Hoe beleef je de Paralympische Spelen als sportkinesitherapeut en manusje van alles

Hoe beleef je de Paralympische Spelen als sportkinesitherapeut en manusje van alles

Sporter Sportprofessional Blog Blessurepreventie

De Paralympische Spelen liggen alweer enkele weken achter ons. Onze Paralympische atleten hebben het onwerkelijk goed gedaan, nóg beter dan vijf jaar geleden in Rio. De atleten staan niet alleen op de Paralympics, maar worden omringd door een heel team vol (para)medische sportprofessionals (soms vanop een afstand, soms van vlakbij). Zo is Lander Vansteene sportkinesitherapeut bij het Belgian Paralympic Team en beleefde de Spelen mee vanop de eerste rij in Tokio. Hij vertelt je over de voorbereiding van de Belgische atleten en over hoe hij de Paralympics heeft ervaren als sportkinesitherapeut.

De context

Als sportkinesitherapeut ben ik freelance verbonden aan Parantee-Psylos (PP) en Paralympic Team Belgium. Dit zijn respectieve de Vlaamse en Belgische organisaties die topsport voor mensen met een fysieke beperking mogelijk maken.

Deze Tokyo2020 Paralympische Spelen is de 13e opdracht die ik voor hen vervul. Ons verhaal startte in 2017 met een toevallige en last-minute geregelde zwemstage in het zuiden van Frankrijk onder leiding van zwemcoach Greg Planckaert, en ging intussen over naar internationale competities in het wielrennen. Dit zijn wereldbekers en wereldkampioenschappen met het team rond coach Remko Meeusen en topsportcoördinator Steven Van Beylen. Jaarlijks organiseert het Belgian Paralympic Committee (BPC) ook een multidisciplinaire stage om de teamspirit en de Paralympische waarden hoog in het vaandel te houden.

Preparation makes perfect

De behandeltafel van de kine is vaak ook een plaats om een goed gesprek op gang te brengen, en om te ventileren. Bij wereldbekers en kampioenschappen voel je enkele weken voor aanvang de spanning en de belangen wat stijgen.  

Dit is klein bier vergeleken met deze Paralympische Spelen. Iedereen streeft naar een plaats binnen de selectie, de nervositeit neemt toe, en eenmaal geselecteerd wil iedereen pieken om hun ultieme prestatie op de Paralympische Spelen neer te zetten. Reeds voor corona was de jaarplanning opgesteld, met de PS als hoofddoel. Omwille van corona en het jaartje uitstel kom je al snel tot de conclusie dat onze specifieke voorbereidingen al tot anderhalf jaar teruggaan in de tijd. Tokyo2020 was dus afgelopen 18 maand “het gespreksonderwerp” binnen het team.

Parantee-Psylos maakte ook de nodige middelen vrij om mijzelf, samen met Delphine De Prest, elke woensdag in de tosporthal samen te laten werken met de wielrenners van het team. Na de piste-trainingen kwamen ze bij ons voor 1,5u core-stability training gevolgd door kine-sessies op de behandeltafel. Ook de nodige koffie mocht zeker niet ontbreken.

Door de vele gecancelde wedstrijden ontbrak het wat aan wedstrijdritme binnen de staf eerder dit jaar. Na de wereldbeker van Oostende hadden we heel wat werkpunten die we als omkaderend team beter konden uitwerken. We investeerden de nodige tijd om duidelijke afspraken te maken en werkpunten concreet uit te werken. We gebruikten het wereldkampioenschap van Portugal dan ook als laatste test om alle werkpunten te verbeteren richting Tokyo. Dit was een geslaagde test want eenmaal op de Paralympische Spelen verliep de samenwerking binnen de staf als een perfect onderhouden koersfiets.

Konishiwa & Arigato

Japan, een exotische bestemming waar menig atleten en stafleden naar uitkeken. Ondanks de strikte maatregelen hebben we toch een vleugje Japanse cultuur kunnen opsnuiven. De toiletten met verwarmde bril, een waterstraal langs voor en langs achter tot zelfs een fris briesje tijdens het toiletbezoek, waren in het begin een plezant gespreksonderwerp. “Heb jij ze al geprobeerd?” De vele indrukwekkende insecten (buiten, maar soms ook binnen) zorgden voor grappige momenten, tot we plots we allemaal op ons bed stonden uit schrik van een giftige duizendpoot van 12cm lang.   

