper
 • Willy Platteeuw

  Sportarts
 • Ann Gillis

 • Ignace Verscheure

  Sportarts
 • Raf De Bruyn

  Sportarts
 • Tom Decorte

  Kinesitherapeut
 • Dirk Gyselinck

  Sportarts
 • André Dewit

  Sportarts
 • Jonas Docx

  Sportarts
 • Luc Fr. Janssens

  Sportarts
 • Sylvie Latour

  Sportarts
 • Jos Benders

  Sportarts
 • Frederik Van Acker

  Sportarts
 • Hans Jaspers

  Radioloog
 • Charlotte Goemaere

  Sportarts
 • Staf Moyson

  Sportkinesitherapeut
 • Philippe De Ryck

  Sportarts
 • Johan Docx

  Sportarts
 • Tom Teulingkx

  Sportarts
 • Jan Bertels

  Bewegingswetenschapper
 • Anja Van de Putte

  Huisarts
 • Johan Pierret

  Sportarts
 • Guy Peeters

  Sportarts
 • Jan De Decker

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • jana stevens

  Podoloog
 • Sofie Rummens

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Peter Claeys

  Sportarts
 • Nicole Dillemans

  Sportarts
 • Trees Dooms

 • Bruno Van Hoecke

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Leonie Geukens

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Eddy Van Keerberghen

  Sportarts
 • Peter Germonpre

  Huisarts
 • Willy Coosemans

 • Dirk De Ruyck

  Huisarts
 • Jean-Paul Pierreux

  Huisarts
 • Wouter Dierynck

  Sportarts
 • Frank Wezenbeek

  Kinesitherapeut
 • Liesbeth Stulens

  Huisarts
 • Annelies Harnie

  Sportarts
 • Gerda Smets

  Sportarts
 • Pascal De Smet

  Huisarts
 • Daniel Baesberg

  Sportarts
 • Patrick Govaert

  Sportarts
 • Benedicte Baelde

  Kinesitherapeut
 • Sofie Decamps

  Sportarts
 • Nathalie Van de Vyver

  Huisarts
 • Frank Pauwels
  Voorzitter

  Frank Pauwels

  Sportarts
 • Leo Groenweghe

  Sportarts
 • Frederik Ponet

  Sportarts
 • Robin Vanhoudt

  Sportarts
 • Pieter Volcke

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Windy Lycke

 • Steven Van Raemdonck

  Sportarts
 • Karel Pardaens

  11&17&21
 • Eric Vandeputte

  Sportarts
 • Wouter Peters

  Sportarts
 • Lianne De Mey

  1&2
 • Stefaan Machiels

  Huisarts
 • Ann Willemans

  Huisarts
 • Elke Van den Steen

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Antoine Lutin

  Kinesitherapeut
 • Jan Mathieu

  Sportarts
 • Gerrit De Loose

  Sportkinesitherapeut
 • Julie Zels

 • Kurt Heldenbergh

  Sportarts
 • Olivier Verborgt

  Orthopedisch chirurg
 • Kristof Peeters

  Sportarts
 • Ingrid Deweert

  Sportarts
 • Ben Corteville

  Cardioloog
 • Filip Parmentier

  Sportarts
 • Marielle Van Aken

  Sportkinesitherapeut
 • Ellen Beuckelaers

  Orthopedisch chirurg
 • Natasja Keereman

  Natasja Keereman

  Sportarts
 • Luc Van Landschoot

  Kinesitherapeut
 • Kathleen Merckaert

  Sportarts
 • Cathy Kuppens

  Cardioloog
 • Baldwin Sondervan

  Sportkinesitherapeut
 • Marc Van Hauwermeiren

  Sportarts
 • Mike Kamphuys

  Trainer
 • Mark Van Craenenbroeck

  Kinesitherapeut
 • Henry Carlier

  Sportarts
 • Machteld Royackers

  Huisarts
 • Guy Vermeiren

  Cardioloog
 • Mieke Van Vlaenderen

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Steven Reyskens

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Maarten Cox

  Sportarts
 • Dokter Jonas Wilms BV

  Sportarts
 • Vik Corstjens

  Sportarts
 • Michel Wynsberghe

  Kinesitherapeut
 • Servaas Binge

  Sportarts
 • Maries Aertgeerts

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Ingrid Dekelver

  Sportarts
 • Gretel Descheemaeker

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Renaat Huysmans

  Sportarts
 • Johan Matthijs

  Huisarts
 • Kathy Velle

  Podoloog
 • Anne Mertens

  Huisarts
 • Ingrid Willems

  Podoloog
 • Leon Ghijselinck

  Sportarts
 • John Ijzerman

  Sportarts
 • Peter Muylaert

  Sportarts
 • Stefan Mattheeuws

  Orthopedisch chirurg
 • Jan Bonte

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Sam Hendrix

