Meest voorkomende blessures bij padel sporters

Meest voorkomende blessures bij padel sporters

Gezond Sporten is een multidisciplinaire vereniging die zoveel mogelijk (para)medische professionals uit de sportgeneeskunde in de brede zin van het woord wil samenbrengen om gezond sporten in Vlaanderen wetenschappelijk verantwoord te promoten. Wij staan zowel open voor verenigingen als voor sportmedische professionals die zich op individuele basis willen engageren binnen Gezond Sporten.
Sporter Artikel Blessurepreventie Padel Blessurepreventie

Concrete cijfers van de meest voorkomende blessures bij padel sporters varieert van studie tot studie en is vaak het gevolg van een verschil in de manier waarop de gegevens werden verzameld. Op basis van de huidige literatuur geven we een kort overzicht van de meest voorkomende blessures en enkele aandachtspunten.

De lichaamsdelen waaraan padel sporters het vaakst geblesseerd geraken:  

  • Elleboog
  • Rug  
  • Knie
  • Bovenbeen
  • Enkel


Het type blessure die het vaakst gezien wordt bij padel sporters:  

  • Overbelasting ter hoogte van de elleboog
  • Lage rugpijn
  • Ligamentaire letsels aan knie
  • Enkelverzwikking
  • Spierletsel ter hoogte van de dij & kuit  

GET FIT 2 PADEL

Tenniselleboog

Tennis Elbow

 • Wat is het?

  Je ervaart een zeurende pijn aan de buitenzijde van je elleboog, deze laatste kan eveneens gevoelig aanvoelen bij aanraking en in acute gevallen van overbelasting een lichte zwelling vertonen en/of warm aanvoelen. Het is een blessure die veel voorkomt bij tennisspelers en staat gekend als een tenniselleboog, de correcte medische diagnose heet een epicondylitis lateralis.

 • Wat is de oorzaak?

  De pijn ontstaat meestal geleidelijk aan; ten gevolge van een onvolledig herstel na belasting, ontstaat irritatie en een lokale ontsteking waar de spieren aanhechten op de botstructuren van de elleboog. Maar de klachten kunnen ook plots ontstaan na bijvoorbeeld een verkeerd geraakte bal. De ernst van de klachten hangt af van de duur van de klacht en de mate van ontsteking. Sommige mensen krijgen pas last nadat ze een tijd gesport of gewerkt hebben, anderen al bij het oppakken van een tas koffie.

 • Wat kan ik zelf doen bij een elleboogblessure?

  Ervaar je pijn na het sporten? Volgende tips helpen om de irritatie onder controle te krijgen: regelmatig ijs op je elleboog plaatsen kan de doorbloeding ter hoogte van de pezen bevorderen en de pijn verminderen. Bijkomend dien je je belasting aan te passen om je elleboog wat te ontlasten. Hoewel je misschien pijn ervaart na het sporten, is het belangrijk om te weten dat je je spieren ook gaat belasten in het dagelijkse leven. Alle activiteiten waarbij je je pols herhaald strekt, buigt en draait zullen de spieren in je onderarm gaan belasten, en dus ook werken aan een computer. Eventueel gebruik je een pijnstiller. Paracetamol en Ibuprofen werken even goed. Pijnstillers en een brace kunnen helpen om de pijn te verminderen maar zorgen niet voor een sneller herstel.
  Of je wel of niet kunt doorgaan met sporten hangt af van de ernst van je blessure. Soms is het voor een goed herstel nodig om te stoppen met sporten, in andere gevallen is het aanpassen van je aantal trainingen reeds voldoende. In deze meeste gevallen geneest je blessure binnen enkele weken. Soms duurt het herstel echter langer, tot enkele maanden. Indien de symptomen niet verbeteren (ondanks de aangepaste belasting), erger worden of niet te verklaren zijn, is het raadzaam even langs te gaan bij de huisarts voor een medisch onderzoek.

 • Wat zijn de risicofactoren?