Sightseeing was niet aan de orde, desondanks hebben we toch wat van de omgeving gezien waaronder Mount Fuji, Lake Fuji, Izu Veldroom en het knappe Fuji-speedway racecircuit. Dit komt omdat we in het wielrennen eerst enkele piste-wedstrijden hadden op de velodroom van Izu, gevolgd door de tijdritten en wegwedstrijden in Fuji. De afstanden van het hotel naar de wedstrijdlocatie bedroegen zo’n 20 kilometer en deden we meestal met de shuttle-bus, waardoor je toch een beetje de omgeving kon bewonderen.

De bijzonder vriendelijke en enthousiaste vrijwilligers blijven een glimlach op je gezicht toveren. Als de shuttle-bus vertrok naar de wedstrijdlocatie, dan stond een team van vrijwilligers telkens te supporteren en uitbundig te zwaaien, dit alleen nog maar omdat de bus vertrok,.. De discipline en toewijding die ze tijdens de lange werkdagen toonden zijn een voorbeeld voor velen. Als je zo’n vrijwilliger bedankte door een Belgische pin te geven (een speldje met het logo van Paralympic Team Belgium), dan kreeg je een diepe buiging van respect waarbij ik soms schrik had of hij/zij er geen spierscheur zou aan overhouden.

Geloof me, het klinkt fijn om deze Paralympische Spelen in Japan te mogen beleven, maar op vlak van logistiek, administratie, acclimatisatie en jetlag is het toch een huzarenstukje geweest voor het voltallige team -ook achter de schermen- om de atleten 100% voor te bereiden. Hierbij werd niets aan het toeval overgelaten. Daarom denk ik dat er niemand rouwig is dat de volgende grote afspraak in 2024 in Parijs zal plaatsvinden. Ook de atleten gaan de supporters, familie, vrienden en sponsors die naar Parijs afzakken met open armen ontvangen in de stadia!

Zwitsers zakmes

Tijdens de piste-wedstrijden bestond de staf van het wielrennen uit 3 leden. Coach Remko Meeusen, mechanieker Jan Geets en mijzelf. Dit houdt in dat de kine-behandelingen prioriteit blijven hebben maar qua tijdsbesteding slechts een deeltje zijn van de volledige puzzel. S’ochtends verzamelde ik meestal de speekseltesten (covid-19 maatregel) en tijdens de 1e week acclimatisatie was ik ook verantwoordelijk voor de urinetesten (belang van correcte hydratatie). Als kine zorg je ook voor de nodige bidons met verschillende sportdranken, gels, recoveryshakes en regelmatig stond er ook een bananenmilkshake met extra eiwitten op het schema. Tijdens de opwarming ben je ook aanwezig indien een atleet iets nodig heeft. Nadien ga je samen met de atleet naar de start. Een handdoekje voor de laatste zweetdruppels van de opwarming af te vegen, een paraplu tegen de zon, een laatste slokje isotone drank en ze zijn klaar om het beste van zichzelf te geven!

Tijdens de eerste dagen acclimatisatie stak ik een quiz in elkaar om avond wat toffer te maken met vragen over Japan, de Paralympische Spelen en koers natuurlijk. Andere avonden speelden we wel eens een spelletje “presidenten”, hierbij probeerde ik absoluut te winnen, zodat ik de renners “op scherp kon zetten” omdat ze verloren hadden. De dag erna moeten ze maar met de benen tonen wie de echte winnaars zijn -knipoog-.

De media

Tijdens onze tijd in Japan, maar ook bij thuiskomst heel wat reacties van familie, vrienden en patiënten over hoe goed ze de Paralympische Spelen wel niet gevolgd hebben. Ze waren over alles op de hoogte. Mijn ervaring is dus dat ook de media een knappe prestatie hebben geleverd om de prestaties van onze atleten helemaal tot in België te brengen. Zo kwamen atleten van Paralympic Team Belgium regelmatig in het journaal met hun prestaties, ook een ploeg van sporza zorgde voor de nodige artikels en interviews, en meerdere krantenartikels kwamen tevoorschijn. Heel fijn om zoveel aanmoedigen te krijgen voor ons team! Onze slogan was “Now it’s time to stare”, en wees maar zeker dat de mensen gekeken hebben!

