Sporten tijdens de zwangerschap

Sporten tijdens de zwangerschap

Gezond Sporten is een multidisciplinaire vereniging die zoveel mogelijk (para)medische professionals uit de sportgeneeskunde in de brede zin van het woord wil samenbrengen om gezond sporten in Vlaanderen wetenschappelijk verantwoord te promoten. Wij staan zowel open voor verenigingen als voor sportmedische professionals die zich op individuele basis willen engageren binnen Gezond Sporten.
Sporter Artikel Gezond Sporten Gezond Sporten

Het is belangrijk dat zwangere vrouwen die een normale zwangerschap beleven, actief blijven, zelfs als ze hoogzwanger zijn. Moeder en baby hebben daar baat bij. Aanstaande moeders kunnen zwemmen, wandelen, fietsen of een andere vorm van zachte, doseerbare lichaamsbeweging uitvoeren. 

Fitter

Sporten houdt zwangere vrouwen fitter in een periode dat het skelet en het bewegingsstelsel extra ondersteuning kunnen gebruiken. Sporten helpt de spiertonus op peil houden, wat het risico op onder meer rugklachten verkleint. Als je negen maanden stilzit, dan heeft het lichaam na de bevalling ook meer tijd nodig om te herstellen. Zo is yoga goed voor je bekken en voor de spieren die onder druk staan tijdens de zwangerschap.

Lichaamsgewicht

Actief blijven helpt vrouwen om hun gewichtstoename binnen de perken te houden. Te zware vrouwen lopen meer risico op zwangerschapsdiabetes of problemen bij de bevalling. Dat is ook voor de baby nadelig. Overgewicht verhoogt het risico dat het kind later problemen krijgt, zoals obesitas.

Geestelijke gezondheid

Niet alle zwangere vrouwen leven op een wolk. Een kind verwachten kan extra stress meebrengen door slaapgebrek, hormonale schommelingen, relationele of seksuele problemen, lichamelijke veranderingen, angst voor de toekomst en allerlei praktische beslommeringen. Bewegen en sporten kan helpen om mentaal sterk te blijven.

Vermijd bruuske bewegingen, harde schokken en wedstrijden

Niet alle sporten komen in aanmerking. Vanaf de dertiende tot en met de veertigste week zijn contactsporten als voetbal of vechtsporten uit den boze. Ook valgevoelige sporten als skiën, skeeleren, paardrijden, motorsport, mountainbiken, klimmen of springnummers uit de atletiek zijn stellig af te raden. Hetzelfde geldt voor teamsporten in competitieverband (basket, volley, hockey…) en voor competitie in het algemeen. Het is tijdens wedstrijden nu eenmaal veel moeilijker om risico's te beperken of inspanningen te doseren dan wanneer je enkel voor je plezier of je gezondheid sport. 

Wat is veilig?

Tijdens het eerste trimester, wanneer het embryo nog heel klein is, zijn heel veel sporten nog mogelijk, maar niet in extreme temperaturen. Drink ook zeker genoeg water. In het tweede en het derde trimester is het principe is dat je een sportactiviteit doet die:

  • je zelf goed kunt doseren;
  • een laag risico op vallen, botsingen en bruuske veranderingen meebrengt.

Zorg zeker dat je niet valt, geen stompen in je buik kunt krijgen, niet plots moet versnellen of vertragen en geen extreem korte bochten hoeft te nemen. Vanaf de vierde zwangerschapsmaand, wanneer de baby de buik begint te vullen, kiezen vrouwen beter voor activiteiten als zwemmen, wandelen of fietsen. Bewegingen die min of meer rechtlijnig verlopen zijn geschikter dan bochtige sporten, maar sommige dansvormen kunnen ook nog, net als een rustig partijtje tennis, dubbeltennis, badminton, tafeltennis of padel. Nog veiliger is om dat gedurende de hele zwangerschap te doen en ook in de eerste zes maanden erna, met name als je een keizersnede of hechtingen hebt gehad.

