Hoe beleef je de Paralympische Spelen als sportkinesitherapeut en manusje van alles

Hoe beleef je de Paralympische Spelen als sportkinesitherapeut en manusje van alles

Lander Vansteene staat gekend voor zijn creatieve ideeën en vernieuwende visie binnen de sportkinesitherapie. Hij is een haantje de voorste als het aankomt op het up-to-date zijn van de laatste kennis, methodes en tools binnen zijn domein. Hij gebruikt zijn energetische stijl om mensen op een actieve manier te begeleiden. Dit liefst met een vleugje humor. Je kan hem terugvinden in zijn praktijk, het Nationaal Voetbal Centrum en in de Topsporthal Vlaanderen.
Sporter Sportprofessional Blog Blessurepreventie

De Paralympische Spelen liggen alweer enkele weken achter ons. Onze Paralympische atleten hebben het onwerkelijk goed gedaan, nóg beter dan vijf jaar geleden in Rio. De atleten staan niet alleen op de Paralympics, maar worden omringd door een heel team vol (para)medische sportprofessionals (soms vanop een afstand, soms van vlakbij). Zo is Lander Vansteene sportkinesitherapeut bij het Belgian Paralympic Team en beleefde de Spelen mee vanop de eerste rij in Tokio. Hij vertelt je over de voorbereiding van de Belgische atleten en over hoe hij de Paralympics heeft ervaren als sportkinesitherapeut.

De context

Als sportkinesitherapeut ben ik freelance verbonden aan Parantee-Psylos (PP) en Paralympic Team Belgium. Dit zijn respectieve de Vlaamse en Belgische organisaties die topsport voor mensen met een fysieke beperking mogelijk maken.

Deze Tokyo2020 Paralympische Spelen is de 13e opdracht die ik voor hen vervul. Ons verhaal startte in 2017 met een toevallige en last-minute geregelde zwemstage in het zuiden van Frankrijk onder leiding van zwemcoach Greg Planckaert, en ging intussen over naar internationale competities in het wielrennen. Dit zijn wereldbekers en wereldkampioenschappen met het team rond coach Remko Meeusen en topsportcoördinator Steven Van Beylen. Jaarlijks organiseert het Belgian Paralympic Committee (BPC) ook een multidisciplinaire stage om de teamspirit en de Paralympische waarden hoog in het vaandel te houden.

Preparation makes perfect

De behandeltafel van de kine is vaak ook een plaats om een goed gesprek op gang te brengen, en om te ventileren. Bij wereldbekers en kampioenschappen voel je enkele weken voor aanvang de spanning en de belangen wat stijgen.  

Dit is klein bier vergeleken met deze Paralympische Spelen. Iedereen streeft naar een plaats binnen de selectie, de nervositeit neemt toe, en eenmaal geselecteerd wil iedereen pieken om hun ultieme prestatie op de Paralympische Spelen neer te zetten. Reeds voor corona was de jaarplanning opgesteld, met de PS als hoofddoel. Omwille van corona en het jaartje uitstel kom je al snel tot de conclusie dat onze specifieke voorbereidingen al tot anderhalf jaar teruggaan in de tijd. Tokyo2020 was dus afgelopen 18 maand “het gespreksonderwerp” binnen het team.

Parantee-Psylos maakte ook de nodige middelen vrij om mijzelf, samen met Delphine De Prest, elke woensdag in de tosporthal samen te laten werken met de wielrenners van het team. Na de piste-trainingen kwamen ze bij ons voor 1,5u core-stability training gevolgd door kine-sessies op de behandeltafel. Ook de nodige koffie mocht zeker niet ontbreken.

Door de vele gecancelde wedstrijden ontbrak het wat aan wedstrijdritme binnen de staf eerder dit jaar. Na de wereldbeker van Oostende hadden we heel wat werkpunten die we als omkaderend team beter konden uitwerken. We investeerden de nodige tijd om duidelijke afspraken te maken en werkpunten concreet uit te werken. We gebruikten het wereldkampioenschap van Portugal dan ook als laatste test om alle werkpunten te verbeteren richting Tokyo. Dit was een geslaagde test want eenmaal op de Paralympische Spelen verliep de samenwerking binnen de staf als een perfect onderhouden koersfiets.