  • Leeftijd: een overbelasting van de spieraanhechting komt meer voor bij 30+
  • Overbelasting kan ontstaan door spelen met een te stijf racket, een te strakke bespanning, een verkeerde grip of het gebruik van te zware (natte) ballen
  • Ook je techniek speelt een belangrijke rol; een foute backhand techniek of het slaan met te veel topspin kunnen klachten veroorzaken

 

 

Lage rugpijn

 • Wat is het? 

  De meeste mensen met lage rugpijn hebben last van een zeurende pijn onder in de rug. Ongeveer 85% van de populatie ervaar minsten één keer in zijn leven lage rugpijn; sporten of niet-sporter, jong of oud. In de meeste gevallen wordt er geen duidelijke oorzaak gevonden. De rugpijn wordt dan aspecifieke lage rugpijn genoemd.
  Vaak is er sprake van een overbelasting van de spieren van de rug maar ook een overbelasting van de gewrichten, botbreuk, zenuwen, emotie en stress zijn mogelijke oorzaken van lage rugpijn.

 • Wat is de oorzaak?

  Lage rugpijn kan plots ontstaan, na een kleine draai- of tilbeweging, maar bij heel wat mensen ontstaat de pijn geleidelijk aan of na een lange periode van belasting of een bepaalde houding. Soms straalt de pijn uit naar het zitvlak of naar een been en kan men een tintelend gevoel ervaren. Slechts  bij 10% van de mensen met lage rugpijn wordt er een lichamelijke afwijking gevonden zoals een hernia. Meestal gaat de pijn spontaan terug beteren en is deze binnen een week verdwenen. Bij sommige mensen houden de klachten langer aan, wat niet wil zeggen dat deze niet meer over zal gaan!

 • Wat kan ik zelf doen bij lage rugpijn?

  Bij lage rugpijn geldt over het algemeen dat bewegen een positief effect heeft op de klachten, op voorwaarde dat bewegen pijnvrij kan gebeuren. Heb je met andere woorden last tijdens het beoefenen van padel; een sport waarbij je veel draait en onverwachtse bewegingen maakt, dan is het raadzaam om je trainingen aan te passen.  Of je wel of niet kunt doorgaan met sporten hangt af van de ernst van je blessure. Soms is het voor een goed herstel nodig om te stoppen met sporten, in andere gevallen is het aanpassen van je aantal trainingen reeds voldoende. In deze meeste gevallen geneest je blessure binnen enkele weken.

  Hoewel je misschien pijn ervaart na het sporten, is het belangrijk om te weten dat je je rug ook gaat belasten in het dagelijkse leven. Wees aandachtig tijdens activiteiten waarbij je dient te tillen, heffen en draaien maar ook langdurig zitten is belastend voor jouw rug.  Eventueel gebruik je een pijnstiller.
  Indien de symptomen niet verbeteren (ondanks de aangepaste belasting), erger worden of niet te verklaren zijn, is het raadzaam even langs te gaan bij de huisarts voor een medisch onderzoek. 
 • Wat zijn de risicofactoren?

  • Leeftijd: lage rugpijn komt vaker voor bij < 45 jaar oud 
  • Ook je techniek speelt een belangrijke rol; een goede core stability kan lage rugklachten voorkomen

 

  

Knie distorsie 

 • Wat is het? 

  Door het verdraaien, verstappen of vallen kan je jouw knie kneuzen of verrekken. Men spreekt van een distorsie wanneer de omliggende spieren en de gewrichtsbanden gekneusd of verrekt zijn maar het gewricht zelf, de botten, kruisbanden, knieschijf en meniscus geen letsels vertonen. Je ervaart pijn in of rondom de knie, soms gaat dit gepaard met zwelling. Afhankelijk van de hoeveelheid zwelling ervaar je een stramheid en ervaar je pijn op het einde van een plooi- of strekbeweging. De knie kan veel pijn doen maar steunen en staan lukt wel.

 • Wat is de oorzaak?

