Hoe beleef je de Paralympische Spelen als sportkinesitherapeut en manusje van alles

Hoe beleef je de Paralympische Spelen als sportkinesitherapeut en manusje van alles

Lander Vansteene staat gekend voor zijn creatieve ideeën en vernieuwende visie binnen de sportkinesitherapie. Hij is een haantje de voorste als het aankomt op het up-to-date zijn van de laatste kennis, methodes en tools binnen zijn domein. Hij gebruikt zijn energetische stijl om mensen op een actieve manier te begeleiden. Dit liefst met een vleugje humor. Je kan hem terugvinden in zijn praktijk, het Nationaal Voetbal Centrum en in de Topsporthal Vlaanderen.
Sporter Sportprofessional Blog Blessurepreventie

De Paralympische Spelen liggen alweer enkele weken achter ons. Onze Paralympische atleten hebben het onwerkelijk goed gedaan, nóg beter dan vijf jaar geleden in Rio. De atleten staan niet alleen op de Paralympics, maar worden omringd door een heel team vol (para)medische sportprofessionals (soms vanop een afstand, soms van vlakbij). Zo is Lander Vansteene sportkinesitherapeut bij het Belgian Paralympic Team en beleefde de Spelen mee vanop de eerste rij in Tokio. Hij vertelt je over de voorbereiding van de Belgische atleten en over hoe hij de Paralympics heeft ervaren als sportkinesitherapeut.

De context

Als sportkinesitherapeut ben ik freelance verbonden aan Parantee-Psylos (PP) en Paralympic Team Belgium. Dit zijn respectieve de Vlaamse en Belgische organisaties die topsport voor mensen met een fysieke beperking mogelijk maken.

Deze Tokyo2020 Paralympische Spelen is de 13e opdracht die ik voor hen vervul. Ons verhaal startte in 2017 met een toevallige en last-minute geregelde zwemstage in het zuiden van Frankrijk onder leiding van zwemcoach Greg Planckaert, en ging intussen over naar internationale competities in het wielrennen. Dit zijn wereldbekers en wereldkampioenschappen met het team rond coach Remko Meeusen en topsportcoördinator Steven Van Beylen. Jaarlijks organiseert het Belgian Paralympic Committee (BPC) ook een multidisciplinaire stage om de teamspirit en de Paralympische waarden hoog in het vaandel te houden.

Preparation makes perfect

De behandeltafel van de kine is vaak ook een plaats om een goed gesprek op gang te brengen, en om te ventileren. Bij wereldbekers en kampioenschappen voel je enkele weken voor aanvang de spanning en de belangen wat stijgen.  

Dit is klein bier vergeleken met deze Paralympische Spelen. Iedereen streeft naar een plaats binnen de selectie, de nervositeit neemt toe, en eenmaal geselecteerd wil iedereen pieken om hun ultieme prestatie op de Paralympische Spelen neer te zetten. Reeds voor corona was de jaarplanning opgesteld, met de PS als hoofddoel. Omwille van corona en het jaartje uitstel kom je al snel tot de conclusie dat onze specifieke voorbereidingen al tot anderhalf jaar teruggaan in de tijd. Tokyo2020 was dus afgelopen 18 maand “het gespreksonderwerp” binnen het team.

Parantee-Psylos maakte ook de nodige middelen vrij om mijzelf, samen met Delphine De Prest, elke woensdag in de tosporthal samen te laten werken met de wielrenners van het team. Na de piste-trainingen kwamen ze bij ons voor 1,5u core-stability training gevolgd door kine-sessies op de behandeltafel. Ook de nodige koffie mocht zeker niet ontbreken.

Door de vele gecancelde wedstrijden ontbrak het wat aan wedstrijdritme binnen de staf eerder dit jaar. Na de wereldbeker van Oostende hadden we heel wat werkpunten die we als omkaderend team beter konden uitwerken. We investeerden de nodige tijd om duidelijke afspraken te maken en werkpunten concreet uit te werken. We gebruikten het wereldkampioenschap van Portugal dan ook als laatste test om alle werkpunten te verbeteren richting Tokyo. Dit was een geslaagde test want eenmaal op de Paralympische Spelen verliep de samenwerking binnen de staf als een perfect onderhouden koersfiets.