Konishiwa & Arigato

Japan, een exotische bestemming waar menig atleten en stafleden naar uitkeken. Ondanks de strikte maatregelen hebben we toch een vleugje Japanse cultuur kunnen opsnuiven. De toiletten met verwarmde bril, een waterstraal langs voor en langs achter tot zelfs een fris briesje tijdens het toiletbezoek, waren in het begin een plezant gespreksonderwerp. “Heb jij ze al geprobeerd?” De vele indrukwekkende insecten (buiten, maar soms ook binnen) zorgden voor grappige momenten, tot we plots we allemaal op ons bed stonden uit schrik van een giftige duizendpoot van 12cm lang.   

Sightseeing was niet aan de orde, desondanks hebben we toch wat van de omgeving gezien waaronder Mount Fuji, Lake Fuji, Izu Veldroom en het knappe Fuji-speedway racecircuit. Dit komt omdat we in het wielrennen eerst enkele piste-wedstrijden hadden op de velodroom van Izu, gevolgd door de tijdritten en wegwedstrijden in Fuji. De afstanden van het hotel naar de wedstrijdlocatie bedroegen zo’n 20 kilometer en deden we meestal met de shuttle-bus, waardoor je toch een beetje de omgeving kon bewonderen.

De bijzonder vriendelijke en enthousiaste vrijwilligers blijven een glimlach op je gezicht toveren. Als de shuttle-bus vertrok naar de wedstrijdlocatie, dan stond een team van vrijwilligers telkens te supporteren en uitbundig te zwaaien, dit alleen nog maar omdat de bus vertrok,.. De discipline en toewijding die ze tijdens de lange werkdagen toonden zijn een voorbeeld voor velen. Als je zo’n vrijwilliger bedankte door een Belgische pin te geven (een speldje met het logo van Paralympic Team Belgium), dan kreeg je een diepe buiging van respect waarbij ik soms schrik had of hij/zij er geen spierscheur zou aan overhouden.

Geloof me, het klinkt fijn om deze Paralympische Spelen in Japan te mogen beleven, maar op vlak van logistiek, administratie, acclimatisatie en jetlag is het toch een huzarenstukje geweest voor het voltallige team -ook achter de schermen- om de atleten 100% voor te bereiden. Hierbij werd niets aan het toeval overgelaten. Daarom denk ik dat er niemand rouwig is dat de volgende grote afspraak in 2024 in Parijs zal plaatsvinden. Ook de atleten gaan de supporters, familie, vrienden en sponsors die naar Parijs afzakken met open armen ontvangen in de stadia!

Zwitsers zakmes

Tijdens de piste-wedstrijden bestond de staf van het wielrennen uit 3 leden. Coach Remko Meeusen, mechanieker Jan Geets en mijzelf. Dit houdt in dat de kine-behandelingen prioriteit blijven hebben maar qua tijdsbesteding slechts een deeltje zijn van de volledige puzzel. S’ochtends verzamelde ik meestal de speekseltesten (covid-19 maatregel) en tijdens de 1e week acclimatisatie was ik ook verantwoordelijk voor de urinetesten (belang van correcte hydratatie). Als kine zorg je ook voor de nodige bidons met verschillende sportdranken, gels, recoveryshakes en regelmatig stond er ook een bananenmilkshake met extra eiwitten op het schema. Tijdens de opwarming ben je ook aanwezig indien een atleet iets nodig heeft. Nadien ga je samen met de atleet naar de start. Een handdoekje voor de laatste zweetdruppels van de opwarming af te vegen, een paraplu tegen de zon, een laatste slokje isotone drank en ze zijn klaar om het beste van zichzelf te geven!

Tijdens de eerste dagen acclimatisatie stak ik een quiz in elkaar om avond wat toffer te maken met vragen over Japan, de Paralympische Spelen en koers natuurlijk. Andere avonden speelden we wel eens een spelletje “presidenten”, hierbij probeerde ik absoluut te winnen, zodat ik de renners “op scherp kon zetten” omdat ze verloren hadden. De dag erna moeten ze maar met de benen tonen wie de echte winnaars zijn -knipoog-.