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Alain Schutjes

  Sportarts
 • Bart Vandewynckele

  Sportarts
 • Ine Schops

  Osteopaat
 • Marc Royackers

  Sportarts
 • Ellen Van Puyvelde

  Sportarts
 • John Roosen

  Cardioloog
 • Robrecht Dhollander

  Huisarts
 • Ria Vanderstraeten

  Ria Vanderstraeten

  Sportdiëtist
 • Gustaaf Van Mechelen

  Sportarts
 • Maarten Couturier

  Sportarts
 • Luc Itterbeek

  Sportarts
 • Benedicte Heyndrickx

  Cardioloog
 • Luc Baeyens

  Sportarts
 • Ilse Cupers

  1&2
 • Verhaegen Stijn

  Sportarts
 • Denis Jaeken

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Etienne Van der Auwera

  Sportarts
 • Guy Vandenhoven

  Sportarts
 • Sanne Boonen

  Sportarts
 • Chris Martens

  Orthopedisch chirurg
 • Ludovic Onkelinx

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Jan Wanten

  Sportarts
 • Thomas Van de Moortel

  Kinesitherapeut
 • Yves Van Doninck

  Sportarts
 • Pascale Berghmans

  Sportdiëtist
 • Steven Platteaux

  Sportarts
 • Penningmeester

  Koen Scheerlinck

  Sportkinesitherapeut
 • Michel Creemers

  Huisarts
 • Secretaris

  Bruno Vanhecke

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Stefan Hooftman

  Sportarts
 • Georges Gillis

  Sportarts
 • Glenn Van Laer

  Kinesitherapeut
 • Kevin Robson

  Trainer
 • Bob Brouwers

  Huisarts
 • Jos Vandevenne

  Sportarts
 • Micha Van Roeyen

  Kinesitherapeut
 • Bram Debaene

  Sportarts
 • Peter De Naeyer

  Sportarts
 • Ivan Ghillebert

  Huisarts
 • Kris Peeters

  Kris Peeters

  Sportarts
 • Carl De Crée

 • Mark D Haese

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Bie Peremans

  Kinesitherapeut
 • Carmen Vanhaecke

  Sportarts
 • Justine Stevens

 • Marco Guidi

  Sportarts
 • Michel D'Hollander

  Huisarts
 • Inge D'eer

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Stijn Delputte

  Sportarts
 • Danny Grimonpont

  Kinesitherapeut
 • Jonas Massa

  Sportarts
 • Annik Bosmans

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Filip Noe

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Mathias Peeters

  Sportarts
 • Peter Wieme

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Luc Vogelaers

  Huisarts
 • Jettie Tempels

  Sportarts
 • Anneleen Geerts

  Sportarts
 • Toon Cruyt

  Sportarts
 • Eddy Spans

  Sportarts
 • Geert Potloot

  Sportarts
 • Jean-Paul Van der Sypt

  Sportarts
 • Rik De Kinderen

  Sportarts
 • Michel Herssens

  Cardioloog
 • Jozef Vermylen

  Cardioloog
 • Dirk De Mey

  Kinesitherapeut
 • Guy De Lendtdecker

  Sportarts
 • Hendrik Roobaert

  Sportarts
 • Sofie Blondeel
  Algemeen manager

  Sofie Blondeel

 • Annelies Van Erck

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Kris Claes

  Kinesitherapeut
 • Jasper Van Criekinge

  Sportarts
 • Dirk Devleeschouwer

  Sportarts
 • Myriam Willems

  Kinesitherapeut
 • Dirk Van Genechten

  Sportarts
 • Hans Talloen

  Sportarts
 • Jo Verschueren

  Jo Verschueren

  Kinesitherapeut
 • Thierry Op de Beeck

  Sportarts
 • Sophie Lambrecht

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Jan Leire

  Sportarts
 • Nick Baelde

  Radioloog
 • An Konings

  Sportarts
 • Alain Van Noorbeeck

  Sportarts
 • Michèle Verhaest

  Sportarts
 • Stijn Bogaerts
  Ondervoorzitter

  Stijn Bogaerts

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Julien Ryckeboer

  Kinesitherapeut
 • Mathieu Maroy

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Lander Dewitte

  Sportarts
 • Gert Van Deurzen

  Kinesitherapeut
 • Emmy Mornie

  Kinesitherapeut
 • Frank De Winter

  Sportarts
 • Herlinde Bossaert

  Sportarts
 • Koen Pansaers

  Sportarts
 • Guy Vanhees

  Sportarts
 • Johan Wens

  Huisarts
 • Dana Neirinck

  Podoloog
 • Sofie Belis

  Sportarts
 • Joris Callens