Topatleten door topteam

15 medailles, waarvan 5 uit het wielrennen. Een uitspraak die je vaak hoort is “meer geld betekent meer medailles”. Ik weet dat je vooral een topteam nodig hebt om veel medailles te behalen. Als ik specifiek over het wielrennen spreek dan kan ik zeggen dat Steven Van Beylen en Remko Meeusen de afgelopen 5 jaar hard gewerkt hebben om een professionele staf samen te stellen voor hun atleten. Hun visie is dat een sterke omkadering op lange termijn voor succes zal zorgen. Elk staflid is een topper binnen hun vakgebied, die daarnaast tijdens competitie een zeer hechte band vormen. Chef de mission, coach, mechanieker, sportpsycholoog, dokter, diëtist, kine,.. Elk vormen ze een belangrijke schakel van de ketting, waardoor onze fiets steeds sneller gaat bollen. Nu ons team gevormd is zal het vooral taak worden om alle onderdelen samen te houden. De belevenis van met meerdere disciplines, atleten en staf dit Paralympisch avontuur mee te maken maakt de voldoening groter. Vakkennis, passie voor je domein, visie en teamspirit maken medailles, zeg dat ik het gezegd heb ;-)

Vind een expert

 • Leonie Geukens

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Nathalie Odeur

  Huisarts
 • Eddy Van Keerberghen

  Sportarts
 • Benjamin Goris

  Kinesitherapeut
 • Emmy Mornie

  Kinesitherapeut
 • Kristof Ryheul

  Kristof Ryheul

  Trainer
 • Willy Coosemans

 • Johan Docx

  Sportarts
 • Ria Vanderstraeten

  Ria Vanderstraeten

  Sportdiëtist
 • Kris Demanet

  Sportarts
 • Kathleen De Smet

  Kinesitherapeut
 • Kris Peeters

  Kris Peeters

  Sportarts
 • Jan Wanten

  Sportarts
 • Leon Ghijselinck

  Sportarts
 • Jan Verstuyft

  Sportarts
 • Fabienne Van De Steene

  Sportkinesitherapeut
 • Stijn Delputte

  Sportarts
 • Lander Vanhee

  Sportarts
 • Benedicte Heyndrickx

  Cardioloog
 • Marco Guidi

  Sportarts
 • Jettie Tempels

  Sportarts
 • Bruno Van Hoecke

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Marc Bomans

  Kinesitherapeut
 • Bruno D'Hulster

 • Ann Gillis

 • Myriam Willems

  Kinesitherapeut
 • Yves Van Doninck

  Sportarts
 • Johan Matthijs

  Huisarts
 • Wilfried Colmonts

  Huisarts
 • Dirk Devleeschouwer

  Sportarts
 • Anja Van de Putte

  Huisarts
 • Kris Claes

  Kinesitherapeut
 • Willy Platteeuw

  Sportarts
 • Peter Wieme

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • John Ijzerman

  Sportarts
 • Sanne Boonen

  Sportarts
 • Adelheid Steyaert

  Adelheid Steyaert

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Dieter De Clercq

  Sportarts
 • Roben dedecker

 • Jan Van Meirhaeghe

  Orthopedisch chirurg
 • Gino Devriendt

  Sportdiëtist
 • Luc Vogelaers

  Huisarts
 • Michèle Verhaest

  Sportarts
 • Jonas Massa

  Sportarts
 • Maries Aertgeerts

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Ludovic Onkelinx

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Guy De Schutter

  Sportarts
 • Alain Schutjes

  Sportarts
 • Annelies Harnie

  Sportarts
 • Ben Corteville

  Cardioloog
 • Jos Vandevenne

  Sportarts
 • Guido Van Hirtum

  Sportarts
 • Johan Roeykens

 • Jasper Van Criekinge

  Sportarts
 • Julie Zels

 • Michel Herssens

  Cardioloog
 • Antoine Lutin

  Kinesitherapeut
 • Sam Hendrix

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • An De Busser

  An De Busser

  Diëtist
 • Sven Aertgeerts

