Meest voorkomende blessures bij padel sporters

Meest voorkomende blessures bij padel sporters

Gezond Sporten is een multidisciplinaire vereniging die zoveel mogelijk (para)medische professionals uit de sportgeneeskunde in de brede zin van het woord wil samenbrengen om gezond sporten in Vlaanderen wetenschappelijk verantwoord te promoten. Wij staan zowel open voor verenigingen als voor sportmedische professionals die zich op individuele basis willen engageren binnen Gezond Sporten.
Sporter Artikel Padel Blessurepreventie Blessurepreventie

Concrete cijfers van de meest voorkomende blessures bij padel sporters varieert van studie tot studie en is vaak het gevolg van een verschil in de manier waarop de gegevens werden verzameld. Op basis van de huidige literatuur geven we een kort overzicht van de meest voorkomende blessures en enkele aandachtspunten.

De lichaamsdelen waaraan padel sporters het vaakst geblesseerd geraken:  

  • Elleboog
  • Rug  
  • Knie
  • Bovenbeen
  • Enkel


Het type blessure die het vaakst gezien wordt bij padel sporters:  

  • Overbelasting ter hoogte van de elleboog
  • Lage rugpijn
  • Ligamentaire letsels aan knie
  • Enkelverzwikking
  • Spierletsel ter hoogte van de dij & kuit  

GET FIT 2 PADEL

Tenniselleboog

Tennis Elbow

 • Wat is het?

  Je ervaart een zeurende pijn aan de buitenzijde van je elleboog, deze laatste kan eveneens gevoelig aanvoelen bij aanraking en in acute gevallen van overbelasting een lichte zwelling vertonen en/of warm aanvoelen. Het is een blessure die veel voorkomt bij tennisspelers en staat gekend als een tenniselleboog, de correcte medische diagnose heet een epicondylitis lateralis.

 • Wat is de oorzaak?

  De pijn ontstaat meestal geleidelijk aan; ten gevolge van een onvolledig herstel na belasting, ontstaat irritatie en een lokale ontsteking waar de spieren aanhechten op de botstructuren van de elleboog. Maar de klachten kunnen ook plots ontstaan na bijvoorbeeld een verkeerd geraakte bal. De ernst van de klachten hangt af van de duur van de klacht en de mate van ontsteking. Sommige mensen krijgen pas last nadat ze een tijd gesport of gewerkt hebben, anderen al bij het oppakken van een tas koffie.

 • Wat kan ik zelf doen bij een elleboogblessure?

  Ervaar je pijn na het sporten? Volgende tips helpen om de irritatie onder controle te krijgen: regelmatig ijs op je elleboog plaatsen kan de doorbloeding ter hoogte van de pezen bevorderen en de pijn verminderen. Bijkomend dien je je belasting aan te passen om je elleboog wat te ontlasten. Hoewel je misschien pijn ervaart na het sporten, is het belangrijk om te weten dat je je spieren ook gaat belasten in het dagelijkse leven. Alle activiteiten waarbij je je pols herhaald strekt, buigt en draait zullen de spieren in je onderarm gaan belasten, en dus ook werken aan een computer. Eventueel gebruik je een pijnstiller. Paracetamol en Ibuprofen werken even goed. Pijnstillers en een brace kunnen helpen om de pijn te verminderen maar zorgen niet voor een sneller herstel.
  Of je wel of niet kunt doorgaan met sporten hangt af van de ernst van je blessure. Soms is het voor een goed herstel nodig om te stoppen met sporten, in andere gevallen is het aanpassen van je aantal trainingen reeds voldoende. In deze meeste gevallen geneest je blessure binnen enkele weken. Soms duurt het herstel echter langer, tot enkele maanden. Indien de symptomen niet verbeteren (ondanks de aangepaste belasting), erger worden of niet te verklaren zijn, is het raadzaam even langs te gaan bij de huisarts voor een medisch onderzoek.

 • Wat zijn de risicofactoren?

  • Leeftijd: een overbelasting van de spieraanhechting komt meer voor bij 30+
  • Overbelasting kan ontstaan door spelen met een te stijf racket, een te strakke bespanning, een verkeerde grip of het gebruik van te zware (natte) ballen
  • Ook je techniek speelt een belangrijke rol; een foute backhand techniek of het slaan met te veel topspin kunnen klachten veroorzaken

 

 

Lage rugpijn

 • Wat is het? 