Konishiwa & Arigato

Japan, een exotische bestemming waar menig atleten en stafleden naar uitkeken. Ondanks de strikte maatregelen hebben we toch een vleugje Japanse cultuur kunnen opsnuiven. De toiletten met verwarmde bril, een waterstraal langs voor en langs achter tot zelfs een fris briesje tijdens het toiletbezoek, waren in het begin een plezant gespreksonderwerp. “Heb jij ze al geprobeerd?” De vele indrukwekkende insecten (buiten, maar soms ook binnen) zorgden voor grappige momenten, tot we plots we allemaal op ons bed stonden uit schrik van een giftige duizendpoot van 12cm lang.   

Sightseeing was niet aan de orde, desondanks hebben we toch wat van de omgeving gezien waaronder Mount Fuji, Lake Fuji, Izu Veldroom en het knappe Fuji-speedway racecircuit. Dit komt omdat we in het wielrennen eerst enkele piste-wedstrijden hadden op de velodroom van Izu, gevolgd door de tijdritten en wegwedstrijden in Fuji. De afstanden van het hotel naar de wedstrijdlocatie bedroegen zo’n 20 kilometer en deden we meestal met de shuttle-bus, waardoor je toch een beetje de omgeving kon bewonderen.

De bijzonder vriendelijke en enthousiaste vrijwilligers blijven een glimlach op je gezicht toveren. Als de shuttle-bus vertrok naar de wedstrijdlocatie, dan stond een team van vrijwilligers telkens te supporteren en uitbundig te zwaaien, dit alleen nog maar omdat de bus vertrok,.. De discipline en toewijding die ze tijdens de lange werkdagen toonden zijn een voorbeeld voor velen. Als je zo’n vrijwilliger bedankte door een Belgische pin te geven (een speldje met het logo van Paralympic Team Belgium), dan kreeg je een diepe buiging van respect waarbij ik soms schrik had of hij/zij er geen spierscheur zou aan overhouden.

Geloof me, het klinkt fijn om deze Paralympische Spelen in Japan te mogen beleven, maar op vlak van logistiek, administratie, acclimatisatie en jetlag is het toch een huzarenstukje geweest voor het voltallige team -ook achter de schermen- om de atleten 100% voor te bereiden. Hierbij werd niets aan het toeval overgelaten. Daarom denk ik dat er niemand rouwig is dat de volgende grote afspraak in 2024 in Parijs zal plaatsvinden. Ook de atleten gaan de supporters, familie, vrienden en sponsors die naar Parijs afzakken met open armen ontvangen in de stadia!

Zwitsers zakmes

Tijdens de piste-wedstrijden bestond de staf van het wielrennen uit 3 leden. Coach Remko Meeusen, mechanieker Jan Geets en mijzelf. Dit houdt in dat de kine-behandelingen prioriteit blijven hebben maar qua tijdsbesteding slechts een deeltje zijn van de volledige puzzel. S’ochtends verzamelde ik meestal de speekseltesten (covid-19 maatregel) en tijdens de 1e week acclimatisatie was ik ook verantwoordelijk voor de urinetesten (belang van correcte hydratatie). Als kine zorg je ook voor de nodige bidons met verschillende sportdranken, gels, recoveryshakes en regelmatig stond er ook een bananenmilkshake met extra eiwitten op het schema. Tijdens de opwarming ben je ook aanwezig indien een atleet iets nodig heeft. Nadien ga je samen met de atleet naar de start. Een handdoekje voor de laatste zweetdruppels van de opwarming af te vegen, een paraplu tegen de zon, een laatste slokje isotone drank en ze zijn klaar om het beste van zichzelf te geven!

Tijdens de eerste dagen acclimatisatie stak ik een quiz in elkaar om avond wat toffer te maken met vragen over Japan, de Paralympische Spelen en koers natuurlijk. Andere avonden speelden we wel eens een spelletje “presidenten”, hierbij probeerde ik absoluut te winnen, zodat ik de renners “op scherp kon zetten” omdat ze verloren hadden. De dag erna moeten ze maar met de benen tonen wie de echte winnaars zijn -knipoog-.