De media

Tijdens onze tijd in Japan, maar ook bij thuiskomst heel wat reacties van familie, vrienden en patiënten over hoe goed ze de Paralympische Spelen wel niet gevolgd hebben. Ze waren over alles op de hoogte. Mijn ervaring is dus dat ook de media een knappe prestatie hebben geleverd om de prestaties van onze atleten helemaal tot in België te brengen. Zo kwamen atleten van Paralympic Team Belgium regelmatig in het journaal met hun prestaties, ook een ploeg van sporza zorgde voor de nodige artikels en interviews, en meerdere krantenartikels kwamen tevoorschijn. Heel fijn om zoveel aanmoedigen te krijgen voor ons team! Onze slogan was “Now it’s time to stare”, en wees maar zeker dat de mensen gekeken hebben!

Topatleten door topteam

15 medailles, waarvan 5 uit het wielrennen. Een uitspraak die je vaak hoort is “meer geld betekent meer medailles”. Ik weet dat je vooral een topteam nodig hebt om veel medailles te behalen. Als ik specifiek over het wielrennen spreek dan kan ik zeggen dat Steven Van Beylen en Remko Meeusen de afgelopen 5 jaar hard gewerkt hebben om een professionele staf samen te stellen voor hun atleten. Hun visie is dat een sterke omkadering op lange termijn voor succes zal zorgen. Elk staflid is een topper binnen hun vakgebied, die daarnaast tijdens competitie een zeer hechte band vormen. Chef de mission, coach, mechanieker, sportpsycholoog, dokter, diëtist, kine,.. Elk vormen ze een belangrijke schakel van de ketting, waardoor onze fiets steeds sneller gaat bollen. Nu ons team gevormd is zal het vooral taak worden om alle onderdelen samen te houden. De belevenis van met meerdere disciplines, atleten en staf dit Paralympisch avontuur mee te maken maakt de voldoening groter. Vakkennis, passie voor je domein, visie en teamspirit maken medailles, zeg dat ik het gezegd heb ;-)

