Welke trainingen kan ik uitvoeren?

Welke trainingen kan ik uitvoeren?

Gezond Sporten is een multidisciplinaire vereniging die zoveel mogelijk (para)medische professionals uit de sportgeneeskunde in de brede zin van het woord wil samenbrengen om gezond sporten in Vlaanderen wetenschappelijk verantwoord te promoten. Wij staan zowel open voor verenigingen als voor sportmedische professionals die zich op individuele basis willen engageren binnen Gezond Sporten.
Sporter Artikel Zwemmen Fietsen Lopen Training Training

Naargelang het beoogde doel (welk energiesysteem wil ik trainen?) leg je het accent op aerobe trainingen en/of op anaerobe trainingen. Een combinatie van beide trainingsvormen kan zeker. Hier vind je de verschillende trainingsmethoden.


Aerobe trainingsmethoden: uithouding

De aerobe trainingsmethoden voer je uit met het idee je uithouding (conditie) te verbeteren en bestaan uit zowel herhalingen van korte inspanningen als continue, langdurige inspanningen aan een relatief lage tot matige intensiteit (inspanningen onder de anaerobe drempel). Aerobe trainingen zijn trainingen waarbij je voornamelijk vet verbruikt wanneer je traint aan een lage intensiteit (onder aerobe drempel) en verbrand je lichaam vet én koolhydraten als de trainingen worden uitgevoerd aan een matige intensiteit (tussen de aerobe en de anaerobe drempel). Typerend aan aerobe training is het feit dat het lichaam niet in verzuring gaat.
 

Duurtraining

Duurtrainingen worden gekenmerkt door ononderbroken inspanningen aan een relatief lage intensiteit, zodat je de training lange tijd kan volhouden en je hoofdzakelijk vet verbrandt. Een lage intensiteit houdt in dat je je inspanning uitvoert op een ‘praattempo’ (je kan nog duidelijk en constant babbelen tijdens het sporten) – aan 50-70% van je HS-reserve (formule van Karvonen) of aan 70-80% als je voor een intensievere duurtraining gaat. Meestal gaat het om trainingen die langer dan een uur duren. Je kan hierbinnen zeker afwisselen tussen een lange duurtraining met een lage snelheid en een kortere duurtraining met een hoge snelheid (waarbij je kan werken met lange blokken van 10-30 minuten aan een sneller tempo, afgewisseld met rustige korte blokken). Een andere manier om een duurtraining wat ‘levendiger’ te maken, is om ze te combineren met snelheidstraining: steek korte versnellingen in je duurloop. Tijdens een duurloop neem je bijvoorbeeld de loopsnelheid geleidelijk toe van joggen via hardlopen naar sprinten: na elke 5 minuten joggen, loop je 40 seconden hard en sprint je voor 6 seconden. Let hierbij wel op dat je niet begint te verzuren. Als dit het geval is, breek je de snelheidstraining het beste af. Je kan deze training invullen zoals jij het het liefst hebt.

Wanneer je start met duurtraining, zoals bijvoorbeeld Start 2 Run, begin je met loopblokken van enkele minuten aan praattempo afgewisseld met intervallen waarin je stapt. Je start waarbij jij je het best voelt en wat voor jou lukt. De blokken waarin je loopt worden steeds langer en de rustintervallen steeds korter om uiteindelijk aan één stuk een duurtraining te kunnen lopen. De trainingsduur van deze ononderbroken trainingen kan je dan elke week met maximaal 10% verlengen en er later afwisseling insteken.

  • 70’ lopen @lage intensiteit    
  • 60’ lopen @lage intensiteit met korte versnellingen
  • 60’ lopen: 5’ @lage intensiteit; 3x10’ @matige intensiteit; 5’ @lage intensiteit
  • 40’ lopen @matige intensiteit
  • 4u fietsen @lage intensiteit
  • 2u fietsen @lage intensiteit met korte versnellingen
  • 1u40 fietsen: 10’ @lage intensiteit; 3x20’ @matige intensiteit; 10’ @lage intensiteit
  • 1u20 fietsen @matige intensiteit
  • 60’ zwemmen @lage intensiteit
  • 50’ zwemmen @lage intensiteit met korte versnellingen
  • 50’ zwemmen: 5’ @lage intensiteit; 2x10’ @matige intensiteit; 5’ @lage intensiteit
  • 40’ zwemmen @matige intensiteit
    