 

Voorbeelden van veilige of riskante sportactiviteiten

Veilig (enkel recreatief)

Niet of minder veilig

Zwemmen

Alle competities en wedstrijden

Fitness

Voetbal

Yoga

Rugby

Wandelen

Vechtsporten (judo, boksen…)

Joggen*

Wintersporten

Fietsen

(Rol)schaatsen, skaten

Golfen

Paardrijden

Stijldansen

Motorsport, off-roadrijden, rally

Racket- of batsporten*

Mountainbiken, veldrijden, bmx

Frisbee

Klimmen en alpinisme

Beachvolley*

Atletiek (buiten doseerbare loopnummers)

Recreatief basketten of korfballen*

Duiken

Zeilen

Watersport (surfen, waterskiën, kayak…)

Roeien

Extreme duursporten

*Opletten voor bekkenbodembelasting, zeker bij slechte sluitspieren

Niet te hard, niet te lang

Beginners en matige sporters

Een zwangerschap is niet het moment om plots intensief of langdurig te gaan sporten als je dat niet gewend bent. Dat is slecht voor de immuniteit, maar ook voor de rest van je lichamelijke functioneren. Vrouwen die normaal weinig bewegen, moeten het tijdens hun zwangerschap rustig aan doen maar hebben er wel baat bij een actiever leven te leiden. In de praktijk betekent dat: je inspanning stapje voor stapje opbouwen en op zo’n manier sporten dat je altijd nog zou kunnen praten. Zorg dus dat je niet buiten adem raakt, nergens pijn krijgt en ook niet duizelig wordt. Tast je grenzen niet af qua intensiteit of duur. Begin met een kwartiertje oefenen en kijk wat dat geeft. Bouw op tot elke dag een half uurtje rustig tot matig intensief bewegen. Dat volstaat tijdens de hele zwangerschap. En vergeet niet dat tuinieren of naar je werk of een winkel wandelen of fietsen ook vormen van beweging zijn.

Geoefende sporters

Geoefende sporters kennen de grenzen van hun lichaam natuurlijk beter en kunnen vast intensievere sportactiviteiten aan dan beginners, maar ook atletische vrouwen sporten beter ruim onder hun maximaal inspanningsniveau als ze zwanger zijn. Competitiesport is af te raden, zeker vanaf de vierde maand. Duursporters moeten zich tijdens een zwangerschap intomen; een halve laat staan een hele marathon lopen of La Cannibale fietsen is nu geen goed idee.

Zwangere vrouwen maken meer anabole hormonen aan en kunnen daarvan profiteren om spieropbouwende oefeningen te doen. Zeker in deze tijden van “opsluiting” kan krachttraining deel uitmaken van je work-out. Wel doe je vanaf vijf maanden het best geen oefeningen in rugligging meer.

Voor alle zwangere vrouwen die sporten

Spierkrampen of verzuring tijdens het sporten of stijfheid en vermoeidheid in de dagen erna geven aan dat je het wat kalmer aan moet doen, maar zijn verder niet zorgwekkend. Matige misselijkheid is ook niet abnormaal. Maar voor alle zwangere sporters, ongeacht hun niveau, geldt: luister naar je lichaam. Pijn of ongemak is een alarmsignaal voor alle sporters, maar nog meer voor zwangere sporters. Als je zo’n signaal opvangt bij het sporten of tijdens een korte rustpauze, pas je activiteit dan onmiddellijk aan: toom jezelf in of stop. Bel je huisarts in geval van twijfel. Houden de pijnen of ongemakken na het sporten aan of komen ze de volgende keer terug, neem dan zeker contact op met je huisarts.

 

Mogelijke alarmsignalen die meteen medische aandacht vergen, zijn:

  • pijn op de borst
  • hartkloppingen of andere abnormale hartverschijnselen
  • abnormale kortademigheid
  • de baby beweegt minder
  • weeën
  • vaginaal vochtverlies
  • plotse zwelling van je gezicht, handen of voeten
  • pijnlijke, gezwollen of rode kuiten
  • abnormale spierslapte
  • abnormale of plotse misselijkheid
  • duizeligheid of flauwvallen

Denk ook aan voldoende rust. Het is een goed idee om na een dag met veel lichaamsbeweging een dag uit te blazen. Dagelijks wandelen of rustig fietsen kan wel.

Extreme temperaturen

Gezond verstand moet volstaan om niet te sporten in extreme omstandigheden. Oefen dan binnen op je matje, loopband of hometrainer. Buiten sporten bij extreme vrieskou of neerslag raden we af, onder meer vanwege het risico op onderkoeling als er iets misloopt en de stress die dat meebrengt voor moeder en kind.

Tijdens een hittegolf of op ozondagen kun je hooguit kuieren of verkoeling zoeken in een zwembad. Ook sporten bij extreme luchtvochtigheid is onverstandig, doordat je dan geen warmte meer kunt afvoeren via transpiratie. Maar als het gewoon warm is, kan buiten wandelen, fietsen of rustig joggen geen kwaad, zolang zwangere vrouwen zich daar lekker bij voelen en zich beschermen tegen zonnebrand, net als iedereen. Van sporten krijg je het warm en ga je zweten, maar dat is op zich geen probleem.