  De meeste mensen met lage rugpijn hebben last van een zeurende pijn onder in de rug. Ongeveer 85% van de populatie ervaar minsten één keer in zijn leven lage rugpijn; sporten of niet-sporter, jong of oud. In de meeste gevallen wordt er geen duidelijke oorzaak gevonden. De rugpijn wordt dan aspecifieke lage rugpijn genoemd.
  Vaak is er sprake van een overbelasting van de spieren van de rug maar ook een overbelasting van de gewrichten, botbreuk, zenuwen, emotie en stress zijn mogelijke oorzaken van lage rugpijn.

 • Wat is de oorzaak?

  Lage rugpijn kan plots ontstaan, na een kleine draai- of tilbeweging, maar bij heel wat mensen ontstaat de pijn geleidelijk aan of na een lange periode van belasting of een bepaalde houding. Soms straalt de pijn uit naar het zitvlak of naar een been en kan men een tintelend gevoel ervaren. Slechts  bij 10% van de mensen met lage rugpijn wordt er een lichamelijke afwijking gevonden zoals een hernia. Meestal gaat de pijn spontaan terug beteren en is deze binnen een week verdwenen. Bij sommige mensen houden de klachten langer aan, wat niet wil zeggen dat deze niet meer over zal gaan!

 • Wat kan ik zelf doen bij lage rugpijn?

  Bij lage rugpijn geldt over het algemeen dat bewegen een positief effect heeft op de klachten, op voorwaarde dat bewegen pijnvrij kan gebeuren. Heb je met andere woorden last tijdens het beoefenen van padel; een sport waarbij je veel draait en onverwachtse bewegingen maakt, dan is het raadzaam om je trainingen aan te passen.  Of je wel of niet kunt doorgaan met sporten hangt af van de ernst van je blessure. Soms is het voor een goed herstel nodig om te stoppen met sporten, in andere gevallen is het aanpassen van je aantal trainingen reeds voldoende. In deze meeste gevallen geneest je blessure binnen enkele weken.

  Hoewel je misschien pijn ervaart na het sporten, is het belangrijk om te weten dat je je rug ook gaat belasten in het dagelijkse leven. Wees aandachtig tijdens activiteiten waarbij je dient te tillen, heffen en draaien maar ook langdurig zitten is belastend voor jouw rug.  Eventueel gebruik je een pijnstiller.
  Indien de symptomen niet verbeteren (ondanks de aangepaste belasting), erger worden of niet te verklaren zijn, is het raadzaam even langs te gaan bij de huisarts voor een medisch onderzoek. 
 • Wat zijn de risicofactoren?

  • Leeftijd: lage rugpijn komt vaker voor bij < 45 jaar oud 
  • Ook je techniek speelt een belangrijke rol; een goede core stability kan lage rugklachten voorkomen

 

  

Knie distorsie 

 • Wat is het? 

  Door het verdraaien, verstappen of vallen kan je jouw knie kneuzen of verrekken. Men spreekt van een distorsie wanneer de omliggende spieren en de gewrichtsbanden gekneusd of verrekt zijn maar het gewricht zelf, de botten, kruisbanden, knieschijf en meniscus geen letsels vertonen. Je ervaart pijn in of rondom de knie, soms gaat dit gepaard met zwelling. Afhankelijk van de hoeveelheid zwelling ervaar je een stramheid en ervaar je pijn op het einde van een plooi- of strekbeweging. De knie kan veel pijn doen maar steunen en staan lukt wel.

 • Wat is de oorzaak?

  Het kniegewricht kan je vergelijken met een scharniergewricht; de voornaamste beweging in het kniegewricht is plooien en strekken. In beperkte mate laat het kniegewricht ook draaibewegingen toe. Door het verdraaien, verstappen of vallen kan je oppervlakkige structuren rondom het kniegewricht zoals spieren en gewrichtsbanden kneuzen of verrekken. De pijn ontstaat dus meestal op een specifiek moment en de zwelling ontstaat geleidelijk aan na het voorval. De ernst en pijnklachten kunnen variëren; sommigen ervaren geen zwelling en pijn meer na een week, in andere gevallen kunnen de klachten tot weken aanhouden. 