Intervaltraining: middellange en lange duur

Een intervaltraining bestaat uit een aantal relatief korte periodes van belasting aan hoge intensiteit die worden afgewisseld met inspanningen aan lage intensiteit. Deze laatste geven geen volledige recuperatie. Om op aeroob niveau aan intervaltraining te doen liggen de periodes aan hoge intensiteit in lijn met de intensiteit voor de intensievere duurtrainingen: je kan nog moeilijk een gesprek voeren (75-85% van je HS-reserve), je snelheid zal iets hoger liggen en is constant overheen de verschillende herhalingen. Tijdens de onvolledige herstelperioden is je hartslag verhoogd maar je kan wel nog praten.

Wanneer je niet de tijd hebt om meer dan een uur actief te zijn, is dit een ideale trainingsvorm aangezien ze zeer efficiënt is: je kan heel wat meer inspanning leveren in één trainingssessie (30 tot 60 minuten) in vergelijking met een continue duurtraining (> 60 minuten). 

Bij het opstellen van een intervaltraining kan gespeeld worden met de intensiteit, de duur van het herstelinterval, het aantal werkintervallen (herhalingen) en het aantal series (het aantal herhalingen per trainingssessi)e. Het wordt meestal aangenomen dat hoe meer herhalingen worden uitgevoerd, hoe korter de afstanden, maar hoe hoger de snelheid wordt en hoe korter de recuperatietijd. De duur van middellange inspanningen loopt van 1 tot 4 minuten aan een intensiteit van 80-90%, voor lange inspanningen is dit 4 tot 15 minuten aan een intensiteit van 70-80%. De onvolledige recuperatie tussen de herhalingen duurt even lang of is de helft van de inspanningsduur. Tussen de reeksen wordt een langer herstel ingelast. De midellange intervaltrainingen zijn tevens goed voor het trainen van het anaeroob systeem.            

  • Middellang:10’ inlopen – 6 x 3’ @80-90% (2’ recup) – 10’ uitlopen
  • Lang: 10’ inlopen – 3 x 6’ @70-80% (4’ recup) – 10’ uitlopen

  • Middellang: 10’ infietsen – 6 x 4’ @80-90% (3’ recup) – 10’ uitfietsen
  • Lang: 10’ infietsen – 2 x 8’ @70-80% (5’ recup) – 10’ uitfietsen

  • Middellang: 10’ inzwemmen – 6 x 400m zwemmen @80-90% (2’ recup loszwemmen) – 10’ uitzwemmen         
  • Lang: 10’ inzwemmen – 2 x 800m zwemmen @70-80% (4’ recup loszwemmen) – 10’ uitzwemmen

Fartlektraining

Fartlektraining is een leuke en eenvoudige manier om aan duurtraining te doen gecombineerd met intervallen door de omgeving of je gevoel te gebruiken. Je traint aan verschillende intensiteiten waarbij je afwisselend traag en snel loopt (of fietst, …). Deze trainingsvorm kan je zo zwaar of uitdagend maken zoals je wilt. Maar als je ervoor kiest om je uithouding te trainen en de training lang wil volhouden, is het van belang dat je de snelle stukken niet té snel uitvoert maar aan een matige intensiteit (onder de anaerobe drempel). 

  • Ga eens lopen of fietsen met muziek. Zet een liedje op aan een matig tot snel tempo waarop je loopt (of jogt) of wat zwaarder trapt, gevolgd door een liedje aan een rustig tempo waarop je jogt (of wandelt) of lichter trapt.
  • Neem je fiets mee naar een heuvelachtig gebied. Op deze manier wissel je klimmen met dalen af en maakt de natuur jouw intervaltraining. 
  • Maak een stevige boswandeling (kan ook met muziek) en ook hier wordt klimmen afgewisseld met afdalen.
    

Recuperatietraining

Een recuperatietraining is een heel rustige training waarbij je je lichaam de tijd geeft te herstellen door de bloedtoevoer en -afvoer naar je spieren te stimuleren. Deze training (loslopen of -fietsen) doe je best de dag voor of na een wedstrijd of na een intensieve of anaerobe training. Ook als je techniek traint of als je twee keer per dag traint, kan recuperatietraining in het schema worden ingepast.