Zwangere dames kunnen zelfs naar de sauna gaan als ze daar zin in hebben. Toch doen ze dat het best niet alleen, vanwege het risico dat ze onverwacht flauwvallen.

Pas op in geval van een (mogelijke) zwangerschapscomplicatie

Haast alle vrouwen in Vlaanderen laten zich tijdens een zwangerschap begeleiden door een huisarts of gynaecoloog, en al helemaal als er complicaties zijn. Normaal zal de arts een vrouw met een zwangerschapscomplicatie of een verhoogd risico op zo’n verwikkeling sowieso voldoende informeren over wat ze wel en niet mag doen op het gebied van voeding en beweging. Maar voor alle zekerheid: praat met je arts over alle sportactiviteiten die je doet of wil doen. Doe dat zeker als je te maken hebt met:

  • een chronisch probleem (hart, longen, lever, ongecontroleerde diabetes…)
  • bot- of gewrichtsproblemen
  • een infectie
  • ernstig over- of ondergewicht of een eetstoornis
  • bloedarmoede
  • een meerlingzwangerschap
  • onvrijwillig urineverlies

Vind een expert

 • Werner Vleugels

  Huisarts, Sportarts
 • Rik Derveaux

  Kinesitherapeut
 • Henry Carlier

  Sportarts
 • Jeroen Stappers

  Jeroen Stappers

  Sportarts
 • Cedric Arijs
  Psycholoog, Sportpsycholoog

  Cedric Arijs

  Psycholoog, Sportpsycholoog
 • Stephan Ilsbrouckx

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • michel herssens

  Cardioloog
 • Luc Roland

  Sportarts
 • Charlotte De Jonckheere

  Charlotte De Jonckheere

  Podoloog
 • Johan Matthijs

  Huisarts
 • Noegroho Handojo

  Radioloog
 • Jan Vercammen

  Cardioloog
 • Koenraad Thuysbaert

  Sportarts
 • Jan Leire

  Sportarts
 • Annick Viaene

  Annick Viaene

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Dieter Vercaigne

  Sportkinesitherapeut
 • Peter Germonpre

  Huisarts
 • Lander Vanhee

  Sportarts
 • Elke Van den Steen

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Sportarts

  Rik De Kinderen

  Sportarts
 • Verhaegen Stijn

  Sportarts
 • Angelique Veracx

  Angelique Veracx

  Osteopaat
 • Robin Vanhoudt

  Sportarts
 • Luc Fr. Janssens

  Sportarts
 • Andreas Goddeeris

  Sportarts
 • Liesbeth Stulens

  Huisarts
 • Jettie Tempels

  Sportarts
 • Sven Aertgeerts

  Sportarts
 • Jan Notredame

  Kinesitherapeut
 • Jan Pieter Outtier

  Sportarts
 • Stefan Hooftman

  Sportarts
 • Marco Guidi

  Sportarts
 • Marc Hemeryck

  Sportarts
 • Jozef Vermylen

  Cardioloog
 • Peter Wieme

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Frédéric Van Burm

  Frédéric Van Burm

  Osteopaat
 • Ellen Beuckelaers

  Orthopedisch chirurg
 • Sophie Lambrecht

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Huisarts

  Luc De Pelecijn

  Huisarts
 • Katja Van Oostveldt
  Sportarts

  Katja Van Oostveldt

  Sportarts
 • Osteopaat

  Frédéric Van Burm

  Osteopaat
 • Bob Brouwers

  Huisarts
 • Benjamin Goris

  Kinesitherapeut
 • Jos Vandevenne

  Sportarts
 • Steven Bex

  Steven Bex

  Sportarts
 • Jo Verschueren

  Jo Verschueren

  Kinesitherapeut
 • Gretel Descheemaeker

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Guy De Schutter

  Sportarts
 • Guy Vandenhoven

  Sportarts
 • Kris Claes

  Kinesitherapeut
 • Frederik Van Acker

  Sportarts
 • Jan Wanten

  Sportarts
 • Maarten Cox

  Sportarts
 • Koen Scheerlinck
  Penningmeester

  Koen Scheerlinck

  Sportkinesitherapeut
 • Michel Creemers

  Huisarts
 • Ellen Van Puyvelde

  Ellen Van Puyvelde

  Sportarts
 • Wouter Peters

  Huisarts, Sportarts
 • Luc Itterbeek

  Sportarts
 • Bart Gadeyne