 • Wat kan ik zelf doen bij een knie distorsie?

  Koel je knie direct na de val of verkeerde beweging: doe dit met een ice-pack of enkele blokjes ijs in een plastic zak of theedoek. Koude zorgt ervoor dat de bloedvaten vernauwen. Hierdoor kan je een eventuele bloeding in het weefsel stoppen alsook de zwelling en ontstekingsreactie verminderen. Naast het beperken van vochtophoping heeft koude ook een ‘pijnstillend’ effect; het verdooft als het ware de zenuwen die pijnsignalen doorgeven. Om bovenstaande redenen adviseren we om ook de dagen na het voorval regelmatig koude toe te passen. Pijnstillers en een brace kunnen helpen om de pijn te verminderen maar zorgen niet voor een sneller herstel. 
  Mag je sporten? Bewegen is goed voor de genezing op voorwaarde dat deze de pijn niet gaat uitlokken of verergeren. Bij ernstige distorsies heeft men de neiging om de eerste dagen al zittend door te brengen, met een kussen onder de knie. Probeer echter zo snel mogelijk de knie regelmatig volledig te strekken (ook in zit)  en te plooien en een normaal stappatroon uit te voeren. Of je wel of niet kunt doorgaan met sporten hangt af van de ernst van je blessure. Soms is het voor een goed herstel nodig om te stoppen met sporten, in andere gevallen is het aanpassen van je aantal trainingen reeds voldoende. In deze meeste gevallen geneest een kneuzing binnen de week, in geval van een verrekking kan het herstel tot enkele weken in beslag nemen. Indien de symptomen niet verbeteren (ondanks de aangepaste belasting), erger worden of niet te verklaren zijn, is het raadzaam even langs te gaan bij de huisarts voor een medisch onderzoek.

 • Wat zijn de risicofactoren?

  • Door te vallen en draaien kan een distorsie plaats vinden. Het spelen van een contactsport of sport met veel draaien is daardoor een risicofactor.
  • Vermoeidheid heeft een impact op je reactiesnelheid en coördinatie.
  • Een eerdere blessure aan de knie en een verminderde knie stabiliteit verhogen het risico op een blessure

 

Indien een bloeduitstorting zichtbaar wordt na het oplopen van een blessure, concludeer je best dat er bepaalde lichaamsstructuren beschadigd werden. Je lichaam heeft minstens 3 weken nodig om te herstellen,  forceer je lichaam niet door te snel terug te gaan sporten 

 

 

Enkel verzwikking 

Ankle distorsion

 • Wat is het? 

  Een enkel verzwikking, - verstuiking, - distorsie; allemaal termen die men gebruikt wanneer de voet plotseling naar binnen of buiten klapte en is een van de meest voorkomende blessures bij sporters. Door het verdraaien, verstappen of vallen kan je jouw enkelbanden uitrekken of scheuren, je ervaart een plotselinge scherpe pijn. Afhankelijk van de ernst ervaar je pijn en zwelling aan de enkel waardoor ook stappen en steunen bemoeilijkt kan worden. In de dagen na het trauma zal ten gevolge van scheurtjes in je enkel gewrichtsbanden en de omliggende bloedvaten een blauwe plek zichtbaar worden ter hoogte van je enkel en voet. 

 • Wat is de oorzaak?

  Een verstuikte enkel kan ontstaan als u zich verstapt en de voet zijwaarts kantelt. Aan de buiten- en binnenzijde van je enkel verbinden gewrichtsbanden je onderbeen met je voet. Wanneer de voet plots om klapt, meestal naar binnen, komen deze gewrichtsbanden onder spanning te staan waardoor deze eventueel uit rekken of scheuren.  De pijn ontstaat dus op een specifiek moment en de zwelling ontstaat in de meeste gevallen kort na het oplopen van de blessure. Omwille van een eerste scherpe pijn ervaart men vaak moeilijkheden om te stappen kort na het oplopen van deze blessure. Na enkele minuten hoort u in staat te zijn om 4 stappen zonder steun te zetten. Indien dit niet het geval is, consulteer een arts voor verdere diagnose.  De ernst en pijnklachten na een enkel verzwikking variëren; sommigen ervaren geen zwelling en pijn meer na een week, in andere gevallen kunnen de klachten tot weken aanhouden. 