  Het kniegewricht kan je vergelijken met een scharniergewricht; de voornaamste beweging in het kniegewricht is plooien en strekken. In beperkte mate laat het kniegewricht ook draaibewegingen toe. Door het verdraaien, verstappen of vallen kan je oppervlakkige structuren rondom het kniegewricht zoals spieren en gewrichtsbanden kneuzen of verrekken. De pijn ontstaat dus meestal op een specifiek moment en de zwelling ontstaat geleidelijk aan na het voorval. De ernst en pijnklachten kunnen variëren; sommigen ervaren geen zwelling en pijn meer na een week, in andere gevallen kunnen de klachten tot weken aanhouden. 

 • Wat kan ik zelf doen bij een knie distorsie?

  Koel je knie direct na de val of verkeerde beweging: doe dit met een ice-pack of enkele blokjes ijs in een plastic zak of theedoek. Koude zorgt ervoor dat de bloedvaten vernauwen. Hierdoor kan je een eventuele bloeding in het weefsel stoppen alsook de zwelling en ontstekingsreactie verminderen. Naast het beperken van vochtophoping heeft koude ook een ‘pijnstillend’ effect; het verdooft als het ware de zenuwen die pijnsignalen doorgeven. Om bovenstaande redenen adviseren we om ook de dagen na het voorval regelmatig koude toe te passen. Pijnstillers en een brace kunnen helpen om de pijn te verminderen maar zorgen niet voor een sneller herstel. 
  Mag je sporten? Bewegen is goed voor de genezing op voorwaarde dat deze de pijn niet gaat uitlokken of verergeren. Bij ernstige distorsies heeft men de neiging om de eerste dagen al zittend door te brengen, met een kussen onder de knie. Probeer echter zo snel mogelijk de knie regelmatig volledig te strekken (ook in zit)  en te plooien en een normaal stappatroon uit te voeren. Of je wel of niet kunt doorgaan met sporten hangt af van de ernst van je blessure. Soms is het voor een goed herstel nodig om te stoppen met sporten, in andere gevallen is het aanpassen van je aantal trainingen reeds voldoende. In deze meeste gevallen geneest een kneuzing binnen de week, in geval van een verrekking kan het herstel tot enkele weken in beslag nemen. Indien de symptomen niet verbeteren (ondanks de aangepaste belasting), erger worden of niet te verklaren zijn, is het raadzaam even langs te gaan bij de huisarts voor een medisch onderzoek.

 • Wat zijn de risicofactoren?

  • Door te vallen en draaien kan een distorsie plaats vinden. Het spelen van een contactsport of sport met veel draaien is daardoor een risicofactor.
  • Vermoeidheid heeft een impact op je reactiesnelheid en coördinatie.
  • Een eerdere blessure aan de knie en een verminderde knie stabiliteit verhogen het risico op een blessure

 

Indien een bloeduitstorting zichtbaar wordt na het oplopen van een blessure, concludeer je best dat er bepaalde lichaamsstructuren beschadigd werden. Je lichaam heeft minstens 3 weken nodig om te herstellen,  forceer je lichaam niet door te snel terug te gaan sporten 

 

 

Enkel verzwikking 

Ankle distorsion

 • Wat is het? 

  Een enkel verzwikking, - verstuiking, - distorsie; allemaal termen die men gebruikt wanneer de voet plotseling naar binnen of buiten klapte en is een van de meest voorkomende blessures bij sporters. Door het verdraaien, verstappen of vallen kan je jouw enkelbanden uitrekken of scheuren, je ervaart een plotselinge scherpe pijn. Afhankelijk van de ernst ervaar je pijn en zwelling aan de enkel waardoor ook stappen en steunen bemoeilijkt kan worden. In de dagen na het trauma zal ten gevolge van scheurtjes in je enkel gewrichtsbanden en de omliggende bloedvaten een blauwe plek zichtbaar worden ter hoogte van je enkel en voet. 

 • Wat is de oorzaak?