  Sportarts
 • Thierry Op de Beeck

  Sportarts
 • Filip Noe

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Mathias Peeters

  Sportarts
 • Ine Schops

  Podoloog
 • Ivan Ghillebert

  Huisarts
 • Gert Van Deurzen

  Kinesitherapeut
 • Lize Vaes

  Lize Vaes

  Huisarts, Sportarts
 • Julien Ryckeboer

  Kinesitherapeut
 • Sandra Lievrouw
  Algemeen & Projectmanager blessurepreventie

  Sandra Lievrouw

  Kinesitherapeut
 • Marc Bomans

  Kinesitherapeut
 • Ann Gillis

 • Stijn Bogaerts
  Ondervoorzitter

  Stijn Bogaerts

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Leon Ghijselinck

  Sportarts
 • Renaat Huysmans

  Sportarts
 • Sam Vermeire

  Sportarts
 • Jens Demanet

  Sportarts
 • Kathleen De Smet

  Kinesitherapeut
 • Eric Vandeputte

  Sportarts
 • Pascal Wernaers

  Orthopedisch chirurg
 • jana stevens

  Podoloog
 • Gino Devriendt

  Sportdiëtist
 • Mathieu Maroy

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Hans Talloen

  Sportarts
 • Dirk De Mey

  Kinesitherapeut
 • Willy Platteeuw

  Sportarts
 • Hendrik Roobaert

  Sportarts
 • Jean-Paul Van der Sypt

  Sportarts
 • Paul Meersman

  Sportarts
 • Joris Callens

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Gerrit De Loose

  Sportkinesitherapeut
 • Vik Corstjens

  Sportarts
 • Kristof Peeters

  Sportarts
 • Ludovic Onkelinx

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Michael Nicasi

  Michael Nicasi

  Trainer
 • Kris Demanet

  Sportarts
 • Osteopaat

  Jöry Pauwels

  Osteopaat
 • Stefaan Machiels

  Huisarts
 • Ignace Verscheure

  Sportarts
 • Dominique Devriese

  Dominique Devriese

  Kinesitherapeut, Osteopaat
 • Yves Van Doninck

  Sportarts
 • Anesthesist

  Frederic Brillouet

 • Mark Van Craenenbroeck

  Kinesitherapeut
 • Alain Schutjes

  Sportarts
 • Gerda Smets

  Sportarts
 • Steven Reyskens

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Carmen Vanhaecke

  Sportarts
 • Anja Van de Putte

  Huisarts
 • Joost Blontrock

  Sportarts
 • Stijn Delputte

  Sportarts
 • Karel De Crem

  Sportarts
 • Trees Dooms

 • Justine Vandenbroeck

 • John Roosen

  Cardioloog
 • Bart Vandewynckele

  Sportarts
 • Baldwin Sondervan

  Baldwin Sondervan

  Sportkinesitherapeut
 • Jonas Docx

  Sportarts
 • Wouter Dierynck

  Sportarts
 • Michel D'Hollander

  Huisarts
 • Filip Parmentier

  Sportarts
 • BVBA Samcon

 • Toon Cruyt

  Sportarts
 • Georges Gillis

  Sportarts
 • Jo Vandersmissen

  Radioloog
 • Yente Antonissen

  Bewegingswetenschapper
 • Johan Wens

  Huisarts
 • Inge D'eer

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Ruth Vanderheyden

  Ruth Vanderheyden

  Diëtist, Sportdiëtist
 • Adelheid Steyaert

  Adelheid Steyaert

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Jan Van Meirhaeghe

  Orthopedisch chirurg
 • Willy De Taellenaere

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Eddy Van Keerberghen

  Sportarts
 • Nathalie Odeur

  Huisarts
 • Peter Muylaert

  Sportarts
 • Dr Colmonts Wilfried BV

  Wilfried Colmonts

  Sportarts
 • Dirk Van Genechten

  Sportarts
 • Kevin Robson

  Trainer
 • Nick Hiltrop

  Cardioloog
 • Nathalie Van de Vyver

  Huisarts
 • Dirk Gyselinck

  Sportarts
 • Karel Pardaens

 • Eline Vandersteen
  Projectmedewerker blessurepreventie

  Eline Vandersteen

  Kinesitherapeut, Sportkinesitherapeut
 • Guy Vanhees

  Sportarts
 • Dirk Devleeschouwer

  Sportarts
 • Chris Martens

  Orthopedisch chirurg
 • Luc Baeyens

  Sportarts
 • Ria Vanderstraeten