  Sportarts
 • Eric Vandeputte

  Sportarts
 • Mathias Peeters

  Sportarts
 • Luc Peeters

  Sportarts
 • Ingrid Dekelver

  Sportarts
 • Jens Van Akeleyen

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Philippe De Ryck

  Sportarts
 • Ivan Ghillebert

  Huisarts
 • Steven Bex

  Steven Bex

  Sportarts
 • Windy Lycke

 • Etienne Van der Auwera

  Sportarts
 • Robin Vanhoudt

  Sportarts
 • Kristof Mentens

  Kristof Mentens

  Sportarts
 • Maarten Couturier

  Sportarts
 • Jean-Paul Pierreux

  Huisarts
 • Marc Hemeryck

  Sportarts
 • Hans Jaspers

  Radioloog
 • Jean-Paul Van der Sypt

  Sportarts
 • Werner Vleugels

  Huisarts
 • Rik Derveaux

  Kinesitherapeut
 • Gezond Sporten Vlaanderen

 • Verhaegen Stijn

  Sportarts
 • Pascale Berghmans

  Sportdiëtist
 • Benedicte Baelde

  Kinesitherapeut
 • Baldwin Sondervan

  Baldwin Sondervan

  Sportkinesitherapeut
 • Peter Dieleman

  Sportarts
 • Mathieu Maroy

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Wim Derave

  Bewegingswetenschapper
 • Wouter Eraly

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Filip Noe

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Ellen Van Puyvelde

  Sportarts
 • Toon Cruyt

  Sportarts
 • Stefan Smits

  Sportarts
 • Hugo Debouvere

  Huisarts
 • Johan Haegeman

  Sportarts
 • Steven Pauli

  Sportarts
 • Bram Debaene

  Sportarts
 • Wouter Van Den Broecke

  Orthopedisch chirurg
 • Mark Van Dijk

  Orthopedisch chirurg
 • Marc Hertens

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Peter De Naeyer

  Sportarts
 • Dirk De Ruyck

  Huisarts
 • BV Dokter Simon Verdonck

  Sportarts
 • Peter Germonpre

  Huisarts
 • Bastiaan Verstraete

  Sportarts
 • Gerrit De Loose

  Sportkinesitherapeut
 • Jo Vandersmissen

  Radioloog
 • Nick Hiltrop

  Cardioloog
 • Jonas Docx

  Sportarts
 • Tom Teulingkx

  Sportarts
 • Henry Carlier

  Sportarts
 • Kurt Heldenbergh

  Sportarts
 • Steven Reyskens

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Bart Gadeyne

  Sportarts
 • Ward Thorrez

  Kinesitherapeut
 • Natasja Keereman

  Natasja Keereman

  Sportarts
 • Eddy Spans

  Sportarts
 • Toon Goossens

  Sportarts
 • Dokter Jonas Wilms BV

  Sportarts
 • Marc Schiltz

 • Veerle Palmers

  Podoloog
 • Gerda Smets

  Sportarts
 • Ellen Beuckelaers

  Orthopedisch chirurg
 • Mileen De Vleeschhouwer

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Dirk Van Genechten

  Sportarts
 • Guy Vandenhoven

  Sportarts
 • Johan Pierret

  Sportarts
 • Jan Bertels

  Bewegingswetenschapper
 • Mike Kamphuys

  Trainer
 • Marielle Van Aken

  Sportkinesitherapeut
 • Jean-Paul Souffriau

  Tandarts
 • Jo Verschueren

  Jo Verschueren

  Kinesitherapeut
 • Annik Bosmans

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Luc Baeyens

  Sportarts
 • Bob Brouwers

  Huisarts
 • Daniel Baesberg

  Sportarts
 • Gretel Descheemaeker

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Guido De Romagnoli

  Sportarts
 • Sofie Blondeel
  Algemeen manager

  Sofie Blondeel

 • Kristof Peeters

  Sportarts
 • Denis Jaeken

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Luc Itterbeek

  Sportarts
 • Mark Van Craenenbroeck

  Kinesitherapeut
 • Hendrik Roobaert

  Sportarts
 • Ine Schops

  Podoloog
 • Peter Claeys

  Sportarts
 • Michael Nicasi

  Michael Nicasi

  Trainer