  • < 40’ loslopen
  • 60-90’ losfietsen
  • < 30’ loszwemmen
    

Vettraining

Vettraining (nuchter trainen) is een trainingsvorm voor getrainde sporters, niet voor beginners aangezien je lichaam sterk genoeg moet zijn. Hierbij train je op je nuchtere maag (je hebt 8uur niets meer gegeten). Deze training is van lage intensiteit en duurt maximaal 1,5 uur. Hierdoor is je lichaam verplicht je vetreserves aan te spreken aangezien je koolhydraatreserve na enige tijd is opgebruikt. Je mag zeker water drinken voor of tijdens een vettraining, maar geen dranken die suikers bevatten. Lees hier meer over op Nuchter trainen, iets voor mij?

 

Anaerobe trainingsmethoden: weerstand en snelheid

Anaerobe trainingen zijn trainingen bestaande uit zeer intensieve inspanningen boven je anaerobe drempel, zodat de zuurstoflevering onvoldoende is om voor energie te voorzien voor je hardwerkende lichaam waardoor je lichaam beroep doet op anaerobe energielevering. Wanneer deze intense inspanningen ‘lang’ genoeg duren (10 seconden tot enkele minuten), verbruik je hoofdzakelijk koolhydraten en gaat je lichaam in verzuring – hierdoor kan je de inspanningen aan hoge intensiteit niet volhouden. Een voorbeeld hiervan is high-intensity intervaltraining waarbij je voornamelijk weerstand traint (je anaeroob lactisch systeem).

Als de intensieve inspanningen van korte duur zijn (0-10 seconden) en je dus gebruik kan maken van je directe energielevering waardoor je nagenoeg niet verzuurt, train je overwegend je snelheid/explosiviteit (je anaeroob alactisch systeem). Denk maar aan sprintjes, sprongen maar ook gewichtheffen en krachttraining.

Voor er anaeroob wordt getraind is het van belang dat je over een basisconditie beschikt, die verkrijg je door eerst aeroob te trainen. Anaeroob trainen zal zeker ook je fitheid ten goede komen, maar ook je spiermassa.

High-intensity interval training (HIIT)

Je hebt wellicht al gehoord over High-intensity interval training, of kortweg HIIT, een trainingsvorm die zeer populair is. HIIT hoort ook in het rijtje van de intervaltrainingen (zie hierboven) maar zal door de hogere intensiteit (90-100%, boven de anaerobe drempel) en kortere duur voornamelijk het anaeroob systeem aanspreken en trainen. De rustpauzes tussen de herhalingen kunnen actief of passief zijn van variabele lengte. De herstelperioden na elke set zijn wat langer (beginners: 1:2 ratio arbeid:rust; kan je doen evolueren naar 1:1). In totaal duurt een HIIT 15 tot 30 minuten, dit is heel kort maar je gaat all-out en op het einde ben je helemaal opgebrand. Deze training combineer je met een opwarming en een cooling-down. De intensieve periodes duren 10 seconden tot enkele minuten, welke 10 tot 30 keer worden herhaalt.

Het leuke aan HIIT is dat er oneindig veel mogelijkheden en combinaties bestaan die je helemaal zelf kan kiezen of bedenken. Het is mogelijk binnen één sport maar kan ook verschillende sporten combineren. En het leukst van al: het verveelt niet!

  • Lopen: 20 x 100m @90-100% ⟹ 2-3 reeksen (recup tussen herhalingen: rustig lopen; recup tussen reeksen: wandelen)
  • Fietsen: 25 x 30” @90-100% ⟹ 2-3 reeksen (recup tussen herhalingen: rustig losfietsen (lage versnelling); recup tussen reeksen: passieve rust)
  • Zwemmen: 20 x 25m @90-100% ⟹ 2-3 reeksen (recup tussen herhalingen: lengte rustig zwemmen; recup tussen reeksen: passieve rust)
  • Rope skipping:
   • 5’ opwarming
   • Set 1: 30” springen – 10” rust – 30” burpees – 10” rust – 30” springen – 10” rust – 30” mountain climbers – 10” rust – 30” springen – 10” rust – 30” jumping jacks 
   • 1’ rust
   • Set 2: 30” springen – 10” rust – 30” squat – 10” rust – 30” springen – 10” rust – 30” lunges – 10” rust – 30” springen – 10” rust – 30” duck walk
   • 1’ rust
   • 5’ cooling-down