  Een verstuikte enkel kan ontstaan als u zich verstapt en de voet zijwaarts kantelt. Aan de buiten- en binnenzijde van je enkel verbinden gewrichtsbanden je onderbeen met je voet. Wanneer de voet plots om klapt, meestal naar binnen, komen deze gewrichtsbanden onder spanning te staan waardoor deze eventueel uit rekken of scheuren.  De pijn ontstaat dus op een specifiek moment en de zwelling ontstaat in de meeste gevallen kort na het oplopen van de blessure. Omwille van een eerste scherpe pijn ervaart men vaak moeilijkheden om te stappen kort na het oplopen van deze blessure. Na enkele minuten hoort u in staat te zijn om 4 stappen zonder steun te zetten. Indien dit niet het geval is, consulteer een arts voor verdere diagnose.  De ernst en pijnklachten na een enkel verzwikking variëren; sommigen ervaren geen zwelling en pijn meer na een week, in andere gevallen kunnen de klachten tot weken aanhouden. 

 • Wat kan ik zelf doen bij een enkel verzwikking?

  Koel je enkel direct na het oplopen van de blessure; doe dit met een ice-pack of enkele blokjes ijs in een plastic zak of theedoek. Koude zorgt ervoor dat de bloedvaten vernauwen. Hierdoor kan je een eventuele bloeding in het weefsel stoppen alsook de zwelling en ontstekingsreactie verminderen. Naast het beperken van vochtophoping heeft koude ook een ‘pijnstillend’ effect; het verdooft als het ware de zenuwen die pijnsignalen doorgeven. Om bovenstaande redenen adviseren we om ook de dagen na het voorval regelmatig koude toe te passen. Pijnstillers en een brace kunnen helpen om de pijn te verminderen maar zorgen niet voor een sneller herstel. 
  Mag je sporten? Bewegen is goed voor de genezing op voorwaarde dat deze de pijn niet gaat uitlokken of verergeren. Bij ernstige verzwikkingen heeft men de neiging om de eerste dagen al zittend door te brengen, plaats je voet op een verhoog om de zwelling te beperken. Probeer echter zo snel mogelijk je enkel opnieuw te belasten door regelmatig recht te staan en te steunen op je beide voeten en indien mogelijk een normaal stappatroon uit te voeren. Of je wel of niet kunt doorgaan met sporten hangt af van de ernst van je blessure; je moet op zijn minst opnieuw kunnen lopen om padel te spelen. In de meeste gevallen geneest een enkel verzwikking binnen de 6 tot 8 weken. Tijdens deze periode merk je een afname in pijn en zwelling en zal je je activiteiten geleidelijk aan terug dienen op te bouwen. 
   
 • Wat zijn de risicofactoren?

  • Door te vallen en draaien kan een distorsie plaats vinden. Het spelen van een contactsport of sport met veel draaien is daardoor een risicofactor.
  • Vermoeidheid heeft een impact op je reactiesnelheid en coördinatie.
  • Een eerdere blessure aan de enkel en een verminderde enkelstabiliteit verhogen het risico op een blessure

 

 

Spierletsels ter hoogte van de dij en kuit 

 • Wat is het? 

  Door een krachtige en snelle beweging of door een botsing, kan een spier geblesseerd geraken. Een spierscheur komt het vaakst voor in de kuit, de quadriceps en hamstrings. Tijdens het oplopen van een spierblessure ervaart men een plotse pijn en wordt vaak omschreven als een gevoel van een messteek of zweepslag. De spier kan minder kracht ontwikkelen en is gevoelig voor rek en lokale druk. Je bent niet meer in staat je sportieve activiteiten verder te zetten. Indien de spiervezels geen beschadiging opliepen spreekt men van een verrekking, indien de spiervezels wél schade vertonen spreekt men van een spierscheur.  Spierletsels ten gevolg van een botsing worden een contusie genoemd. Omdat op de plek van een spierscheur of contusie ook bloedvaatjes scheuren, kan een zwelling en een blauwe plek ontstaan.

 • Wat is de oorzaak?

