Tools

Ontdek hier de praktische inzetbare tools die Gezond Sporten en partners hebben ontwikkeld om sportfederaties en andere sportorganisatoren te helpen een gezondsporten-beleid op te zetten en toe te passen.

Tools overview

GS en VSF.png

Bekwame helper statuut & Sport

De federale regering lanceerde recent een nieuw wettelijk kader met betrekking tot de bekwame helper. Dit nieuw statuut biedt vrijwilligers en trainers in de sportclub de mogelijkheid om basisverpleegkundige handelingen uit te voeren. Door dit nieuwe kader kunnen meer personen (kinderen, volwassenen..) eenvoudiger deelnemen aan sportactiviteiten en -kampen. Een begeleider of vrijwilliger mag namelijk enkele taken overnemen van een verpleegkundige of ouder. Ontdek hier meer over het statuut bekwame helper!
Lees verder
GL.png

Bewegen op verwijzing

Bewegen Op Verwijzing helpt mensen met een gezondheidsrisico op weg naar een actiever leven. Hoe? Met professionele coaching en een beweegplan op maat.  Hoe begin je eraan? Vraag je huisarts om een verwijsbrief en neem contact op met een Bewegen Op Verwijzing-coach in jouw regio. Dat is de allereerste stap. De coach maakt samen met jou een persoonlijk beweegplan op. Eentje dat 100 % past in jouw dagelijkse leven. Meer bewegen is makkelijker dan je denkt. Zo kan je fietsen naar je werk en meer tuinieren, een wekelijkse wandeling maken met je kinderen of gaan zwemmen. Die bewegingen zijn eenvoudig en lang vol te houden. Zo wordt sporten leuk! Je coach helpt je op weg en motiveert jou. Daarna is het aan jou om te gaan bewegen. Je coach weet welke activiteiten en sporten je gemeente en verenigingen aanbieden. Want ook zij doen mee aan Bewegen Op Verwijzing.
Lees verder
ICES.png

De genderscan

De genderscan helpt sportorganisaties om hun beleid rond gender te evalueren aan de hand van vragen over verschillende thema’s. Op basis hun jouw antwoorden krijg je advies en tips om aan de slag te gaan rond het thema. Na het invullen van elk deel kan je een document downloaden met jouw antwoorden en onze tips. Je kan ook zelf vrijblijvend goede praktijken uit jouw sportorganisatie delen. We raden aan om de genderscan in te vullen in groep (bijvoorbeeld tijdens een bestuursvergadering).
Lees verder
ICES en Erasmus+

Ga aan de slag met de Safe Sport Allies toolbox

Hoe reageer je als clubbestuurder, ouder, trainer of sporter als er zich een situatie van grensoverschrijdend gedrag voordoet in jouw sportclub? De Safe Sport Allies toolbox bevat verschillende leuke tools zoals posters, praatkaarten, kennisclips en een video om binnen jouw sportclub iedereen hierover te informeren! Ga tijdens een trainersvergadering aan de slag met de praatkaarten voor coaches, doe één van de oefeningen voor sporters tijdens een training en hang de posters voor sporters, trainers en ouders op in jouw sportclub. Het Safe Sport Allies project is een Erasmus+ project, gesubsidieerd door de Europese Unie.
Lees verder
Vlaams Instituut Mondgezondheid

Eerste hulp bij tandongevallen

Een tandongeval is een ongeval waarbij een tand verplaatst wordt, gebroken raakt of uitvalt. Het is erg belangrijk om bij een tandongeval snel te reageren. Zo is de kans het grootst op herstel. Personen die contactsporten doen of sporten waarbij je een hogere kans hebt op vallen, hebben meer kans op een tandongeval. Afhankelijk van wat er juist gebeurd is (is de tand gebroken, uitgevallen of verplaatst) en of het een melktand of een blijvende tand is, onderneem je een andere actie. Het is dus erg belangrijk om de EHBTO kaart op een plek te hangen die duidelijk zichtbaar is. Zo weet iedereen meteen wat ze moeten doen! Iemand die een hoger risico heeft op tandongevallen kan een mondbeschermer laten maken door de tandarts of mondhygiënist. Dit zorgt voor extra bescherming tijdens het sporten. Een gezonde mond steunt op drie pijlers: goede mondhygiëne, het (half)jaarlijks mondonderzoek en mondvriendelijke voeding. In de sportclub kan je ook werken rond mondvriendelijke voeding door een beleid rond sportdranken in te voeren. Gezond Leven biedt meer informatie aan rond sportdrankbeleid in de sportclub.
Lees verder
VAZG en SV.png

Is jouw sportclub ook in topvorm?