Snelheidstraining: sprintjes en sprongen

Snelheidstraining – of ook wel explosiviteitstraining – bestaat uit zeer korte, maximale inspanningen waarbij je nagenoeg niet verzuurt. De sprintjes duren 6-8 seconden. Je momenten van rust zijn voldoende lang zodat je je directe energiereserves de tijd geeft terug aan te vullen. Omwille van de beperkte lactaatopstapeling zijn er een groot aantal herhalingen mogelijk. Zoals eerder vermeld, kan je snelheidstraining combineren met je duurtraining.

  • Fietsen & lopen:
   • Maximale sprints van 6-8 seconden onderbroken door een korte rustpauze van 3-5x de duur van de sprint.
   • Explosieve start trainen
  • Zwemmen: Explosieve duiksprong trainen

Krachttraining

Wanneer je aan krachttraining doet, zal je voornamelijk anaeroob trainen. Zie Krachttraining voor een uitgebreide uitleg.

Vind een expert

 • Caro De Koninck

  Kinesitherapeut
 • Pascale Berghmans

  Sportdiëtist
 • Jolien Vanendert

  Sportdiëtist
 • Natasja Keereman

  Natasja Keereman

  Sportarts
 • Kris Vanderlinden

  Sportarts
 • Kathleen De Smet

  Kinesitherapeut
 • Annik Bosmans

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Johan Haegeman

  Sportarts
 • Dominique Devriese

  Dominique Devriese

  Kinesitherapeut, Osteopaat
 • Luc Baeyens

  Sportarts
 • Werner Vleugels

  Huisarts
 • Jo Verschueren

  Jo Verschueren

  Kinesitherapeut
 • Renaat Huysmans

  Sportarts
 • Marielle Van Aken

  Sportkinesitherapeut
 • Bart Gadeyne

  Sportarts
 • Joost Blontrock

  Sportarts
 • Peter Muylaert

  Sportarts
 • Maarten Cox

  Sportarts
 • Johan Docx

  Sportarts
 • Mark D Haese

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Erik Van Lierde

 • Alain Schutjes

  Sportarts
 • Willy De Taellenaere

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Marco Guidi

  Sportarts
 • Alain Van Noorbeeck

  Sportarts
 • Elke Van den Steen

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Leon Ghijselinck

  Sportarts
 • Paul Meersman

  Sportarts
 • Wim Van Nieuwenhuyse

  Orthopedisch chirurg
 • Osteopaat

  Jöry Pauwels

  Osteopaat
 • Bob Brouwers

  Huisarts
 • Edwig Schatteman

  Sportarts
 • Jean-Paul Pierreux

  Huisarts
 • An De Busser

  An De Busser

  Diëtist
 • Jos Vandevenne

  Sportarts
 • Mark Van Craenenbroeck

  Kinesitherapeut
 • Ria Vanderstraeten

  Ria Vanderstraeten

  Sportdiëtist
 • Gino Devriendt

  Sportdiëtist
 • Herlinde Bossaert

  Sportarts
 • Charlotte Hoeman

  Diëtist
 • Roben dedecker

 • Mileen De Vleeschhouwer

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Huisarts

  Luc De Pelecijn

  Huisarts
 • Urgentie- en sportarts

  Sander Bomans

  Sportarts
 • Annelies Van Erck

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Dirk De Ruyck

  Huisarts
 • Neurochirurg

  Bart Depreitere

 • Henri Van Herpen

  Kinesitherapeut
 • Kris Demanet

  Sportarts
 • Ludovic Onkelinx

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Steven Pauli

  Sportarts
 • Ellen Van Puyvelde

  Ellen Van Puyvelde

  Sportarts
 • Steven Reyskens

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Mieke Van Vlaenderen

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Jonas Docx

  Sportarts
 • Anesthesist

  Frederic Brillouet

 • Wilfried Colmonts

  Huisarts
 • Reinout Van Schuylenbergh

  Reinout Van Schuylenbergh

  Bewegingswetenschapper, Trainer
 • Johan Wens

  Huisarts
 • Secretaris

  Bruno Vanhecke

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Cedric Arijs
  Psycholoog, Sportpsycholoog