  In geval van een botsing is de oorzaak gemakkelijk te achterhalen; de impact op de spier kan een spierletsel veroorzaken. In geval van een spierscheur of -verrekking dient men de oorzaak te zoeken in de spier zelf. Een spierblessure wordt meestal opgelopen wanneer een spier veel en snel kracht dient te leveren in een verkorte of verlengde positie; het klassieke voorbeeld van een spierscheur oplopen tijdens een sprint is bij de meesten wel gekend. Spiervermoeidheid, een verminderde spierbeweeglijkheid, een niet goed opgewarmde spier zijn mogelijke oorzaken.

 • Wat kan ik zelf doen bij een enkel verzwikking?

  Koel je spier onmiddellijk na het oplopen van de blessure; doe dit met een ice-pack of enkele blokjes ijs in een plastic zak of theedoek. Koude zorgt ervoor dat de bloedvaten vernauwen. Hierdoor kan je een eventuele bloeding in het weefsel stoppen alsook de zwelling en ontstekingsreactie verminderen. Naast het beperken van vochtophoping heeft koude ook een ‘pijnstillend’ effect; het verdooft als het ware de zenuwen die pijnsignalen doorgeven. Om bovenstaande redenen adviseren we om ook de dagen na het voorval regelmatig koude toe te passen. 
  Mag je sporten? Bewegen is goed voor de genezing op voorwaarde dat deze de pijn niet gaat uitlokken of verergeren. Of je wel of niet kunt doorgaan met sporten hangt af van de ernst van je blessure; je moet op zijn minst opnieuw kunnen lopen om padel te spelen. In de meeste gevallen geneest een spierblessure binnen de 6 tot 8 weken. Tijdens deze periode merk je een afname in pijn en zwelling, een toename in krachtontwikkeling en rektolerantie . Uiteraard dien je je activiteiten geleidelijk aan terug dienen op te bouwen en te allen tijde te luisteren naar je lichaam. Indien de symptomen niet verbeteren (ondanks de aangepaste belasting), erger worden of niet te verklaren zijn, is het raadzaam even langs te gaan bij de huisarts voor een medisch onderzoek.

 • Wat zijn de risicofactoren?

  • Onvoldoende opgewarmde spieren
  • Spiervermoeidheid
  • Een eerdere spierblessure verhoogt het risico op een blessure

 