 • Wat kan ik zelf doen bij een enkel verzwikking?

  Koel je enkel direct na het oplopen van de blessure; doe dit met een ice-pack of enkele blokjes ijs in een plastic zak of theedoek. Koude zorgt ervoor dat de bloedvaten vernauwen. Hierdoor kan je een eventuele bloeding in het weefsel stoppen alsook de zwelling en ontstekingsreactie verminderen. Naast het beperken van vochtophoping heeft koude ook een ‘pijnstillend’ effect; het verdooft als het ware de zenuwen die pijnsignalen doorgeven. Om bovenstaande redenen adviseren we om ook de dagen na het voorval regelmatig koude toe te passen. Pijnstillers en een brace kunnen helpen om de pijn te verminderen maar zorgen niet voor een sneller herstel. 
  Mag je sporten? Bewegen is goed voor de genezing op voorwaarde dat deze de pijn niet gaat uitlokken of verergeren. Bij ernstige verzwikkingen heeft men de neiging om de eerste dagen al zittend door te brengen, plaats je voet op een verhoog om de zwelling te beperken. Probeer echter zo snel mogelijk je enkel opnieuw te belasten door regelmatig recht te staan en te steunen op je beide voeten en indien mogelijk een normaal stappatroon uit te voeren. Of je wel of niet kunt doorgaan met sporten hangt af van de ernst van je blessure; je moet op zijn minst opnieuw kunnen lopen om padel te spelen. In de meeste gevallen geneest een enkel verzwikking binnen de 6 tot 8 weken. Tijdens deze periode merk je een afname in pijn en zwelling en zal je je activiteiten geleidelijk aan terug dienen op te bouwen. 
   
 • Wat zijn de risicofactoren?

  • Door te vallen en draaien kan een distorsie plaats vinden. Het spelen van een contactsport of sport met veel draaien is daardoor een risicofactor.
  • Vermoeidheid heeft een impact op je reactiesnelheid en coördinatie.
  • Een eerdere blessure aan de enkel en een verminderde enkelstabiliteit verhogen het risico op een blessure

 

 

Spierletsels ter hoogte van de dij en kuit 

 • Wat is het? 

  Door een krachtige en snelle beweging of door een botsing, kan een spier geblesseerd geraken. Een spierscheur komt het vaakst voor in de kuit, de quadriceps en hamstrings. Tijdens het oplopen van een spierblessure ervaart men een plotse pijn en wordt vaak omschreven als een gevoel van een messteek of zweepslag. De spier kan minder kracht ontwikkelen en is gevoelig voor rek en lokale druk. Je bent niet meer in staat je sportieve activiteiten verder te zetten. Indien de spiervezels geen beschadiging opliepen spreekt men van een verrekking, indien de spiervezels wél schade vertonen spreekt men van een spierscheur.  Spierletsels ten gevolg van een botsing worden een contusie genoemd. Omdat op de plek van een spierscheur of contusie ook bloedvaatjes scheuren, kan een zwelling en een blauwe plek ontstaan.

 • Wat is de oorzaak?

  In geval van een botsing is de oorzaak gemakkelijk te achterhalen; de impact op de spier kan een spierletsel veroorzaken. In geval van een spierscheur of -verrekking dient men de oorzaak te zoeken in de spier zelf. Een spierblessure wordt meestal opgelopen wanneer een spier veel en snel kracht dient te leveren in een verkorte of verlengde positie; het klassieke voorbeeld van een spierscheur oplopen tijdens een sprint is bij de meesten wel gekend. Spiervermoeidheid, een verminderde spierbeweeglijkheid, een niet goed opgewarmde spier zijn mogelijke oorzaken.

 • Wat kan ik zelf doen bij een enkel verzwikking?