  Cedric Arijs

  Psycholoog, Sportpsycholoog
 • Ann Gillis

 • Stijn Bogaerts
  Ondervoorzitter

  Stijn Bogaerts

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Bruno D'Hulster

 • Maries Aertgeerts

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Andreas Goddeeris

  Sportarts
 • Bart Vandewynckele

  Sportarts
 • Bert Vankerschaver

  Bert Vankerschaver

  Sportkinesitherapeut
 • Luc Peeters

  Sportarts
 • Julie Zels

 • Sanne Boonen

  Sportarts
 • Pieter Volcke

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Carl De Crée

 • Guy Vandenhoven

  Sportarts
 • Luc Fr. Janssens

  Sportarts
 • Dirk Van de Velde

  Sportarts
 • Mathieu Maroy

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Dana Neirinck

  Podoloog
 • Dirk Gyselinck

  Sportarts
 • Johan Pierret

  Sportarts
 • Wim Derave

  Bewegingswetenschapper
 • Katja Van Oostveldt
  Sportarts

  Katja Van Oostveldt

  Sportarts
 • Benjamin Goris

  Kinesitherapeut
 • Sylvie Latour

  Sportarts
 • Sofie Belis

  Sportarts
 • Peter Claeys

  Sportarts
 • Stefan Mattheeuws

  Orthopedisch chirurg
 • Peter De Naeyer

  Sportarts
 • Luc Van Landschoot

  Kinesitherapeut
 • Luc Itterbeek

  Sportarts
 • Jean-Paul Souffriau

  Tandarts
 • Marianne Brabers

  Sportdiëtist
 • Etienne Van der Auwera

  Sportarts
 • Filip Noe

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Ingrid Deweert

  Sportarts
 • Arts specialist in opleiding

  Simon Horckmans

 • Jean-Paul Van der Sypt

  Sportarts
 • Luc Roland

  Sportarts
 • Marleen Lootens

  Sportarts
 • Antoine Lutin

  Antoine Lutin

  Kinesitherapeut
 • Noegroho Handojo

  Radioloog
 • Kurt Heldenbergh

  Sportarts
 • Peter Germonpre

  Huisarts
 • Peter Verspeelt

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Johan Roeykens

 • Robin Vanhoudt

  Sportarts
 • Dirk Van Genechten

  Sportarts
 • Vik Corstjens

  Sportarts
 • Jos Benders

  Sportarts
 • Nathalie Odeur

  Huisarts
 • Jens Van Akeleyen

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Guido Van Hirtum

  Sportarts
 • Sportarts

  Joris De Win

  Sportarts
 • Bie Peremans

  Kinesitherapeut
 • Torsten Wauters

  Torsten Wauters

  Sportarts
 • John Ijzerman

  Sportarts
 • Tom Teulingkx

  Sportarts
 • Jan Bonte

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Michel De Bruyne

  Sportarts
 • Peter Plessers

 • Jan Verstuyft

  Sportarts
 • Frederik Deconinck

  Frederik Deconinck

  Bewegingswetenschapper
 • Marc Hertens

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Pascal De Smet

  Huisarts
 • Guy Vanhees

  Sportarts
 • Myriam Willems

  Kinesitherapeut
 • Sara Kempeneers

  Podoloog
 • Yves Van Doninck

  Sportarts
 • Marc Van Hauwermeiren

  Sportarts
 • Mark Van Dijk

  Orthopedisch chirurg
 • Anja Van de Putte

  Huisarts
 • Jan Van Meirhaeghe

  Orthopedisch chirurg
 • Stefaan Machiels

  Huisarts
 • Steven Bex

  Steven Bex

  Sportarts
 • Voorzitter

  De Ridder Inge

  Sportdiëtist
 • Frederik Ponet

  Sportarts
 • Patrick Detemmerman

  Huisarts
 • Eddy Van Keerberghen

  Sportarts
 • Nathalie Van de Vyver

  Huisarts
 • Adelheid Steyaert

  Adelheid Steyaert

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Kristine Struyf

  Kristine Struyf

  Trainer