Vind een expert

 • Jan Verstuyft

  Sportarts
 • Willy Coosemans

 • Koen Pansaers

  Sportarts
 • Karl Brack

  Gynaecoloog
 • Toon Goossens

  Sportarts
 • Dr Colmonts Wilfried BV

  Wilfried Colmonts

  Sportarts
 • Wouter Van Den Broecke

  Orthopedisch chirurg
 • Liesbeth Stulens

  Huisarts
 • Sjors Pietermans

  Sjors Pietermans

  Huisarts, Sportarts
 • Frank Pauwels
  Voorzitter

  Frank Pauwels

  Sportarts
 • Annelies Harnie

  Sportarts
 • Jonas Massa

  Sportarts
 • Ingrid Deweert

  Sportarts
 • Denis Jaeken

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Machteld Royackers

  Huisarts
 • Tina Lambrechts

  Diëtist, Sportdiëtist
 • Michael Nicasi

  Michael Nicasi

  Trainer
 • Sara Engels

  Gynaecoloog
 • Robin Vanhoudt

  Sportarts
 • Bart Gadeyne

  Sportarts
 • Raf Coremans

  Huisarts, Sportarts
 • Mark Van Craenenbroeck

  Kinesitherapeut
 • Sara Kempeneers

  Podoloog
 • Tom Smolders

  Huisarts
 • BVBA Samcon

 • Gerda Smets

  Sportarts
 • Bram Debaene

  Sportarts
 • Dirk De Mey

  Kinesitherapeut
 • Jan Leire

  Sportarts
 • Henry Carlier

  Sportarts
 • Peter Plessers

 • Jan Boon

  Huisarts
 • Filip Parmentier

  Sportarts
 • Guy Vermeiren

  Cardioloog
 • Peter Germonpre

  Huisarts
 • Kathleen De Smet

  Kinesitherapeut
 • Torsten Wauters

  Torsten Wauters

  Sportarts
 • John Roosen

  Cardioloog
 • Wilfried Colmonts

  Huisarts
 • Sam Vermeire

  Sportarts
 • Mathias Peeters

  Sportarts
 • Lianne De Mey

  Sportarts
 • Bruno Van Hoecke

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Michel Herssens

  Cardioloog
 • Peter Wieme

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Jo Verschueren

  Jo Verschueren

  Kinesitherapeut
 • Nathalie Van de Vyver

  Huisarts
 • Johan Pierret

  Sportarts
 • Stefan Smits

  Sportarts
 • Sofie Decamps

  Sportarts
 • Herwig Vergucht

  Sportkinesitherapeut
 • Piet Bouquillon

  Sportarts
 • Cedric Arijs
  Psycholoog, Sportpsycholoog

  Cedric Arijs

  Psycholoog, Sportpsycholoog
 • Pieter Volcke

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Marianne Brabers

  Sportdiëtist
 • Jens Demanet

  Sportarts
 • Hendrik Roobaert

  Sportarts
 • Jan Van Meirhaeghe

  Jan Van Meirhaeghe

  Orthopedisch chirurg
 • Kevin Robson

  Trainer
 • Frédéric Van Burm

  Frédéric Van Burm

  Osteopaat
 • Michel Wynsberghe

  Kinesitherapeut, Trainer
 • Rik Derveaux

  Kinesitherapeut
 • Ruth Vanderheyden

  Diëtist, Sportdiëtist
 • Koenraad Thuysbaert

  Sportarts
 • Francis Lemmens

  Sportarts
 • Daniel Baesberg

  Sportarts
 • Peter Lagrou

  Sportarts
 • Jettie Tempels

  Sportarts
 • Nick Baelde

  Radioloog
 • Gert Droessaert

  Kinesitherapeut, Sportkinesitherapeut