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Mileen De Vleeschhouwer

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Tijl Bertels

  Sportdiëtist
 • Kris Vanderlinden

  Sportarts
 • Jan Notredame

  Kinesitherapeut
 • Jean-Paul Souffriau

  Tandarts
 • Dominique Slock

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Jan Pieter Outtier

  Sportarts
 • Gezond Sporten Vlaanderen

 • Peter Lagrou

  Sportarts
 • Dieter Vercaigne

  Sportkinesitherapeut
 • Dirk Van de Velde

  Sportarts
 • Kristiaan Vandenecker

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Jens Demanet

  Sportarts
 • Jan Verstuyft

  Sportarts
 • Joost Blontrock

  Sportarts
 • Kristof Mentens

  Kristof Mentens

  Sportarts
 • Kris Vandecasteele

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Herwig Vergucht

  Sportkinesitherapeut
 • Patrick Detemmerman

  Huisarts
 • Karel De Crem

  Sportarts
 • Margaux Stevens

  Margaux Stevens

  Podoloog
 • Michael Nicasi

  Michael Nicasi

  Trainer
 • Roben dedecker

 • Caro De Koninck

  Kinesitherapeut
 • Hugo Debouvere

  Huisarts
 • Rik Van Herpen

  Kinesitherapeut
 • Jöry Pauwels

  Osteopaat
 • Nick Hiltrop

  Cardioloog
 • BVBA Samcon

 • Maryam Shahabpour

  Radioloog
 • Marc Schiltz

  2&3
 • Karolien Meersman

  Sportarts
 • Axel Decraene

  Sportarts
 • Wouter Eraly

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Dominique Devriese

  Kinesitherapeut
 • Marleen Lootens

  Sportarts
 • Koen Nys

  Sportarts
 • Paul Meersman

  Sportarts
 • Sven Aertgeerts

  Sportarts
 • Steven Pauli

  Sportarts
 • Torsten Wauters

  Torsten Wauters

  Sportarts
 • Fabienne Van De Steene

  Sportkinesitherapeut
 • Johan Haegeman

  Sportarts
 • Erik Witvrouw

  Sportkinesitherapeut
 • Veerle Palmers

  Podoloog
 • Jan Vercammen

  Cardioloog
 • Sara Van Bostraeten

 • Michel De Bruyne

  Sportarts
 • Marc Hemeryck

  Sportarts
 • Marc Hertens

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Benjamin Goris

  Kinesitherapeut
 • Willy De Taellenaere

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Andreas Goddeeris

  Sportarts
 • Herman Colpin

  Huisarts
 • Luc Peeters

  Sportarts
 • Guido Van Hirtum

  Sportarts
 • Frederik Deconinck

  Frederik Deconinck

  Bewegingswetenschapper
 • David Vander Elst

  Sportkinesitherapeut
 • Koenraad Thuysbaert

  Sportarts
 • Peter Plessers

 • Piet Bouquillon

  Sportarts
 • Jo Vandersmissen

  Radioloog
 • Luc Roland

  Sportarts
 • Bastiaan Verstraete

  Sportarts
 • Pascal Wernaers

  Orthopedisch chirurg
 • Jens Van Akeleyen

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Werner Vleugels

  Huisarts
 • Marianne Brabers

  Sportdiëtist
 • Stephan Ilsbrouckx

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Tyrone Devolder

  Huisarts
 • Noegroho Handojo

  Radioloog
 • Francis Lemmens

  Sportarts
 • Joris De Win

  Sportarts
 • Jan Boon

  Huisarts
 • Dries Dieusaert

  Sportarts
 • Marc Geenen
  Communicatiemanager

  Marc Geenen

 • Wim Van Nieuwenhuyse

  Orthopedisch chirurg
 • Joost Staelens

  Sportarts
 • Peter Verspeelt

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Guido De Romagnoli

  Sportarts

Gerelateerde items

Training
Effect van leeftijd op de sportprestatie

Het effect van leeftijd op de prestatiecapaciteit

Sporter Blog Training
Training
Meer trainen, minder progressie_SG

Meer trainen, minder progressie: Mismatch in trainingsbelasting tussen coach en roeier

Sportprofessional Artikel Training
Training
Krachttraining bij kinderen en jongeren

Krachttraining bij kinderen en jongeren

Sporter Sportprofessional Artikel Training
Training
Veelzijdige ontwikkeling vs. vroegtijdige specialisatie.png

Veelzijdige ontwikkeling vs. vroegtijdige specialisatie

Sporter Sportprofessional Artikel Training
Sluiten