  Koel je spier onmiddellijk na het oplopen van de blessure; doe dit met een ice-pack of enkele blokjes ijs in een plastic zak of theedoek. Koude zorgt ervoor dat de bloedvaten vernauwen. Hierdoor kan je een eventuele bloeding in het weefsel stoppen alsook de zwelling en ontstekingsreactie verminderen. Naast het beperken van vochtophoping heeft koude ook een ‘pijnstillend’ effect; het verdooft als het ware de zenuwen die pijnsignalen doorgeven. Om bovenstaande redenen adviseren we om ook de dagen na het voorval regelmatig koude toe te passen. 
  Mag je sporten? Bewegen is goed voor de genezing op voorwaarde dat deze de pijn niet gaat uitlokken of verergeren. Of je wel of niet kunt doorgaan met sporten hangt af van de ernst van je blessure; je moet op zijn minst opnieuw kunnen lopen om padel te spelen. In de meeste gevallen geneest een spierblessure binnen de 6 tot 8 weken. Tijdens deze periode merk je een afname in pijn en zwelling, een toename in krachtontwikkeling en rektolerantie . Uiteraard dien je je activiteiten geleidelijk aan terug dienen op te bouwen en te allen tijde te luisteren naar je lichaam. Indien de symptomen niet verbeteren (ondanks de aangepaste belasting), erger worden of niet te verklaren zijn, is het raadzaam even langs te gaan bij de huisarts voor een medisch onderzoek.

 • Wat zijn de risicofactoren?

  • Onvoldoende opgewarmde spieren
  • Spiervermoeidheid
  • Een eerdere spierblessure verhoogt het risico op een blessure

 