Vind een expert

 • Jan Bertels

  Bewegingswetenschapper
 • Dirk Devleeschouwer

  Sportarts
 • Pascal De Smet

  Huisarts
 • Sam Vermeire

  Sportarts
 • Luc Van Landschoot

  Kinesitherapeut
 • Etienne Van der Auwera

  Sportarts
 • Hans Jaspers

  Radioloog
 • Henri Van Herpen

  Kinesitherapeut
 • Justine Stevens

 • Frederic Brillouet

 • Michel D'Hollander

  Huisarts
 • Sergei Barsegian

  Sportarts
 • Frédéric Van Burm

  Osteopaat
 • Cedric Arijs

  Cedric Arijs

  Psycholoog, Sportpsycholoog
 • Steven Bex

  Steven Bex

  Sportarts
 • Peter Germonpre

  Huisarts
 • Servaas Binge

  Sportarts
 • Marc Royackers

  Sportarts
 • Inge D'eer

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Bob Brouwers

  Huisarts
 • Kris Peeters

  Kris Peeters

  Sportarts
 • Wim Van Nieuwenhuyse

  Orthopedisch chirurg
 • Chris Martens

  Orthopedisch chirurg
 • Eddy Van Keerberghen

  Sportarts
 • Noegroho Handojo

  Radioloog
 • Frank De Winter

  Sportarts
 • Frederik Ponet

  Sportarts
 • Michael Nicasi

  Michael Nicasi

  Trainer
 • Mark Van Craenenbroeck

  Kinesitherapeut
 • Jan Notredame

  Kinesitherapeut
 • Benedicte Heyndrickx

  Cardioloog
 • Joost Blontrock

  Sportarts
 • Wouter Dierynck

  Sportarts
 • Henry Carlier

  Sportarts
 • Penningmeester

  Koen Scheerlinck

  Sportkinesitherapeut
 • Dieter De Clercq

  Sportarts
 • Annik Bosmans

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Luc Itterbeek

  Sportarts
 • Michèle Verhaest

  Sportarts
 • Thierry Op de Beeck

  Sportarts
 • Marco Guidi

  Sportarts
 • Bruno D'Hulster

 • Stefan Smits

  Sportarts
 • Ivan Ghillebert

  Huisarts
 • Kathleen De Smet

  Kinesitherapeut
 • Kristof Mentens

  Kristof Mentens

  Sportarts
 • Sam Hendrix

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Lander Dewitte

  Sportarts
 • Marc Schiltz

 • Wilfried Colmonts

  Huisarts
 • Ann Willemans

  Huisarts
 • Renaat Huysmans

  Sportarts
 • Kris Claes

  Kinesitherapeut
 • Jean-Paul Van der Sypt

  Sportarts
 • Jan Vercammen

  Cardioloog
 • Voorzitter

  De Ridder Inge

  Sportdiëtist
 • Mathieu Maroy

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Windy Lycke

 • Secretaris

  Bruno Vanhecke

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Simon Horckmans

 • Charlotte De Jonckheere

  Podoloog
 • Marielle Van Aken

  Sportkinesitherapeut
 • Bram Debaene

  Sportarts
 • Jago Van Soom

  Jago Van Soom

  Sportarts
 • Emmy Mornie

  Kinesitherapeut
 • Willy Coosemans

 • Philippe De Ryck

  Sportarts
 • Annelies Harnie

  Sportarts
 • Robrecht Dhollander

  Huisarts
 • Ria Vanderstraeten

  Ria Vanderstraeten

  Sportdiëtist
 • Bastiaan Verstraete

  Sportarts
 • Carl De Crée

 • Stijn Delputte

  Sportarts
 • Charlotte Goemaere

  Sportarts
 • Wouter Eraly

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Toon Goossens

  Sportarts
 • Jean-Paul Souffriau

  Tandarts
 • Gerrit De Loose

  Sportkinesitherapeut
 • Machteld Royackers

  Huisarts
 • Jo Vandersmissen

  Radioloog
 • Hendrik Roobaert

  Sportarts
 • Sophie Lambrecht

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Dirk Van Genechten

  Sportarts
 • Mileen De Vleeschhouwer

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Piet Bouquillon

  Sportarts
 • Leo Groenweghe

  Sportarts
 • jana stevens

  Podoloog
 • Karel Pardaens

 • Luc Peeters

  Sportarts
 • An Konings

  Sportarts
 • Luc Roland

  Sportarts
 • Peter De Naeyer

  Sportarts
 • Ben Corteville

  Cardioloog
 • Toon Cruyt

  Sportarts
 • Jolien Vanendert

  Sportdiëtist
 • Elke Van den Steen

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Verhaegen Stijn

  Sportarts
 • An De Busser

  An De Busser

  Diëtist
 • Guy Vanhees

  Sportarts
 • Ann Gillis

 • Kris Vanderlinden

  Sportarts
 • Wim Derave

  Bewegingswetenschapper
 • Georges Gillis

  Sportarts
 • Denis Jaeken

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Frederik Van Acker

  Sportarts