Wil jij je sportclub helpen groeien? Wil je de kwaliteit van je organisatie verbeteren? Kan je financiële, materiële of sporttechnische ondersteuning gebruiken? Of zoek je manieren om je sportclub gezonder te maken? Onze toolkit helpt sportclubs om hun werking scherp te stellen. En dat op de meest uiteenlopende vlakken. Hoe we dat doen? Door met verschillende organisaties als één team achter jouw sportclub te gaan staan. Zo vind jij alle slimme tools, inspirerende projecten en handige ondersteuningsmiddelen terug op één plek. Eén toolkit die ervoor zorgt dat jouw sportclub in topvorm is! 
Lees verder
GS en VTS.png

EHBO in de sportclub

Sporten is gezond, maar af en toe loopt het mis op of naast het sportveld of de sportmat. In zo’n situatie is het van groot belang dat je weet wat er aan de hand is en wat je moet doen om de persoon in kwestie te helpen. Gezond Sporten helpt je sportclub graag op weg om op elk moment eerste hulp te kunnen bieden zodat elke sporter zo snel en zo goed mogelijk geholpen kan worden. Leer alles over de eerste hulp bij de meest voorkomende sportblessures via onze e-learning en voorzie een uitgeruste EHBO-sportkoffer in jouw sportclub!
Lees verder
GL en Eetexpert.png

Gezond eten in de sportclub

Op het vlak van gezondheid gaan beweging en voeding hand in hand. Want sporters hebben véél energie en vocht nodig om er tegenaan te gaan. Er zal dus zeker gesproken worden over eet- en drinkgewoontes in je club. Daarom lanceerden Gezond Leven vzw en Eetexpert vzw het project ‘Gezond eten in de sportclub’. Ons doel? Sportclubs aanmoedigen om in 7 (hink-)stappen de sprong te wagen naar een kwaliteitsvol voedingsbeleid en een beleid rond gezond eetgedrag, met aandacht voor groeibevorderende communicatie rond de thema’s eten en voeding. We bieden daarvoor heel wat kant-en-klare acties aan. Deze info is voor álle sportclubs interessant. Groot of klein, recreatief, competitief of topsport, individuele sporten of teamsporten, sporten voor personen met een beperking … Er zijn verschillende manieren om te werken aan gezond eetgedrag in de sportclub. Om te komen tot een gezonde(re) sportclub, vertrek je van wat leeft binnen de club en ga je stap voor stap aan de slag met concrete acties en kant-en-klare materialen. Met kleine aanpassingen. En vergis je niet: die kleine aanpassingen kunnen echt een groot verschil maken.
Lees verder
VAD.png

Vergok je sportplezier niet

Leden van sportclubs spelen 5 keer meer sportweddenschappen en hebben 10 keer meer kans op risicovol gokken dan de algemene bevolking. Deze cijfers hebben de sportwereld aangemoedigd om met het thema aan de slag te gaan. Want sportweddenschappen leiden af van de essentie van de sport. Samen met VAD/De Druglijn tekenden verschillende sportkoepels en -federaties de krijtlijnen uit voor een nieuwe campagne met als slogan ‘Vergok je sportplezier niet’. Onderteken net als zoveel andere sportclubs het charter van de campagne via de website - Vergok je sportplezier niet. Zo ondersteun je als club een omgeving waar de sportbeleving centraal staat, en gokken niet de norm is. Na het ondertekenen van het charter ontvang je een aantal gratis affi ches en krijg je tips hoe je als sportclub preventief aan de slag kan gaan rond het thema. Meer info: Factsheet ‘Gokken in de sport’ De campagne is een samenwerking van VAD/De Druglijn, Sport Vlaanderen, Gezond Sporten Vlaanderen, de Vlaamse Sportfederatie, het Centrum Ethiek in de Sport, Cycling Vlaanderen, Basketbal Vlaanderen, Voetbal Vlaanderen, de Hockey Liga en Tennis Vlaanderen.
Lees verder
VAD.png