Vind een expert

 • Osteopaat

  Frédéric Van Burm

  Osteopaat
 • Denis Jaeken

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Jonas Docx

  Sportarts
 • Maries Aertgeerts

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Peter Wieme

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Stefan Hooftman

  Sportarts
 • Frederik Deconinck

  Frederik Deconinck

  Bewegingswetenschapper
 • Caro De Koninck

  Kinesitherapeut
 • Marc Royackers

  Sportarts
 • Bruno Van Hoecke

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Osteopaat

  Jöry Pauwels

  Osteopaat
 • Benjamin Goris

  Kinesitherapeut
 • Micha Van Roeyen

  Kinesitherapeut
 • Leonie Geukens

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Tom Teulingkx

  Sportarts
 • Sandra Lievrouw
  Projectmanager blessurepreventie

  Sandra Lievrouw

  Kinesitherapeut
 • Jan Bertels

  Bewegingswetenschapper
 • Marleen Lootens

  Sportarts
 • BV Huisartsenpraktijk De Vaart

  Sportarts
 • Lianne De Mey

  Sportarts
 • Kris Demanet

  Sportarts
 • Bastiaan Verstraete

  Huisarts, Sportarts
 • Peter Dieleman

  Sportarts
 • Antoine Lutin

  Antoine Lutin

  Kinesitherapeut
 • Trees Dooms

 • Wilfried Colmonts

  Huisarts
 • Etienne Van der Auwera

  Sportarts
 • Jan Bonte

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Tyrone Devolder

  Huisarts
 • Jolien Vanendert

  Sportdiëtist
 • Steven Pauli

  Sportarts
 • Jago Van Soom

  Jago Van Soom

  Sportarts
 • Stefan Smits

  Sportarts
 • Mieke Van Vlaenderen

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Joost Staelens

  Sportarts
 • Ellen Van Puyvelde

  Ellen Van Puyvelde

  Sportarts
 • Herlinde Bossaert

  Sportarts
 • Chris Martens

  Orthopedisch chirurg
 • Fabienne Van De Steene

  Sportkinesitherapeut
 • Philippe De Ryck

  Sportarts
 • Frederik Ponet

  Sportarts
 • Kristof Peeters

  Sportarts
 • Toon Cruyt

  Sportarts
 • Mathias Peeters

  Sportarts
 • Jens Demanet

  Sportarts
 • Jan Van Meirhaeghe

  Orthopedisch chirurg
 • Guy Vermeiren

  Cardioloog
 • Flore Stassen
  Sportwetenschappelijk medewerker

  Flore Stassen

  Bewegingswetenschapper
 • Karolien Meersman

  Sportarts
 • Sam Hendrix

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Guy Vanhees

  Sportarts
 • Alain Van Noorbeeck

  Sportarts
 • Frédéric Van Burm

  Frédéric Van Burm

  Osteopaat
 • Sjors Pietermans

  Sjors Pietermans

  Huisarts, Sportarts
 • Herwig Vergucht

  Sportkinesitherapeut
 • Maarten Couturier

  Sportarts
 • Pascale Berghmans

  Sportdiëtist
 • Patrick Detemmerman

  Huisarts
 • Vincent Metsers

  Sportarts
 • Ann Willemans

  Huisarts
 • Yves Van Doninck

  Sportarts
 • Sam Vermeire

  Sportarts
 • Dieter De Clercq

  Sportarts
 • Jean-Paul Souffriau

  Tandarts
 • Gezond Sporten Vlaanderen

 • John Roosen

  Cardioloog
 • Windy Lycke

 • Bert Vankerschaver

  Bert Vankerschaver

  Sportkinesitherapeut
 • Anesthesist

  Frederic Brillouet

 • Jozef Vermylen

  Cardioloog
 • Guy Vandenhoven

  Sportarts
 • Michel D'Hollander

  Huisarts
 • Marianne Brabers

  Sportdiëtist
 • Dominique Devriese

  Dominique Devriese

  Kinesitherapeut, Osteopaat
 • Liesbeth Stulens

  Huisarts
 • Ine Schops

  Podoloog
 • Johan Roeykens

 • Frank Pauwels
  Voorzitter

  Frank Pauwels

  Sportarts
 • Dana Neirinck

  Podoloog
 • Peter Germonpre

  Huisarts
 • Dokter Jonas Wilms BV

  Sportarts
 • Jean-Paul Pierreux

  Huisarts
 • Erik Van Lierde

 • Ellen Beuckelaers

  Orthopedisch chirurg
 • Leon Ghijselinck

  Sportarts
 • Kathleen De Smet

  Kinesitherapeut
 • Johan Pierret

  Sportarts
 • Andreas Goddeeris

  Sportarts
 • Marc Van Hauwermeiren

  Sportarts
 • Wouter Eraly

  Sportarts, Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Gerda Smets

  Sportarts
 • Guy Peeters

  Sportarts
 • Annelies Harnie

  Sportarts
 • Pascal De Smet

  Huisarts
 • Koen Nys

  Sportarts
 • Dirk Gyselinck

  Sportarts
 • Luc Itterbeek

  Sportarts
 • Henri Van Herpen

  Kinesitherapeut
 • Frank De Winter

  Sportarts
 • Ria Vanderstraeten

  Ria Vanderstraeten

  Sportdiëtist
 • Michael Nicasi

  Michael Nicasi

  Trainer
 • Jasper Van Criekinge