 • Patrick Detemmerman

  Huisarts
 • Sandra Lievrouw
  Projectmanager Letselpreventie

  Sandra Lievrouw

  Kinesitherapeut
 • André Ausloos

  Sportarts
 • Paul Meersman

  Sportarts
 • Frank Pauwels
  Voorzitter

  Frank Pauwels

  Sportarts
 • Robrecht Dhollander

  Huisarts
 • Stefan Hooftman

  Sportarts
 • Wouter Peters

  Sportarts
 • Koenraad Thuysbaert

  Sportarts
 • Kathy Velle

  Podoloog
 • Machteld Royackers

  Huisarts
 • Stijn Bogaerts
  Ondervoorzitter

  Stijn Bogaerts

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Renaat Huysmans

  Sportarts
 • Peter Verspeelt

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Francis Lemmens

  Sportarts
 • Joris Callens

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Kevin Robson

  Trainer
 • Dieter Vercaigne

  Sportkinesitherapeut
 • Caro De Koninck

  Kinesitherapeut
 • Frederik Van Acker

  Sportarts
 • Piet Bouquillon

  Sportarts
 • Marleen Lootens

  Sportarts
 • Julien Ryckeboer

  Kinesitherapeut
 • Torsten Wauters

  Torsten Wauters

  Sportarts
 • Jolien Vanendert

  Sportdiëtist
 • Dominique Slock

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Gert Van Deurzen

  Kinesitherapeut
 • jana stevens

  Podoloog
 • Sofie Decamps

  Sportarts
 • Andreas Goddeeris

  Sportarts
 • Guy Peeters

  Sportarts
 • Joost Staelens

  Sportarts
 • Stefaan Machiels

  Huisarts
 • Chris Martens

  Orthopedisch chirurg
 • Ingrid Deweert

  Sportarts
 • Penningmeester

  Koen Scheerlinck

  Sportkinesitherapeut
 • Nicole Dillemans

  Sportarts
 • Bie Peremans

  Kinesitherapeut
 • Trees Dooms

 • An Konings

  Sportarts
 • Luc Van Landschoot

  Kinesitherapeut
 • Herwig Vergucht

  Sportkinesitherapeut
 • Pascal Wernaers

  Orthopedisch chirurg
 • Jöry Pauwels

  Osteopaat
 • Carl De Crée

 • Mieke Van Vlaenderen

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Charlotte Goemaere

  Sportarts
 • Marc Royackers

  Sportarts
 • Elke Van den Steen

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Thierry Op de Beeck

  Sportarts
 • Peter Plessers

 • Nathalie Van de Vyver

  Huisarts
 • Jens Demanet

  Sportarts
 • Wim Van Nieuwenhuyse

  Orthopedisch chirurg
 • Inge D'eer

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Dries Dieusaert

  Sportarts
 • Ingrid Willems

  Podoloog
 • Michel De Bruyne

  Sportarts
 • Johan Wens

  Huisarts
 • Jempi Wilssens

 • Ann Willemans

  Huisarts
 • Anne Mertens

  Huisarts
 • David Vander Elst

  Sportkinesitherapeut
 • Bart Vandewynckele

  Sportarts
 • Guy Vermeiren

  Cardioloog
 • Jan Leire

  Sportarts
 • Katja Van Oostveldt

  Sportarts
 • Lianne De Mey

  Sportarts
 • Peter Muylaert

  Sportarts
 • Glenn Van Laer

  Kinesitherapeut
 • Dominique Devriese

  Kinesitherapeut
 • Mark D Haese

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Maarten Cox

  Sportarts
 • Frank Wezenbeek

  Kinesitherapeut
 • Frank De Winter

  Sportarts
 • Annelies Van Erck

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Karel De Crem

  Sportarts
 • Dirk De Mey

  Kinesitherapeut
 • Margaux Stevens

  Margaux Stevens

  Podoloog
 • Willy De Taellenaere

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Jan Pieter Outtier

  Sportarts
 • Sophie Lambrecht

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Flore Stassen
  Sportwetenschappelijk medewerker