Voorkom problemen met alcohol en drugs in je sportclub of pak ze aan met Sportivos

Draagt jouw sportclub gezondheid ook hoog in het vaandel? Hoewel veel sportclubs sterk bezig zijn met gezondheid, zijn sport en alcohol vaak met elkaar verweven. Met een glas voor de gezelligheid is niks verkeerd, maar alcohol kan ook zorgen voor overlast in en rond de sportclub. Denk maar aan dronken supporters, rijden onder invloed, … Wat is Sportivos? Een preventietraject dat je sportclub helpt om problemen door alcohol of andere drugs te voorkomen en als ze zich toch voordoen aan te pakken en de schade te beperken. Zo toon je als club nog meer dat je begaan bent met de gezondheid en het welzijn van sporters, clubleden, sympathisanten en bezoekers. Sportivos bestaat uit drie fasen (Sportivos Brons, Sportivos Zilver, Sportivos Goud) die je op eigen tempo kan doorlopen om zo te komen tot een alcohol- en drugbeleid op maat van jouw club. Als sportclub sta je er zeker niet alleen voor en krijg je ondersteuning van een lokale, intergemeentelijke of regionale preventiewerker. BRONS voor een actie veilig verkeer en verantwoord alcohol schenken in de kantine. ZILVER voor een clubvisie rond alcohol en drugs, sensibilisering van de sporters en het opleiden van een alcohol- en drug-coach. GOUD voor een actieve alcohol- en drugcoach in de club, preventieve acties en een clubreglement over alcohol en drugs Interesse? Sportclubs kunnen zich via dit registratieformulier inschrijven om te starten met Sportivos Brons.
Lees verder
eetexpert.png

Voorkom eetproblemen in de sportclub

Eetproblemen en eetstoornissen zetten de mentale en fysieke gezondheid van een sporter onder druk én zijn op lange termijn nefast voor de prestaties. Daarom wil Eetexpert bewustwording creëren rond de thema’s voeding, eetgedrag en zelfbeeld bij sporters. Zo blijft sporten leuk en gezond.
Lees verder
GS en RVSP en ICES.png

Wat na een impact op het hoofd?

Dat een impact op het hoofd gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid van de sporter spreekt voor zich. Impact vermijden is de eerste boodschap. Valt het toch voor, zowel tijdens wedstrijden als tijdens trainingen, dan moeten we er gepast mee omgaan. Daarom gingen we samen met verschillende actoren aan de slag om gepaste adviezen op te stellen. Waar moet een sporter en zijn omkadering alert voor zijn na zo’n impact? Wat zijn de signalen van een mogelijke hersenschudding? En hoe kan hij of zij nadien verantwoord het sporten hervatten? Afhankelijk van de ernst van de impact vind je advies rond de nodige rustperiode en de noodzaak van een tussentijds controle onderzoek. Je kan deze adviezen terugvinden op de website van het project “Impact op het hoofd in de sport”. Voor informatie bij risicovechtsporten, kan je terecht bij het Vechtsportplatform. Download gratis de poster en sticker rond impact op het hoofd en hang deze op in jouw sportclub.
Lees verder