 • Dirk Gyselinck

  Sportarts
 • Sportarts

  Rik De Kinderen

  Sportarts
 • Steven Pauli

  Sportarts
 • Wouter Dierynck

  Sportarts
 • Bruno Vanhecke
  Secretaris

  Bruno Vanhecke

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Carmen Vanhaecke

  Sportarts
 • Luus Tormans

  Podoloog
 • Ondervoorzitter

  Stijn Bogaerts

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Dorien Meeusen

  Diëtist, Sportdiëtist
 • Luc Roland

  Sportarts
 • Hans Jaspers

  Radioloog
 • Tyrone Devolder

  Huisarts
 • Jan Notredame

  Kinesitherapeut
 • Frank De Winter

  Sportarts
 • Benjamin Goris

  Kinesitherapeut
 • Annelies Van Erck

  Sportarts, Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Kris Vanderlinden

  Sportarts
 • Jan Wanten

  Sportarts
 • Luc Peeters

  Sportarts
 • Sven Aertgeerts

  Sportarts
 • Annick Viaene

  Annick Viaene

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Marc Van Hauwermeiren

  Sportarts
 • Ben Corteville

  Cardioloog
 • Jean-Paul Van der Sypt

  Sportarts
 • Luk Buyse
  Huisarts, Sportarts

  Luk Buyse

  Huisarts, Sportarts
 • Ivan Ghillebert

  Huisarts
 • Kurt Heldenbergh

  Sportarts
 • Peter Dieleman

  Sportarts
 • Mieke Van Vlaenderen

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Dries Dieusaert

  Sportarts
 • Julien Ryckeboer

  Kinesitherapeut
 • Vincent Metsers

  Huisarts, Sportarts
 • Koen Scheerlinck
  Penningmeester

  Koen Scheerlinck

  Sportkinesitherapeut
 • Steven Platteaux

  Sportarts
 • Joris Callens

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Toon Cruyt

  Sportarts
 • Michel D'Hollander

  Huisarts
 • Johan Matthijs

  Huisarts
 • Nathalie Odeur

  Huisarts
 • Myriam Willems

  Kinesitherapeut
 • Dana Neirinck

  Podoloog
 • Michel De Bruyne

  Sportarts
 • Erik Van Lierde

 • Guy De Schutter

  Sportarts
 • Guy Peeters

  Sportarts
 • Leonie Geukens

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Reinout Van Schuylenbergh

  Reinout Van Schuylenbergh

  Bewegingswetenschapper, Trainer
 • Jago Van Soom

  Jago Van Soom

  Sportarts
 • Kristof Peeters

  Sportarts
 • Pascal De Smet

  Huisarts
 • Johan Roeykens

 • Frederik Van Acker

  Sportarts
 • Karel Pardaens

 • Bie Peremans

  Kinesitherapeut
 • Kris Claes

  Kinesitherapeut
 • Voorzitter

  Inge De Ridder

  Sportdiëtist
 • Margaux Stevens

  Margaux Stevens

  Podoloog
 • Frederik Deconinck

  Frederik Deconinck

  Bewegingswetenschapper
 • John Ijzerman

  Sportarts
 • Frederik Ponet

  Sportarts
 • Luc Baeyens

  Sportarts, Gynaecoloog
 • Koen Nys

  Sportarts
 • Luc Itterbeek

  Sportarts
 • Jens Van Akeleyen

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Katja Van Oostveldt
  Sportarts