De media

Tijdens onze tijd in Japan, maar ook bij thuiskomst heel wat reacties van familie, vrienden en patiënten over hoe goed ze de Paralympische Spelen wel niet gevolgd hebben. Ze waren over alles op de hoogte. Mijn ervaring is dus dat ook de media een knappe prestatie hebben geleverd om de prestaties van onze atleten helemaal tot in België te brengen. Zo kwamen atleten van Paralympic Team Belgium regelmatig in het journaal met hun prestaties, ook een ploeg van sporza zorgde voor de nodige artikels en interviews, en meerdere krantenartikels kwamen tevoorschijn. Heel fijn om zoveel aanmoedigen te krijgen voor ons team! Onze slogan was “Now it’s time to stare”, en wees maar zeker dat de mensen gekeken hebben!

Topatleten door topteam

15 medailles, waarvan 5 uit het wielrennen. Een uitspraak die je vaak hoort is “meer geld betekent meer medailles”. Ik weet dat je vooral een topteam nodig hebt om veel medailles te behalen. Als ik specifiek over het wielrennen spreek dan kan ik zeggen dat Steven Van Beylen en Remko Meeusen de afgelopen 5 jaar hard gewerkt hebben om een professionele staf samen te stellen voor hun atleten. Hun visie is dat een sterke omkadering op lange termijn voor succes zal zorgen. Elk staflid is een topper binnen hun vakgebied, die daarnaast tijdens competitie een zeer hechte band vormen. Chef de mission, coach, mechanieker, sportpsycholoog, dokter, diëtist, kine,.. Elk vormen ze een belangrijke schakel van de ketting, waardoor onze fiets steeds sneller gaat bollen. Nu ons team gevormd is zal het vooral taak worden om alle onderdelen samen te houden. De belevenis van met meerdere disciplines, atleten en staf dit Paralympisch avontuur mee te maken maakt de voldoening groter. Vakkennis, passie voor je domein, visie en teamspirit maken medailles, zeg dat ik het gezegd heb ;-)