  Sportarts
 • Michel De Bruyne

  Sportarts
 • Wouter Dierynck

  Sportarts
 • Sportarts

  Rik De Kinderen

  Sportarts
 • An Konings

  Sportarts
 • Jonas Massa

  Sportarts
 • Mark Van Craenenbroeck

  Kinesitherapeut
 • Dirk Van Genechten

  Sportarts
 • Luus Tormans

  Podoloog
 • Ben Corteville

  Cardioloog
 • Peter Lagrou

  Sportarts
 • Luc Van Landschoot

  Kinesitherapeut
 • Mark Van Dijk

  Orthopedisch chirurg
 • Luc Roland

  Sportarts
 • Bart Gadeyne

  Sportarts
 • BVBA Samcon

 • Arts specialist in opleiding

  Simon Horckmans

 • Jo Verschueren

  Jo Verschueren

  Kinesitherapeut
 • Georges Gillis

  Sportarts
 • Ivan Ghillebert

  Huisarts
 • Charlotte De Jonckheere

  Charlotte De Jonckheere

  Podoloog
 • Jens Van Akeleyen

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Charlotte Hoeman

  Diëtist
 • Kris Vanderlinden

  Sportarts
 • Steven Platteaux

  Sportarts
 • Peter Verspeelt

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Baldwin Sondervan

  Baldwin Sondervan

  Sportkinesitherapeut
 • Jempi Wilssens

 • Julien Ryckeboer

  Kinesitherapeut
 • Benedicte Heyndrickx

  Cardioloog
 • Stijn Bogaerts
  Ondervoorzitter

  Stijn Bogaerts

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Lize Vaes

  Lize Vaes

  Huisarts, Sportarts
 • Thierry Op de Beeck

  Sportarts
 • Peter Claeys

  Sportarts
 • Hendrik Roobaert

  Sportarts
 • Jan Leire

  Sportarts
 • Machteld Royackers

  Huisarts
 • Secretaris

  Bruno Vanhecke

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Koen Pansaers

  Sportarts
 • Adelheid Steyaert

  Adelheid Steyaert

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Patrick Govaert

  Sportarts
 • Henry Carlier

  Sportarts
 • Eddy Spans

  Sportarts
 • Jitse Maes

  Jitse Maes

  Huisarts, Sportarts
 • Kurt Heldenbergh

  Sportarts
 • Torsten Wauters

  Torsten Wauters

  Sportarts
 • Jos Benders

  Sportarts
 • An De Busser

  An De Busser

  Diëtist
 • Bram Debaene

  Sportarts
 • Stijn Delputte

  Sportarts
 • Gerrit De Loose

  Sportkinesitherapeut
 • Daniel Baesberg

  Sportarts
 • Peter Plessers

 • Annelies Van Erck

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Elke Van den Steen

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • michel herssens

  Cardioloog
 • Jean-Paul Van der Sypt

  Sportarts
 • Jan Pieter Outtier

  Sportarts
 • Willy Platteeuw

  Sportarts
 • Jan Wanten

  Sportarts
 • Kristof Mentens

  Kristof Mentens

  Sportarts
 • Ignace Verscheure

  Sportarts
 • Annik Bosmans

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Kris Peeters

  Kris Peeters

  Sportarts
 • Piet Bouquillon

  Sportarts
 • Dirk Van de Velde

  Sportarts
 • Jan Notredame

  Kinesitherapeut
 • Kevin Robson

  Trainer
 • Ruth Vanderheyden

  Ruth Vanderheyden

  Diëtist, Sportdiëtist
 • Peter Muylaert

  Sportarts
 • Katja Van Oostveldt
  Sportarts

  Katja Van Oostveldt

  Sportarts
 • Marc Schiltz

 • Robin Vanhoudt

  Sportarts
 • Dirk De Ruyck

  Huisarts
 • Johan Docx

  Sportarts
 • Leo Groenweghe

  Sportarts
 • Wouter Peters

  Huisarts, Sportarts
 • Marco Guidi

  Sportarts
 • Frederik Van Acker

  Sportarts
 • Jan Vercammen

  Cardioloog
 • Jan Boon

  Huisarts
 • Urgentie- en sportarts

  Sander Bomans

  Sportarts
 • Anja Van de Putte

  Huisarts
 • Johan Matthijs

  Huisarts
 • Maarten Cox

  Sportarts
 • Nick Baelde

  Radioloog
 • Nick Hiltrop

  Cardioloog
 • jana stevens

  Podoloog
 • Huisarts

  Luc De Pelecijn

  Huisarts
 • Noegroho Handojo

  Radioloog
 • Robrecht Dhollander

  Huisarts
 • Francis Lemmens

  Sportarts
 • Voorzitter

  De Ridder Inge

  Sportdiëtist
 • Dieter Vercaigne

  Sportkinesitherapeut
 • Cedric Arijs
  Psycholoog, Sportpsycholoog

  Cedric Arijs

  Psycholoog, Sportpsycholoog
 • Sofie Blondeel
  Algemeen manager

  Sofie Blondeel

 • Dirk Devleeschouwer

  Sportarts
 • Jettie Tempels

  Sportarts
 • Filip Parmentier

  Sportarts
 • Guy De Schutter

  Sportarts
 • Johan Haegeman

  Sportarts
 • Hugo Debouvere

  Huisarts
 • Mathieu Maroy

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Gretel Descheemaeker