Vind een expert

 • Benedicte Heyndrickx

  Cardioloog
 • Toon Cruyt

  Sportarts
 • Denis Jaeken

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Bastiaan Verstraete

  Huisarts, Sportarts
 • Peter Plessers

 • Mark Van Craenenbroeck

  Kinesitherapeut
 • Luc Baeyens

  Sportarts, Gynaecoloog
 • Renaat Huysmans

  Sportarts
 • Koenraad Thuysbaert

  Sportarts
 • Luc Fr. Janssens

  Sportarts
 • Margaux Stevens

  Margaux Stevens

  Podoloog
 • Karel De Crem

  Sportarts
 • An Konings

  Sportarts
 • Kurt Heldenbergh

  Sportarts
 • An De Busser

  An De Busser

  Diëtist
 • Bie Peremans

  Kinesitherapeut
 • Mathieu Maroy

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Maries Aertgeerts

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Marc Schiltz

 • Kathleen De Smet

  Kinesitherapeut
 • Karl Brack

  Gynaecoloog
 • Jos Vandevenne

  Sportarts
 • Diëtist en Gedrags- & Mindsetspecialist

  Lieselot Wouters

  Diëtist, Sportdiëtist
 • Dirk Van Genechten

  Sportarts
 • Koen Pansaers

  Sportarts
 • Johan Haegeman

  Sportarts
 • Ellen Beuckelaers

  Orthopedisch chirurg
 • Jago Van Soom

  Jago Van Soom

  Sportarts
 • Chris Martens

  Orthopedisch chirurg
 • Dirk Van de Velde

  Sportarts
 • Inge Bru

  Sportarts, Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Ben Corteville

  Cardioloog
 • Marco Guidi

  Sportarts
 • Bob Brouwers

  Huisarts
 • Mathias Peeters

  Sportarts
 • Dana Neirinck

  Podoloog
 • Michel De Bruyne

  Sportarts
 • Jan Notredame

  Kinesitherapeut
 • Hugo Debouvere

  Huisarts
 • Ingrid Dekelver

  Sportarts, Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Bart Vandewynckele

  Sportarts
 • Liesbeth Stulens

  Huisarts
 • Michel Herssens

  Cardioloog
 • Herwig Vergucht

  Sportkinesitherapeut
 • Sjors Pietermans

  Sjors Pietermans

  Huisarts, Sportarts
 • Jasper Van Criekinge

  Sportarts
 • Robin Vanhoudt

  Sportarts
 • Kris Claes

  Kinesitherapeut
 • Marc Bomans

  Kinesitherapeut
 • Marc Van Hauwermeiren

  Sportarts
 • Luc Vogelaers

  Huisarts
 • Hans Jaspers

  Radioloog
 • Jean-Paul Pierreux

  Huisarts
 • Leysen Joppe

  Leysen Joppe

  Diëtist, Sportdiëtist
 • Ingrid Deweert

  Sportarts
 • Elke Van den Steen

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Koen Scheerlinck
  Penningmeester