 • Jan Bertels

  Bewegingswetenschapper
 • Jan Notredame

  Kinesitherapeut
 • BV Huisartsenpraktijk De Vaart

  Sportarts
 • Patrick Govaert

  Sportarts
 • Dries Dieusaert

  Sportarts
 • Sam Vermeire

  Sportarts
 • Charlotte Goemaere

  Sportarts
 • Jago Van Soom

  Jago Van Soom

  Sportarts
 • Karel De Crem

  Sportarts
 • Jan Leire

  Sportarts
 • Koen Pansaers

  Sportarts
 • Willy Platteeuw

  Sportarts
 • Eddy Spans

  Sportarts
 • Dieter Vercaigne

  Sportkinesitherapeut
 • Guy De Schutter

  Sportarts
 • Jozef Vermylen

  Cardioloog
 • Lander Dewitte

  Huisarts, Sportarts
 • Frank De Winter

  Sportarts
 • Koenraad Thuysbaert

  Sportarts
 • Luk Buyse
  Huisarts, Sportarts

  Luk Buyse

  Huisarts, Sportarts
 • Ivan Ghillebert

  Huisarts
 • Maarten Couturier

  Sportarts
 • Nick Baelde

  Radioloog
 • Koen Nys

  Sportarts
 • Jonas Massa

  Sportarts
 • Georges Gillis

  Sportarts
 • Gerda Smets

  Sportarts
 • Hans Talloen

  Sportarts
 • Kris Peeters

  Kris Peeters

  Sportarts
 • Michel Creemers

  Huisarts
 • Hendrik Roobaert

  Sportarts
 • Benedicte Heyndrickx

  Cardioloog
 • Lander Vanhee

  Sportarts
 • Philippe De Ryck

  Sportarts
 • Kristof Peeters

  Sportarts
 • Ingrid Dekelver

  Sportarts
 • Micha Van Roeyen

  Kinesitherapeut
 • Marc Schiltz

 • Sam Hendrix

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Jeroen Stappers

  Jeroen Stappers

  Sportarts
 • Sofie Blondeel
  Algemeen manager

  Sofie Blondeel

 • Stefan Hooftman

  Sportarts
 • Filip Parmentier

  Sportarts
 • Frederik Van Acker

  Sportarts
 • Wouter Dierynck

  Sportarts
 • Guy Vermeiren

  Cardioloog
 • Justine Stevens

 • Thierry Op de Beeck

  Sportarts
 • Jan Wanten

  Sportarts
 • Leonie Geukens

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Verhaegen Stijn

  Sportarts
 • Wouter Eraly

  Sportarts, Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Sjors Pietermans

  Sjors Pietermans

  Huisarts, Sportarts
 • Jempi Wilssens

 • Trees Dooms

 • Sven Aertgeerts

  Sportarts
 • Karel Pardaens

 • Inge D'eer

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Pascal Wernaers

  Orthopedisch chirurg
 • jana stevens

  Podoloog
 • Michel Wynsberghe

  Kinesitherapeut
 • Baldwin Sondervan

  Baldwin Sondervan

  Sportkinesitherapeut
 • Osteopaat

  Frédéric Van Burm

  Osteopaat
 • Nick Hiltrop

  Cardioloog
 • Annelies Harnie

  Sportarts
 • Jan Pieter Outtier

  Sportarts
 • Bram Debaene

  Sportarts
 • Gert Van Deurzen

  Kinesitherapeut
 • Stefan Smits

  Sportarts
 • Servaas Binge

  Sportarts
 • Liesbeth Stulens

  Huisarts
 • Windy Lycke

 • Jan Boon

  Huisarts
 • Jan Vercammen

  Cardioloog
 • Michael Nicasi

  Michael Nicasi

  Trainer
 • Bastiaan Verstraete

  Huisarts, Sportarts
 • Guido De Romagnoli

  Sportarts
 • Hugo Debouvere

  Huisarts
 • Emmy Mornie

  Kinesitherapeut
 • Wouter Van Den Broecke

  Orthopedisch chirurg
 • Julien Ryckeboer

  Kinesitherapeut
 • Nicole Dillemans

  Sportarts
 • Margaux Stevens

  Margaux Stevens

  Podoloog
 • Robrecht Dhollander

  Huisarts
 • Leo Groenweghe

  Sportarts
 • Ann Willemans

  Huisarts
 • Marc Hemeryck

  Sportarts
 • Stijn Delputte

  Sportarts
 • Peter Wieme

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Kevin Robson