  Flore Stassen

  Bewegingswetenschapper
 • Karolien Meersman

  Sportarts
 • Ilse Cupers

  1&2
 • Jeroen Stappers

  Jeroen Stappers

  Sportarts
 • Pascal De Smet

  Huisarts
 • Marianne Brabers

  Sportdiëtist
 • Herlinde Bossaert

  Sportarts
 • Joris De Win

  Sportarts
 • Luc Roland

  Sportarts
 • Leo Groenweghe

  Sportarts
 • Secretaris

  Bruno Vanhecke

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Lander Dewitte

  Sportarts
 • Noegroho Handojo

  Radioloog
 • Sam Vermeire

  Sportarts
 • Koen Pansaers

  Sportarts
 • Marc Van Hauwermeiren

  Sportarts
 • Jan Bonte

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Rik De Kinderen

  Sportarts
 • Jo Verstuyft

  Apotheker
 • Alain Van Noorbeeck

  Sportarts
 • Vik Corstjens

  Sportarts
 • Joost Blontrock

  Sportarts
 • Frederik Ponet

  Sportarts
 • Sofie Belis

  Sportarts
 • Edwig Schatteman

  Sportarts
 • De Ridder Inge

  Sportdiëtist
 • Anneleen Geerts

  Sportarts
 • Kris Vanderlinden

  Sportarts
 • Guy Vanhees

  Sportarts
 • Ignace Verscheure

  Sportarts
 • Kristine Struyf

  Kristine Struyf

  Trainer
 • Pieter Volcke

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Wouter Dierynck

  Sportarts
 • Michel Creemers

  Huisarts
 • Dirk Gyselinck

  Sportarts
 • Jago Van Soom

  Jago Van Soom

  Sportarts
 • Karel Pardaens

 • Dana Neirinck

  Podoloog
 • Stefan Mattheeuws

  Orthopedisch chirurg
 • Servaas Binge

  Sportarts
 • BVBA Samcon

 • Peter Lagrou

  Sportarts
 • Jan Boon

  Huisarts
 • Luc Fr. Janssens

  Sportarts
 • Henri Van Herpen

  Kinesitherapeut
 • Micha Van Roeyen

  Kinesitherapeut
 • Georges Gillis

  Sportarts
 • Nick Baelde

  Radioloog
 • Liesbeth Stulens

  Huisarts
 • Thomas Van de Moortel

  Kinesitherapeut
 • Dirk Van de Velde

  Sportarts
 • Stephan Ilsbrouckx

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Michel D'Hollander

  Huisarts
 • Steven Platteaux

  Sportarts
 • Jos Benders

  Sportarts
 • Jan Notredame

  Kinesitherapeut
 • Guy De Lendtdecker

  Sportarts
 • Patrick Govaert

  Sportarts
 • Carmen Vanhaecke

  Sportarts
 • Justine Stevens

 • Koen Nys

  Sportarts
 • Hans Talloen

  Sportarts
 • Frederik Deconinck

  Frederik Deconinck

  Bewegingswetenschapper
 • Jan Vercammen

  Cardioloog
 • Sylvie Latour

  Sportarts
 • John Roosen

  Cardioloog
 • Jozef Vermylen

  Cardioloog
 • Erik Van Lierde

 • Filip Parmentier

  Sportarts
 • Michel Wynsberghe

  Kinesitherapeut
 • Tyrone Devolder

  Huisarts

Gerelateerde items

Blessurepreventie
GF2Snow Week 6.png

Get Fit 2 Snow - Week 6

Sporter Artikel Snowboarden Skiën Blessurepreventie Training
Blessurepreventie
GF2Snow Week 5.png

Get Fit 2 Snow - Week 5

Sporter Artikel Snowboarden Skiën Blessurepreventie Training
Blessurepreventie
GF2Snow Week 4.png

Get Fit 2 Snow - Week 4

Sporter Artikel Snowboarden Skiën Blessurepreventie Training
Blessurepreventie
GF2Snow Week 3.png

Get Fit 2 Snow - Week 3

Sporter Artikel Snowboarden Skiën Blessurepreventie Training
Sluiten