Vind een expert

 • Frank De Winter

  Sportarts
 • Jeroen Stappers

  Jeroen Stappers

  Sportarts
 • Tyrone Devolder

  Huisarts
 • Bart Gadeyne

  Sportarts
 • Peter Claeys

  Sportarts
 • Bert Vankerschaver

  Bert Vankerschaver

  Sportkinesitherapeut
 • Filip Noe

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Alain Schutjes

  Sportarts
 • Elke Van den Steen

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Ann Willemans

  Huisarts
 • Joris Callens

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Ludovic Onkelinx

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Joost Blontrock

  Sportarts
 • Stijn Bogaerts
  Ondervoorzitter

  Stijn Bogaerts

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Peter Lagrou

  Sportarts
 • Jonas Docx

  Sportarts
 • Maarten Couturier

  Sportarts
 • Sara Kempeneers

  Podoloog
 • Servaas Binge

  Sportarts
 • Luc Peeters

  Sportarts
 • Jean-Paul Souffriau

  Tandarts
 • Johan Roeykens

 • Windy Lycke

 • Karel De Crem

  Sportarts
 • Wouter Dierynck

  Sportarts
 • Gretel Descheemaeker

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Carmen Vanhaecke

  Sportarts
 • Wilfried Colmonts

  Huisarts
 • Paul Meersman

  Sportarts
 • Margaux Stevens

  Margaux Stevens

  Podoloog
 • Sam Hendrix

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Marc Bomans

  Kinesitherapeut
 • Annelies Harnie

  Sportarts
 • Osteopaat

  Jöry Pauwels

  Osteopaat
 • Huisarts, Sportarts

  Sergei Barsegian

  Sportarts
 • Toon Cruyt

  Sportarts
 • Jan Vercammen

  Cardioloog
 • Guy Vanhees

  Sportarts
 • Luc Van Landschoot

  Kinesitherapeut
 • Anja Van de Putte

  Huisarts
 • Jettie Tempels

  Sportarts
 • Kathleen De Smet

  Kinesitherapeut
 • Sportarts

  Rik De Kinderen

  Sportarts
 • Johan Docx

  Sportarts
 • Frederik Ponet

  Sportarts
 • Hans Talloen

  Sportarts
 • Bruno D'Hulster

 • Dieter Vercaigne

  Sportkinesitherapeut
 • Ria Vanderstraeten

  Ria Vanderstraeten

  Sportdiëtist
 • Andreas Goddeeris

  Sportarts
 • Charlotte Hoeman

  Diëtist
 • Peter Dieleman

  Sportarts
 • Patrick Detemmerman

  Huisarts
 • Hans Jaspers

  Radioloog
 • Michel Wynsberghe

  Kinesitherapeut
 • Herwig Vergucht

  Sportkinesitherapeut
 • Marleen Lootens

  Sportarts
 • Jan Wanten

  Sportarts
 • Kevin Robson

  Trainer
 • Machteld Royackers

  Huisarts
 • Johan Wens

  Huisarts
 • Georges Gillis

  Sportarts
 • Kris Peeters

  Kris Peeters

  Sportarts
 • Patrick Govaert

  Sportarts
 • Maarten Cox

  Sportarts
 • Sam Vermeire

  Sportarts
 • Karolien Meersman

  Sportarts
 • Fabienne Van De Steene

  Sportkinesitherapeut
 • Peter Wieme

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Johan Pierret

  Sportarts
 • Sofie Belis

  Sportarts
 • Julie Zels

 • Liesbeth Stulens

  Huisarts
 • Guido Van Hirtum

  Sportarts
 • Charlotte Goemaere

  Sportarts
 • Karel Pardaens

 • Dana Neirinck

  Podoloog
 • Tom Teulingkx

  Sportarts
 • Voorzitter

  De Ridder Inge

  Sportdiëtist
 • Piet Bouquillon

  Sportarts
 • Natasja Keereman

  Natasja Keereman

  Sportarts
 • Sportpsycholoog

  Inez Swinnen

  Sportpsycholoog
 • Bie Peremans

  Kinesitherapeut
 • Annik Bosmans

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Nathalie Odeur

  Huisarts
 • Eric Vandeputte

  Sportarts
 • Jens Van Akeleyen

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Thierry Op de Beeck

  Sportarts
 • Stephan Ilsbrouckx

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Koen Pansaers

  Sportarts
 • Jean-Paul Pierreux

  Huisarts
 • Kris Claes

  Kinesitherapeut
 • Filip Parmentier

  Sportarts
 • Kristof Peeters

  Sportarts
 • Johan Matthijs

  Huisarts
 • Stijn Delputte

  Sportarts
 • Bastiaan Verstraete

  Huisarts, Sportarts
 • An De Busser

  An De Busser

  Diëtist
 • Daniel Baesberg

  Sportarts
 • Frederik Van Acker

  Sportarts
 • Renaat Huysmans

  Sportarts
 • Willy De Taellenaere

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Jan Verstuyft

  Sportarts
 • Pascal De Smet

  Huisarts
 • Pascal Wernaers

  Orthopedisch chirurg
 • Eddy Van Keerberghen

  Sportarts
 • BVBA Samcon