  Trainer
 • Toon Cruyt

  Sportarts
 • Hans Jaspers

  Radioloog
 • Johan Matthijs

  Huisarts
 • Eric Vandeputte

  Sportarts
 • Gezond Sporten Vlaanderen

 • Kris Claes

  Kinesitherapeut
 • Carmen Vanhaecke

  Sportarts
 • Steven Platteaux

  Sportarts
 • An Konings

  Sportarts
 • Guy Peeters

  Sportarts
 • Francis Lemmens

  Sportarts
 • Marc Bomans

  Kinesitherapeut
 • Sandra Lievrouw
  Projectmanager Letselpreventie

  Sandra Lievrouw

  Kinesitherapeut
 • Lianne De Mey

  Sportarts
 • Herwig Vergucht

  Sportkinesitherapeut
 • Jasper Van Criekinge

  Sportarts
 • Joris Callens

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Jettie Tempels

  Sportarts
 • Bruno Van Hoecke

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Jo Vandersmissen

  Radioloog
 • Denis Jaeken

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • BVBA Samcon

 • michel herssens

  Cardioloog
 • Henry Carlier

  Sportarts
 • Joost Staelens

  Sportarts
 • Peter Lagrou

  Sportarts
 • Gretel Descheemaeker

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Peter Dieleman

  Sportarts
 • Luc Vogelaers

  Huisarts
 • Chris Martens

  Orthopedisch chirurg
 • Kristof Mentens

  Kristof Mentens

  Sportarts
 • Karolien Meersman

  Sportarts
 • Jens Demanet

  Sportarts
 • Flore Stassen
  Sportwetenschappelijk medewerker

  Flore Stassen

  Bewegingswetenschapper
 • Dirk Devleeschouwer

  Sportarts
 • Piet Bouquillon

  Sportarts
 • Kristof Ryheul

  Kristof Ryheul

  Trainer
 • Ellen Beuckelaers

  Orthopedisch chirurg
 • Sportarts

  Rik De Kinderen

  Sportarts
 • Dieter De Clercq

  Sportarts
 • Charlotte De Jonckheere

  Podoloog
 • Stephan Ilsbrouckx

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Frank Pauwels
  Voorzitter

  Frank Pauwels

  Sportarts
 • Marc Royackers

  Sportarts
 • Dirk De Mey

  Kinesitherapeut
 • Huisarts, Sportarts

  Sergei Barsegian

  Sportarts
 • Gerrit De Loose

  Sportkinesitherapeut
 • Fabienne Van De Steene

  Sportkinesitherapeut
 • Tyrone Devolder

  Huisarts
 • Rik Derveaux

  Kinesitherapeut
 • Ben Corteville

  Cardioloog
 • John Roosen

  Cardioloog
 • Ignace Verscheure

  Sportarts
 • Machteld Royackers

  Huisarts
 • Daniel Baesberg

  Sportarts
 • Ine Schops

  Podoloog
 • Toon Goossens

  Sportarts
 • Sophie Lambrecht

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Willy Coosemans

 • Penningmeester

  Koen Scheerlinck

  Sportkinesitherapeut
 • Dokter Jonas Wilms BV

  Sportarts
 • Sportpsycholoog

  Inez Swinnen

  Sportpsycholoog
 • Michèle Verhaest

  Sportarts
 • Michel D'Hollander

  Huisarts

Gerelateerde items

Blessurepreventie
brace of tape .png

Sporten met een brace of een tape?

Sporter Artikel Training Gezond Sporten Blessurepreventie Training Gezond Sporten
Blessurepreventie
Weerstandsband.png

Weerstandsbanden: waarvoor dienen ze?

Sporter Artikel Training Gezond Sporten Blessurepreventie Training Gezond Sporten
Blessurepreventie
GF2Snow Week 6.png

Get Fit 2 Snow - Week 6

Sporter Artikel Snowboarden Skiën Training Blessurepreventie Training
Blessurepreventie
GF2Snow Week 5.png

Get Fit 2 Snow - Week 5

Sporter Artikel Snowboarden Skiën Training Blessurepreventie Training
Sluiten