  Katja Van Oostveldt

  Sportarts
 • An De Busser

  An De Busser

  Diëtist
 • Peter De Naeyer

  Sportarts
 • Hugo Debouvere

  Huisarts
 • Thierry Op de Beeck

  Sportarts
 • Maarten Cox

  Sportarts
 • Roel Jacobs

  Roel Jacobs

  Kinesitherapeut, Sportkinesitherapeut
 • Bastiaan Verstraete

  Huisarts, Sportarts
 • Lander Dewitte

  Huisarts, Sportarts
 • Werner Vleugels

  Huisarts, Sportarts
 • Jeroen Stappers

  Jeroen Stappers

  Sportarts, Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Adelheid Steyaert

  Adelheid Steyaert

  Sportarts, Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Maaike Polspoel

  Diëtist, Sportdiëtist
 • Karel De Crem

  Sportarts
 • Jos Benders

  Sportarts
 • Ludovic Onkelinx

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Guy Vandenhoven

  Sportarts
 • Michèle Verhaest

  Sportarts
 • Peter Muylaert

  Sportarts
 • Luc Vogelaers

  Huisarts
 • Paul Meersman

  Sportarts
 • Mitch Malavolta

  Huisarts, Sportarts
 • Guido Van Hirtum

  Sportarts
 • Patrick Govaert

  Sportarts
 • Trees Dooms

 • Eva De Mulder

  Podoloog
 • Joost Blontrock

  Sportarts
 • Kristof Ryheul

  Kristof Ryheul

  Trainer
 • Stefaan Machiels

  Huisarts
 • Marc Schiltz

 • Sofie Belis

  Sportarts
 • Jean-Paul Pierreux

  Huisarts
 • Bob Brouwers

  Huisarts
 • Eric Vandeputte

  Sportarts
 • Guy Vanhees

  Sportarts
 • Ellen Van Puyvelde

  Ellen Van Puyvelde

  Sportarts
 • Gezond en Ethisch Sporten

 • Dominique Devriese

  Dominique Devriese

  Kinesitherapeut, Osteopaat
 • Dieter Vercaigne

  Sportkinesitherapeut
 • Jolien Vanendert

  Sportdiëtist
 • Eddy Van Keerberghen

  Sportarts
 • Dirk Van de Velde

  Sportarts
 • Georges Gillis

  Sportarts
 • Inge Bru

  Sportarts, Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Antoine Lutin

  Antoine Lutin

  Kinesitherapeut
 • Johan Wens

  Huisarts
 • Mileen De Vleeschhouwer

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Marc Hemeryck

  Sportarts
 • Baldwin Sondervan

  Baldwin Sondervan

  Sportkinesitherapeut
 • Patrick Detemmerman

  Huisarts
 • Dirk Devleeschouwer

  Sportarts
 • Dirk Van Genechten

  Sportarts
 • Hans Talloen

  Sportarts
 • Yves Van Doninck

  Sportarts
 • Vik Corstjens

  Sportarts
 • Jonas Docx

  Sportarts
 • Eddy Spans

  Sportarts
 • Elke Van den Steen

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Filip Noe

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Maarten Couturier

  Sportarts
 • Annik Bosmans

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Ingrid Dekelver

  Sportarts, Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Henri Van Herpen

  Kinesitherapeut
 • Leon Ghijselinck

  Sportarts
 • Ria Vanderstraeten

  Ria Vanderstraeten

  Sportdiëtist
 • Bart Vandewynckele

  Sportarts
 • Charlotte De Jonckheere

  Charlotte De Jonckheere

  Podoloog
 • Karolien Meersman

  Sportarts
 • Inge D'eer

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Diëtist en Gedrags- & Mindsetspecialist

  Lieselot Wouters

  Diëtist, Sportdiëtist
 • Wouter Eraly

  Sportarts, Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Alain Schutjes

  Sportarts
 • Stephan Ilsbrouckx

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Wim Derave

  Bewegingswetenschapper
 • Sophie Lambrecht

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Robrecht Dhollander

  Huisarts
 • Jos Vandevenne

  Sportarts
 • Gerrit De Loose

  Sportkinesitherapeut
 • Angelique Veracx

  Angelique Veracx

  Osteopaat
 • Carl De Crée

  Sportarts, Endocrinoloog, Bewegingswetenschapper, Trainer, Andere
 • Marco Guidi

  Sportarts
 • Bert Vankerschaver

  Bert Vankerschaver

  Sportkinesitherapeut
 • Willy De Taellenaere

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Jasper Van Criekinge

  Sportarts
 • Jan Vercammen

  Cardioloog
 • Dieter De Clercq

  Sportarts
 • Marc Bomans

  Kinesitherapeut
 • Leysen Joppe

  Leysen Joppe

  Diëtist, Sportdiëtist
 • Pascal Wernaers

  Orthopedisch chirurg
 • Maries Aertgeerts

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • An Konings

  Sportarts
 • Renaat Huysmans

  Sportarts
 • Steven Bex

  Steven Bex

  Sportarts
 • Alain Van Noorbeeck

  Sportarts
 • Sportarts

  Joris De Win

  Sportarts
 • Ine Schops

  Podoloog
 • Marleen Lootens

  Sportarts
 • Gretel Descheemaeker

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Kris Demanet

  Sportarts
 • Benedicte Heyndrickx

  Cardioloog
 • Ellen Beuckelaers

  Orthopedisch chirurg
 • Peter Claeys

  Sportarts
 • Luc Fr. Janssens

  Sportarts
 • Marianne Cuyvers

  Sportdiëtist
 • Jan Pieter Outtier

  Sportarts
 • Nick Hiltrop

  Cardioloog
 • Marc Royackers

  Sportarts
 • Stefan Hooftman

  Sportarts
 • Mathieu Maroy

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Kris Peeters

  Kris Peeters

  Sportarts
 • Hamza Laamarti

  Diëtist
 • Jo Vandersmissen

  Radioloog
 • Johan Docx

  Sportarts
 • Steven Reyskens

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Johan Haegeman

  Sportarts
 • Chris Martens

  Orthopedisch chirurg
 • Anja Van de Putte

  Huisarts
 • Philippe De Ryck

  Sportarts

Gerelateerde items

Sportgeneeskunde
Doping

Cardiovasculaire risico's van prestatie bevorderende middelen en dopinggebruik

Sporter Sportprofessional Artikel Sportgeneeskunde
Training
Apneu

Apneutraining: Acute en chronische effecten op inspanningstolerantie

Sporter Artikel Training Training
Blessurepreventie
enkelverzwikking

Veel voorkomende sportblessures: een enkeldistorsie

Sporter Artikel Factsheet Video Blessurepreventie Training Gezond Sporten Blessurepreventie Training Gezond Sporten
Blessurepreventie
brace of tape .png

Sporten met een brace of een tape?

Sporter Artikel Blessurepreventie Training Gezond Sporten Blessurepreventie Training Gezond Sporten
Sluiten