 • Stijn Bogaerts
  Ondervoorzitter

  Stijn Bogaerts

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Joris De Win

  Sportarts
 • Dries Dieusaert

  Sportarts
 • Bart Vandewynckele

  Sportarts
 • Steven Platteaux

  Sportarts
 • Steven Pauli

  Sportarts
 • Ellen Beuckelaers

  Orthopedisch chirurg
 • Sofie Belis

  Sportarts
 • BVBA Samcon

 • Hans Talloen

  Sportarts
 • Daniel Baesberg

  Sportarts
 • John Roosen

  Cardioloog
 • Willy Platteeuw

  Sportarts
 • Gezond Sporten Vlaanderen

 • Stephan Ilsbrouckx

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Maries Aertgeerts

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Jos Vandevenne

  Sportarts
 • Luc Fr. Janssens

  Sportarts
 • Guido Van Hirtum

  Sportarts
 • Joost Staelens

  Sportarts
 • Dominique Devriese

  Kinesitherapeut
 • Eddy Spans

  Sportarts
 • Frank Pauwels
  Voorzitter

  Frank Pauwels

  Sportarts
 • Inez Swinnen

  Sportpsycholoog
 • Herlinde Bossaert

  Sportarts
 • Dieter Vercaigne

  Sportkinesitherapeut
 • Koen Nys

  Sportarts
 • Myriam Willems

  Kinesitherapeut
 • Dirk Van de Velde

  Sportarts
 • Jempi Wilssens

 • Joris Callens

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Edwig Schatteman

  Sportarts
 • Peter Wieme

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Ine Schops

  Podoloog
 • Yves Van Doninck

  Sportarts
 • Bruno Van Hoecke

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Alain Schutjes

  Sportarts
 • Eric Vandeputte

  Sportarts
 • Tyrone Devolder

  Huisarts
 • Jan Leire

  Sportarts
 • Marc Hertens

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Kristof Peeters

  Sportarts
 • Benjamin Goris

  Kinesitherapeut
 • Michel Creemers

  Huisarts
 • Dana Neirinck

  Podoloog
 • Jonas Docx

  Sportarts
 • Luc De Pelecijn

 • Julien Ryckeboer

  Kinesitherapeut
 • Karolien Meersman

  Sportarts
 • Frederik Deconinck

  Frederik Deconinck

  Bewegingswetenschapper
 • Koen Pansaers

  Sportarts
 • Herwig Vergucht

  Sportkinesitherapeut
 • Peter Claeys

  Sportarts
 • Fabienne Van De Steene

  Sportkinesitherapeut
 • Dirk De Mey

  Kinesitherapeut
 • Bart Gadeyne

  Sportarts
 • Micha Van Roeyen

  Kinesitherapeut
 • Guy De Schutter

  Sportarts
 • Rik De Kinderen

  Sportarts
 • Marc Bomans

  Kinesitherapeut
 • Jan Van Meirhaeghe

  Orthopedisch chirurg
 • Marc Van Hauwermeiren

  Sportarts
 • Katja Van Oostveldt

  Katja Van Oostveldt

  Sportarts
 • Leonie Geukens

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Mark D Haese

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Bart Depreitere

 • Vik Corstjens

  Sportarts
 • Alain Van Noorbeeck

  Sportarts
 • Guy Peeters

  Sportarts
 • Nicole Dillemans

  Sportarts
 • BV Huisartsenpraktijk De Vaart

  Sportarts
 • Stefan Hooftman

  Sportarts
 • Ludovic Onkelinx

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Bert Vankerschaver

  Bert Vankerschaver

  Sportkinesitherapeut
 • Stefan Mattheeuws

  Orthopedisch chirurg
 • Caro De Koninck

  Kinesitherapeut
 • Jozef Vermylen

  Cardioloog
 • Nathalie Van de Vyver

  Huisarts
 • Andreas Goddeeris

  Sportarts
 • Jens Van Akeleyen

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Jan Wanten

  Sportarts
 • Filip Noe

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Willy De Taellenaere

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Mieke Van Vlaenderen

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Marianne Brabers

  Sportdiëtist
 • Carmen Vanhaecke

  Sportarts
 • Liesbeth Stulens

  Huisarts
 • Guido De Romagnoli

  Sportarts
 • Robin Vanhoudt

  Sportarts
 • Ingrid Deweert

  Sportarts
 • Guy Vandenhoven

  Sportarts
 • Jan Bonte

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Johan Wens

  Huisarts
 • Johan Haegeman

  Sportarts
 • Koenraad Thuysbaert

  Sportarts
 • Pascal Wernaers

  Orthopedisch chirurg
 • Peter Dieleman

  Sportarts
 • Luc Baeyens

  Sportarts
 • Maarten Couturier