 • BV Huisartsenpraktijk De Vaart

  Sportarts
 • Dokter Jonas Wilms BV

  Sportarts
 • Gino Devriendt

  Sportdiëtist
 • Willy Coosemans

 • Sportarts

  Joris De Win

  Sportarts
 • Philippe De Ryck

  Sportarts
 • Wouter Van Den Broecke

  Orthopedisch chirurg
 • Guy Vermeiren

  Cardioloog
 • Jan Bonte

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • michel herssens

  Cardioloog
 • Peter De Naeyer

  Sportarts
 • Joost Staelens

  Sportarts
 • Penningmeester

  Koen Scheerlinck

  Sportkinesitherapeut
 • Jozef Vermylen

  Cardioloog
 • Jan Pieter Outtier

  Sportarts
 • Leonie Geukens

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Reinout Van Schuylenbergh

  Reinout Van Schuylenbergh

  Bewegingswetenschapper, Trainer
 • Leo Groenweghe

  Sportarts
 • Marc Schiltz

 • Michael Nicasi

  Michael Nicasi

  Trainer
 • Yves Van Doninck

  Sportarts
 • Guy De Schutter

  Sportarts
 • Sylvie Latour

  Sportarts
 • Koen Nys

  Sportarts
 • Gezond Sporten Vlaanderen

 • Jempi Wilssens

 • Marielle Van Aken

  Sportkinesitherapeut
 • Urgentie- en sportarts

  Sander Bomans

  Sportarts
 • Pieter Volcke

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Stefan Mattheeuws

  Orthopedisch chirurg
 • Peter Germonpre

  Huisarts
 • Myriam Willems

  Kinesitherapeut
 • Ivan Ghillebert

  Huisarts
 • Luk Buyse
  Huisarts, Sportarts

  Luk Buyse

  Huisarts, Sportarts
 • Jean-Paul Van der Sypt

  Sportarts
 • Roben dedecker

 • Dirk De Mey

  Kinesitherapeut
 • Dirk Van Genechten

  Sportarts
 • Alain Van Noorbeeck

  Sportarts
 • Johan Haegeman

  Sportarts
 • Mark Van Craenenbroeck

  Kinesitherapeut
 • Herlinde Bossaert

  Sportarts
 • Kris Vanderlinden

  Sportarts
 • Wouter Eraly

  Sportarts, Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Jens Demanet

  Sportarts
 • Baldwin Sondervan

  Baldwin Sondervan

  Sportkinesitherapeut
 • Antoine Lutin

  Antoine Lutin

  Kinesitherapeut
 • Ingrid Deweert

  Sportarts
 • Stefan Smits

  Sportarts
 • Jo Verschueren

  Jo Verschueren

  Kinesitherapeut
 • Emmy Mornie

  Kinesitherapeut
 • Micha Van Roeyen

  Kinesitherapeut
 • Michel De Bruyne

  Sportarts
 • Neurochirurg

  Bart Depreitere

 • Mieke Van Vlaenderen

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Jasper Van Criekinge

  Sportarts
 • Michèle Verhaest

  Sportarts
 • Ann Gillis

 • Torsten Wauters

  Torsten Wauters

  Sportarts
 • Arts specialist in opleiding

  Simon Horckmans

 • Frank Pauwels
  Voorzitter

  Frank Pauwels

  Sportarts
 • Pascale Berghmans

  Sportdiëtist
 • Luc Fr. Janssens

  Sportarts
 • Mathieu Maroy

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Gerrit De Loose

  Sportkinesitherapeut
 • Jolien Vanendert

  Sportdiëtist
 • Caro De Koninck

  Kinesitherapeut
 • Lander Vanhee

  Sportarts
 • Nick Hiltrop

  Cardioloog
 • Mark D Haese

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Kris Demanet

  Sportarts
 • Luc Roland

  Sportarts
 • Henri Van Herpen

  Kinesitherapeut
 • Marc Van Hauwermeiren

  Sportarts
 • Nick Baelde

  Radioloog
 • Stefan Hooftman

  Sportarts
 • Mark Van Dijk

  Orthopedisch chirurg
 • Peter Plessers

 • Guido De Romagnoli

  Sportarts
 • Jan Bertels

  Bewegingswetenschapper
 • Kristine Struyf

  Kristine Struyf

  Trainer
 • Erik Van Lierde

 • Kristof Ryheul

  Kristof Ryheul

  Trainer
 • Marco Guidi

  Sportarts
 • Jan Leire

  Sportarts
 • Marc Royackers

  Sportarts
 • Jos Benders

  Sportarts
 • Julien Ryckeboer

  Kinesitherapeut
 • Dirk Van de Velde

  Sportarts
 • Jos Vandevenne

  Sportarts
 • Ben Corteville

  Cardioloog
 • Willy Platteeuw

  Sportarts
 • Nathalie Van de Vyver

  Huisarts
 • Verhaegen Stijn

  Sportarts
 • Mileen De Vleeschhouwer

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Ellen Van Puyvelde

  Ellen Van Puyvelde

  Sportarts
 • Chris Martens

  Orthopedisch chirurg
 • Maries Aertgeerts

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Jan Notredame

  Kinesitherapeut
 • Marc Hemeryck

  Sportarts
 • Dirk Devleeschouwer

  Sportarts
 • Jonas Massa

  Sportarts
 • Hugo Debouvere

  Huisarts
 • Gerda Smets

  Sportarts
 • Eddy Spans