  Koen Scheerlinck

  Sportkinesitherapeut
 • Hans Talloen

  Sportarts
 • Vincent Metsers

  Huisarts, Sportarts
 • Robrecht Dhollander

  Huisarts
 • Reinout Van Schuylenbergh

  Reinout Van Schuylenbergh

  Bewegingswetenschapper, Trainer
 • Dr Colmonts Wilfried BV

  Wilfried Colmonts

  Sportarts
 • Nathalie Odeur

  Huisarts
 • Annick Viaene

  Annick Viaene

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Francis Lemmens

  Sportarts
 • Kris Vanderlinden

  Sportarts
 • Dries Dieusaert

  Sportarts
 • Eddy Van Keerberghen

  Sportarts
 • Piet Bouquillon

  Sportarts
 • Karolien Meersman

  Sportarts
 • Gerrit De Loose

  Sportkinesitherapeut
 • Joost Blontrock

  Sportarts
 • Peter Dieleman

  Sportarts
 • Guido Van Hirtum

  Sportarts
 • Ludovic Onkelinx

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Sofie Belis

  Sportarts
 • Guy De Schutter

  Sportarts
 • Jan Pieter Outtier

  Sportarts
 • Baldwin Sondervan

  Baldwin Sondervan

  Sportkinesitherapeut
 • Leonie Geukens

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Jo Verschueren

  Jo Verschueren

  Kinesitherapeut
 • Koen Nys

  Sportarts
 • Nick Hiltrop

  Cardioloog
 • Vik Corstjens

  Sportarts
 • Steven Reyskens

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Johan Roeykens

 • Nathalie Van de Vyver

  Huisarts
 • Yves Van Doninck

  Sportarts
 • Inge D'eer

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Angelique Veracx

  Angelique Veracx

  Osteopaat
 • Ellen Van Puyvelde

  Ellen Van Puyvelde

  Sportarts
 • Hamza Laamarti

  Diëtist
 • BVBA Samcon

 • Frank De Winter

  Sportarts
 • Michèle Verhaest

  Sportarts
 • Pascal De Smet

  Huisarts
 • Toon Goossens

  Sportarts
 • Mieke Van Vlaenderen

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Sam Vermeire

  Sportarts
 • Dorien Meeusen

  Diëtist, Sportdiëtist
 • Katja Van Oostveldt
  Sportarts

  Katja Van Oostveldt

  Sportarts
 • Bert Vankerschaver

  Bert Vankerschaver

  Sportkinesitherapeut
 • Sara Engels

  Gynaecoloog
 • Ondervoorzitter

  Stijn Bogaerts

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Anja Van de Putte

  Huisarts
 • Pascal Wernaers

  Orthopedisch chirurg
 • Annelies Van Erck

  Sportarts, Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Jonas Massa

  Sportarts
 • Frank Pauwels
  Voorzitter

  Frank Pauwels

  Sportarts
 • Erik Van Lierde

 • Jan Van Meirhaeghe

  Jan Van Meirhaeghe

  Orthopedisch chirurg
 • Wouter Van Den Broecke

  Orthopedisch chirurg
 • Gezond en Ethisch Sporten

 • Johan Wens

  Huisarts
 • Frederik Ponet

  Sportarts
 • Lianne De Mey

  Sportarts
 • Tyrone Devolder

  Huisarts
 • Filip Parmentier

  Sportarts
 • Filip Noe

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Eric Vandeputte

  Sportarts
 • Marc Royackers

  Sportarts
 • Bruno Vanhecke
  Secretaris

  Bruno Vanhecke

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Rik Derveaux

  Kinesitherapeut
 • Trees Dooms

 • Kris Peeters

  Kris Peeters

  Sportarts
 • Jan Vercammen

  Cardioloog
 • Dominique Devriese

  Dominique Devriese

  Kinesitherapeut, Osteopaat
 • Steven Platteaux

  Sportarts
 • Philippe De Ryck

  Sportarts
 • Antoine Lutin

  Antoine Lutin

  Kinesitherapeut
 • Nick Baelde

  Radioloog
 • Jens Van Akeleyen

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Karel Pardaens

 • Roel Jacobs

  Roel Jacobs

  Kinesitherapeut, Sportkinesitherapeut
 • Jan Leire

  Sportarts
 • Julien Ryckeboer

  Kinesitherapeut
 • Gert Droessaert

  Kinesitherapeut, Sportkinesitherapeut
 • Ruth Vanderheyden

  Diëtist, Sportdiëtist
 • Tina Lambrechts

  Diëtist, Sportdiëtist
 • John Roosen

  Cardioloog
 • Stefan Smits

  Sportarts
 • Carmen Vanhaecke

  Sportarts
 • Patrick Govaert

  Sportarts
 • Peter Lagrou

  Sportarts
 • Lander Dewitte

  Huisarts, Sportarts
 • Bruno Van Hoecke

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Alain Schutjes

  Sportarts
 • Jos Benders

  Sportarts
 • Marianne Cuyvers

  Sportdiëtist
 • Maarten Couturier

  Sportarts
 • Jonas Docx

  Sportarts
 • Stephan Ilsbrouckx

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Michel D'Hollander

  Huisarts
 • Dieter De Clercq

  Sportarts
 • Machteld Royackers

  Huisarts
 • Jens Demanet

  Sportarts
 • Wouter Eraly

  Sportarts, Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Gretel Descheemaeker