  Sportarts
 • Johan Roeykens

 • Tom Teulingkx

  Sportarts
 • Maarten Cox

  Sportarts
 • Guy Vermeiren

  Cardioloog
 • Jan Verstuyft

  Sportarts
 • Gretel Descheemaeker

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Gino Devriendt

  Sportdiëtist
 • Patrick Govaert

  Sportarts
 • Luc Vogelaers

  Huisarts
 • Anja Van de Putte

  Huisarts
 • Ingrid Dekelver

  Sportarts
 • Sandra Lievrouw
  Projectmanager Letselpreventie

  Sandra Lievrouw

  Kinesitherapeut
 • Nick Baelde

  Radioloog
 • Dokter Jonas Wilms BV

  Sportarts
 • Jonas Massa

  Sportarts
 • Michel De Bruyne

  Sportarts
 • Leon Ghijselinck

  Sportarts
 • Kevin Robson

  Trainer
 • Jan Pieter Outtier

  Sportarts
 • Pieter Volcke

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Roben dedecker

 • Steven Reyskens

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • michel herssens

  Cardioloog
 • Gert Van Deurzen

  Kinesitherapeut
 • Sofie Blondeel
  Algemeen manager

  Sofie Blondeel

 • Ellen Van Puyvelde

  Ellen Van Puyvelde

  Sportarts
 • Sven Aertgeerts

  Sportarts
 • Kristof Ryheul

  Kristof Ryheul

  Trainer
 • Peter Verspeelt

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Jan Boon

  Huisarts
 • Flore Stassen
  Sportwetenschappelijk medewerker

  Flore Stassen

  Bewegingswetenschapper
 • Dirk Gyselinck

  Sportarts
 • Peter Lagrou

  Sportarts
 • Jasper Van Criekinge

  Sportarts
 • Jos Benders

  Sportarts
 • Jean-Paul Pierreux

  Huisarts
 • Patrick Detemmerman

  Huisarts
 • Wouter Van Den Broecke

  Orthopedisch chirurg
 • Hugo Debouvere

  Huisarts
 • Dirk De Ruyck

  Huisarts
 • Filip Parmentier

  Sportarts
 • Jeroen Stappers

  Jeroen Stappers

  Sportarts
 • Karel De Crem

  Sportarts
 • Peter Plessers

 • Sylvie Latour

  Sportarts
 • Johan Docx

  Sportarts
 • Margaux Stevens

  Margaux Stevens

  Podoloog
 • Kris Demanet

  Sportarts
 • Natasja Keereman

  Natasja Keereman

  Sportarts
 • Francis Lemmens

  Sportarts
 • Johan Matthijs

  Huisarts
 • Charlotte Hoeman

  Diëtist
 • Peter Muylaert

  Sportarts
 • Mark Van Dijk

  Orthopedisch chirurg
 • Gerda Smets

  Sportarts
 • Jens Demanet

  Sportarts
 • Marleen Lootens

  Sportarts
 • Erik Van Lierde

 • Baldwin Sondervan

  Baldwin Sondervan

  Sportkinesitherapeut
 • Sander Bomans

 • Annelies Van Erck

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Torsten Wauters

  Torsten Wauters

  Sportarts
 • Kurt Heldenbergh

  Sportarts
 • Paul Meersman

  Sportarts
 • Michel Wynsberghe

  Kinesitherapeut
 • Johan Pierret

  Sportarts
 • Jo Verschueren

  Jo Verschueren

  Kinesitherapeut
 • Stefaan Machiels

  Huisarts
 • Trees Dooms

 • Rik Derveaux

  Kinesitherapeut
 • Bie Peremans

  Kinesitherapeut
 • Kristine Struyf

  Kristine Struyf

  Trainer
 • Ignace Verscheure

  Sportarts
 • Adelheid Steyaert

  Adelheid Steyaert

  Fysisch geneesheer en revalidatiearts
 • Nick Hiltrop

  Cardioloog
 • Sanne Boonen

  Sportarts
 • Luk Buyse

  Sportarts
 • Jöry Pauwels

  Osteopaat
 • Pascale Berghmans

  Sportdiëtist
 • John Ijzerman

  Sportarts
 • Lander Vanhee

  Sportarts
 • Lianne De Mey

  Sportarts
 • Jettie Tempels

  Sportarts
 • Julie Zels

 • Marc Hemeryck

  Sportarts
 • Antoine Lutin

  Antoine Lutin

  Kinesitherapeut
 • Nathalie Odeur

  Huisarts
 • Werner Vleugels

  Huisarts

Gerelateerde items

Blessurepreventie
brace of tape .png

Sporten met een brace of een tape?

Sporter Artikel Training Gezond Sporten Blessurepreventie Training Gezond Sporten
Blessurepreventie
Weerstandsband.png

Weerstandsbanden: waarvoor dienen ze?

Sporter Artikel Training Gezond Sporten Blessurepreventie Training Gezond Sporten
Blessurepreventie
GF2Snow Week 6.png

Get Fit 2 Snow - Week 6

Sporter Artikel Snowboarden Skiën Training Blessurepreventie Training
Blessurepreventie
GF2Snow Week 5.png

Get Fit 2 Snow - Week 5

Sporter Artikel Snowboarden Skiën Training Blessurepreventie Training
Sluiten