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Lander Vanhee

  Sportarts
 • Sportarts

  Joris De Win

  Sportarts
 • John Ijzerman

  Sportarts
 • Michel Wynsberghe

  Kinesitherapeut
 • Dries Dieusaert

  Sportarts
 • Charlotte Goemaere

  Sportarts
 • Willy De Taellenaere

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Bie Peremans

  Kinesitherapeut
 • Dirk De Mey

  Kinesitherapeut
 • Marc Hemeryck

  Sportarts
 • Verhaegen Stijn

  Sportarts
 • Bob Brouwers

  Huisarts
 • Nathalie Van de Vyver

  Huisarts
 • Kristof Ryheul

  Kristof Ryheul

  Trainer
 • Bart Vandewynckele

  Sportarts
 • Nathalie Odeur

  Huisarts
 • Neurochirurg

  Bart Depreitere

 • Jan Verstuyft

  Sportarts
 • Penningmeester

  Koen Scheerlinck

  Sportkinesitherapeut
 • Gert Van Deurzen

  Kinesitherapeut
 • Guido Van Hirtum

  Sportarts
 • Mileen De Vleeschhouwer

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Karel De Crem

  Sportarts
 • Huisarts, Sportarts

  Sergei Barsegian

  Sportarts
 • Paul Meersman

  Sportarts
 • Kris Claes

  Kinesitherapeut
 • Eric Vandeputte

  Sportarts
 • Michel Creemers

  Huisarts
 • Luc Peeters

  Sportarts
 • Willy Coosemans

 • Reinout Van Schuylenbergh

  Reinout Van Schuylenbergh

  Bewegingswetenschapper, Trainer
 • Wim Derave

  Bewegingswetenschapper
 • Pieter Volcke

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Alain Schutjes

  Sportarts
 • Werner Vleugels

  Huisarts
 • Rik Derveaux

  Kinesitherapeut
 • Toon Goossens

  Sportarts
 • Bruno D'Hulster

 • Kristine Struyf

  Kristine Struyf

  Trainer
 • Hans Jaspers

  Radioloog
 • Sofie Belis

  Sportarts
 • Karel Pardaens

 • Joost Blontrock

  Sportarts
 • Stefaan Machiels

  Huisarts
 • Carl De Crée

 • Luc Vogelaers

  Huisarts
 • Hans Talloen

  Sportarts
 • Luk Buyse
  Huisarts, Sportarts

  Luk Buyse

  Huisarts, Sportarts
 • Inge D'eer

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Gino Devriendt

  Sportdiëtist
 • Marc Bomans

  Kinesitherapeut
 • Johan Wens

  Huisarts
 • Ingrid Dekelver

  Sportarts, Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Stephan Ilsbrouckx

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Luc Baeyens

  Sportarts
 • Wim Van Nieuwenhuyse

  Orthopedisch chirurg
 • Steven Reyskens

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Ingrid Deweert

  Sportarts
 • Sven Aertgeerts

  Sportarts
 • Margaux Stevens

  Margaux Stevens

  Podoloog
 • Ann Gillis

 • Koenraad Thuysbaert

  Sportarts
 • Filip Noe

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Pascal Wernaers

  Orthopedisch chirurg
 • Michèle Verhaest

  Sportarts
 • Renaat Huysmans

  Sportarts
 • Steven Bex

  Steven Bex

  Sportarts
 • Sportpsycholoog

  Inez Swinnen

  Sportpsycholoog
 • Sophie Lambrecht

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Jo Vandersmissen

  Radioloog
 • Eddy Van Keerberghen

  Sportarts
 • Joris Callens

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Lander Dewitte

  Huisarts, Sportarts
 • Peter De Naeyer

  Sportarts
 • Carmen Vanhaecke

  Sportarts
 • Luc Fr. Janssens

  Sportarts
 • Myriam Willems

  Kinesitherapeut
 • Ludovic Onkelinx

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Jos Vandevenne

  Sportarts
 • Jeroen Stappers

  Jeroen Stappers

  Sportarts
 • Wouter Van Den Broecke

  Orthopedisch chirurg
 • Vik Corstjens

  Sportarts
 • Sara Kempeneers

  Podoloog

Gerelateerde items

Blessurepreventie
enkelverzwikking

Veel voorkomende sportblessures: een enkeldistorsie

Sporter Artikel Factsheet Video Blessurepreventie Training Gezond Sporten Blessurepreventie Training Gezond Sporten
Blessurepreventie
brace of tape .png

Sporten met een brace of een tape?

Sporter Artikel Blessurepreventie Training Gezond Sporten Blessurepreventie Training Gezond Sporten
Blessurepreventie
Weerstandsband.png

Weerstandsbanden: waarvoor dienen ze?

Sporter Artikel Blessurepreventie Training Gezond Sporten Blessurepreventie Training Gezond Sporten
Blessurepreventie
GF2Snow Week 6.png

Get Fit 2 Snow - Week 6

Sporter Artikel Snowboarden Skiën Blessurepreventie Training Blessurepreventie Training
Sluiten