  Sportarts
 • Toon Goossens

  Sportarts
 • Ingrid Dekelver

  Sportarts
 • Trees Dooms

 • Carl De Crée

 • Bram Debaene

  Sportarts
 • Rik Derveaux

  Kinesitherapeut
 • Adelheid Steyaert

  Adelheid Steyaert

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Steven Bex

  Steven Bex

  Sportarts
 • Osteopaat

  Frédéric Van Burm

  Osteopaat
 • Justine Stevens

 • Jo Vandersmissen

  Radioloog
 • Luc Vogelaers

  Huisarts
 • Stefaan Machiels

  Huisarts
 • Werner Vleugels

  Huisarts
 • Bob Brouwers

  Huisarts
 • Leon Ghijselinck

  Sportarts
 • An Konings

  Sportarts
 • Frederik Deconinck

  Frederik Deconinck

  Bewegingswetenschapper
 • Bruno Van Hoecke

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Vik Corstjens

  Sportarts
 • Peter Muylaert

  Sportarts
 • Charlotte De Jonckheere

  Podoloog
 • Jan Van Meirhaeghe

  Orthopedisch chirurg
 • Katja Van Oostveldt
  Sportarts

  Katja Van Oostveldt

  Sportarts
 • Anesthesist

  Frederic Brillouet

 • Huisarts

  Luc De Pelecijn

  Huisarts
 • Sanne Boonen

  Sportarts
 • Peter Verspeelt

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Lianne De Mey

  Sportarts
 • Gert Van Deurzen

  Kinesitherapeut
 • John Roosen

  Cardioloog
 • Flore Stassen
  Sportwetenschappelijk medewerker

  Flore Stassen

  Bewegingswetenschapper
 • Kristof Mentens

  Kristof Mentens

  Sportarts
 • jana stevens

  Podoloog
 • Benedicte Heyndrickx

  Cardioloog
 • Jan Boon

  Huisarts
 • Kurt Heldenbergh

  Sportarts
 • Marc Hertens

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Bart Vandewynckele

  Sportarts
 • Koenraad Thuysbaert

  Sportarts
 • Dries Dieusaert

  Sportarts
 • Francis Lemmens

  Sportarts
 • Ine Schops

  Podoloog
 • Sandra Lievrouw
  Projectmanager Letselpreventie

  Sandra Lievrouw

  Kinesitherapeut
 • Inge D'eer

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Luc Baeyens

  Sportarts
 • Sofie Blondeel
  Algemeen manager

  Sofie Blondeel

 • Marianne Brabers

  Sportdiëtist
 • Michel D'Hollander

  Huisarts
 • Dirk De Ruyck

  Huisarts
 • Cedric Arijs
  Psycholoog, Sportpsycholoog

  Cedric Arijs

  Psycholoog, Sportpsycholoog
 • Dieter De Clercq

  Sportarts
 • John Ijzerman

  Sportarts
 • Wim Derave

  Bewegingswetenschapper
 • Benjamin Goris

  Kinesitherapeut
 • Henry Carlier

  Sportarts
 • Robrecht Dhollander

  Huisarts
 • Ellen Beuckelaers

  Orthopedisch chirurg
 • Sjors Pietermans

  Sjors Pietermans

  Huisarts, Sportarts
 • Denis Jaeken

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Dirk Gyselinck

  Sportarts
 • Dominique Devriese

  Dominique Devriese

  Kinesitherapeut, Osteopaat
 • Steven Reyskens

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Steven Pauli

  Sportarts
 • Guy Peeters

  Sportarts
 • Edwig Schatteman

  Sportarts
 • Etienne Van der Auwera

  Sportarts
 • Sophie Lambrecht

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Robin Vanhoudt

  Sportarts
 • Jago Van Soom

  Jago Van Soom

  Sportarts
 • Steven Platteaux

  Sportarts
 • Nicole Dillemans

  Sportarts
 • Hendrik Roobaert

  Sportarts
 • Noegroho Handojo

  Radioloog
 • Sven Aertgeerts

  Sportarts
 • Lander Dewitte

  Huisarts, Sportarts
 • Michel Creemers

  Huisarts
 • Luc Itterbeek

  Sportarts
 • Secretaris

  Bruno Vanhecke

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Wim Van Nieuwenhuyse

  Orthopedisch chirurg
 • Ignace Verscheure

  Sportarts
 • Annelies Van Erck

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Guy Vandenhoven

  Sportarts

Gerelateerde items

Blessurepreventie
brace of tape .png

Sporten met een brace of een tape?

Sporter Artikel Training Gezond Sporten Blessurepreventie Training Gezond Sporten
Blessurepreventie
Weerstandsband.png

Weerstandsbanden: waarvoor dienen ze?

Sporter Artikel Training Gezond Sporten Blessurepreventie Training Gezond Sporten
Blessurepreventie
GF2Snow Week 6.png

Get Fit 2 Snow - Week 6

Sporter Artikel Snowboarden Skiën Training Blessurepreventie Training
Blessurepreventie
GF2Snow Week 5.png

Get Fit 2 Snow - Week 5

Sporter Artikel Snowboarden Skiën Training Blessurepreventie Training
Sluiten