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Bram Debaene

  Sportarts
 • Kristof Peeters

  Sportarts
 • Marc Hemeryck

  Sportarts
 • Voorzitter

  Inge De Ridder

  Sportdiëtist
 • Marleen Lootens

  Sportarts
 • Wilfried Colmonts

  Huisarts
 • Pieter Volcke

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Georges Gillis

  Sportarts
 • Ivan Ghillebert

  Huisarts
 • Sara Kempeneers

  Podoloog
 • Steven Bex

  Steven Bex

  Sportarts
 • Henry Carlier

  Sportarts
 • Frederik Deconinck

  Bewegingswetenschapper
 • Paul Meersman

  Sportarts
 • Stefaan Machiels

  Huisarts
 • Guy Vanhees

  Sportarts
 • Jeroen Stappers

  Jeroen Stappers

  Sportarts, Fysisch arts / Revalidatie arts
 • John Ijzerman

  Sportarts
 • Guy Vandenhoven

  Sportarts
 • Cedric Arijs
  Psycholoog, Sportpsycholoog

  Cedric Arijs

  Psycholoog, Sportpsycholoog
 • Jettie Tempels

  Sportarts
 • Ria Vanderstraeten

  Sportdiëtist
 • Luc Roland

  Sportarts
 • Michael Nicasi

  Michael Nicasi

  Trainer
 • Myriam Willems

  Kinesitherapeut
 • Maarten Cox

  Sportarts
 • Hendrik Roobaert

  Sportarts
 • Bart Gadeyne

  Sportarts
 • Sportarts

  Joris De Win

  Sportarts
 • Luus Tormans

  Podoloog
 • Charlotte De Jonckheere

  Charlotte De Jonckheere

  Podoloog
 • Frédéric Van Burm

  Frédéric Van Burm

  Osteopaat
 • Jan Boon

  Huisarts
 • Steven Pauli

  Sportarts
 • Kris Demanet

  Sportarts
 • Patrick Detemmerman

  Huisarts
 • Peter De Naeyer

  Sportarts
 • Peter Muylaert

  Sportarts
 • Henri Van Herpen

  Kinesitherapeut
 • Carl De Crée

  Sportarts, Endocrinoloog, Bewegingswetenschapper, Trainer, Andere
 • Jan Wanten

  Sportarts
 • Willy De Taellenaere

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Luc Peeters

  Sportarts
 • Stefan Hooftman

  Sportarts
 • Jean-Paul Van der Sypt

  Sportarts
 • Werner Vleugels

  Huisarts, Sportarts
 • Peter Wieme

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Joris Callens

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Dieter Vercaigne

  Sportkinesitherapeut
 • Michel Wynsberghe

  Kinesitherapeut, Trainer
 • Mileen De Vleeschhouwer

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Kristof Ryheul

  Kristof Ryheul

  Trainer
 • Sofie Decamps

  Sportarts
 • Wouter Dierynck

  Sportarts
 • Tom Smolders

  Huisarts
 • Peter Claeys

  Sportarts
 • Thierry Op de Beeck

  Sportarts
 • Kevin Robson

  Trainer
 • Sophie Lambrecht

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Annelies Harnie

  Sportarts
 • Dirk De Mey

  Kinesitherapeut
 • Adelheid Steyaert

  Adelheid Steyaert

  Sportarts, Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Johan Pierret

  Sportarts
 • Willy Coosemans

 • Gerda Smets

  Sportarts
 • Annik Bosmans

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Sportarts

  Rik De Kinderen

  Sportarts
 • Eva De Mulder

  Podoloog
 • Johan Docx

  Sportarts
 • Dirk Gyselinck

  Sportarts
 • Luk Buyse
  Huisarts, Sportarts

  Luk Buyse

  Huisarts, Sportarts
 • Barbara Vandenbussche

  Barbara Vandenbussche

  Kinesitherapeut
 • Guy Vermeiren

  Cardioloog
 • Jo Vandersmissen

  Radioloog
 • Mitch Malavolta

  Huisarts, Sportarts
 • Frederik Van Acker

  Sportarts
 • Marianne Brabers

  Sportdiëtist
 • Daniel Baesberg

  Sportarts
 • Peter Germonpre

  Huisarts
 • Johan Matthijs

  Huisarts
 • Leon Ghijselinck

  Sportarts
 • Sven Aertgeerts

  Sportarts
 • Eddy Spans

  Sportarts
 • Jolien Vanendert

  Sportdiëtist
 • Alain Van Noorbeeck

  Sportarts
 • Ine Schops

  Podoloog
 • Jan Verstuyft

  Sportarts
 • Benjamin Goris

  Kinesitherapeut
 • Dirk Devleeschouwer

  Sportarts
 • Wim Derave

  Bewegingswetenschapper
 • Raf Coremans

  Huisarts, Sportarts
 • Torsten Wauters

  Torsten Wauters

  Sportarts
 • Guy Peeters

  Sportarts
 • Luc Itterbeek

  Sportarts
Sluiten