  Ria Vanderstraeten

  Sportdiëtist
 • Dieter De Clercq

  Sportarts
 • Jan Boon

  Huisarts
 • Jonas Massa

  Sportarts
 • Sportpsycholoog

  Inez Swinnen

  Sportpsycholoog
 • Jan Verstuyft

  Sportarts
 • Jos Benders

  Sportarts
 • Henri Van Herpen

  Kinesitherapeut
 • Vincent Metsers

  Sportarts
 • Dirk Van de Velde

  Sportarts
 • Lianne De Mey

  Sportarts
 • Flore Stassen
  Sportwetenschappelijk medewerker

  Flore Stassen

  Bewegingswetenschapper
 • Philippe De Ryck

  Sportarts
 • Pascale Berghmans

  Sportdiëtist
 • Annelies Harnie

  Sportarts
 • Mieke Van Vlaenderen

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Kurt Heldenbergh

  Sportarts
 • Arts specialist in opleiding

  Simon Horckmans

 • Bruno Van Hoecke

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Steven Pauli

  Sportarts
 • Carl De Crée

  Sportarts, Endocrinoloog, Bewegingswetenschapper, Trainer, Andere
 • Luc Vogelaers

  Huisarts
 • Marc Van Hauwermeiren

  Sportarts
 • Peter Lagrou

  Sportarts
 • Maries Aertgeerts

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Maarten Couturier

  Sportarts
 • Dries Dieusaert

  Sportarts
 • Frank Pauwels
  Voorzitter

  Frank Pauwels

  Sportarts
 • Torsten Wauters

  Torsten Wauters

  Sportarts
 • Mileen De Vleeschhouwer

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Johan Pierret

  Sportarts
 • Johan Roeykens

 • Marc Royackers

  Sportarts
 • Bruno Vanhecke
  Secretaris

  Bruno Vanhecke

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Wim Derave

  Bewegingswetenschapper
 • Hans Jaspers

  Radioloog
 • Marianne Cuyvers

  Sportdiëtist
 • Wouter Eraly

  Sportarts, Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Herlinde Bossaert

  Sportarts
 • Tom Teulingkx

  Sportarts
 • Karolien Meersman

  Sportarts
 • Stefan Smits

  Sportarts
 • Wilfried Colmonts

  Huisarts
 • Wouter Van Den Broecke

  Orthopedisch chirurg
 • Tina Lambrechts

  Diëtist, Sportdiëtist
 • Toon Goossens

  Sportarts
 • Bruno D'Hulster

 • Leonie Geukens

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Frederik Ponet

  Sportarts
 • Benedicte Heyndrickx

  Cardioloog
 • Reinout Van Schuylenbergh

  Reinout Van Schuylenbergh

  Bewegingswetenschapper, Trainer
 • An De Busser

  An De Busser

  Diëtist
 • Robrecht Dhollander

  Huisarts
 • Neurochirurg

  Bart Depreitere

 • Fabienne Van De Steene

  Sportkinesitherapeut
 • Peter Plessers

 • Patrick Govaert

  Sportarts
 • Alain Van Noorbeeck

  Sportarts
 • Sportarts

  Joris De Win

  Sportarts
 • Luc Peeters

  Sportarts
 • Marianne Brabers

  Sportdiëtist
 • Peter De Naeyer

  Sportarts
 • Jean-Paul Pierreux

  Huisarts
 • Ingrid Deweert

  Sportarts
 • Peter Dieleman

  Sportarts
 • Urgentie- en sportarts

  Sander Bomans

  Sportarts
 • Antoine Lutin

  Antoine Lutin

  Kinesitherapeut
 • Bie Peremans

  Kinesitherapeut
 • Luus Tormans

  Podoloog
 • Guy Peeters

  Sportarts
 • Pieter Volcke

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Jens Van Akeleyen

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Erik Van Lierde

 • Marc Schiltz

 • Guido Van Hirtum

  Sportarts
 • Guy Vermeiren

  Cardioloog
 • Daniel Baesberg

  Sportarts
 • Patrick Detemmerman

  Huisarts
 • Jean-Paul Souffriau

  Tandarts
 • Francis Lemmens

  Sportarts
 • Wim Van Nieuwenhuyse

  Orthopedisch chirurg
 • Lander Dewitte

  Huisarts, Sportarts
 • Frank De Winter

  Sportarts
 • Bastiaan Verstraete

  Huisarts, Sportarts
 • Mark Van Dijk

  Orthopedisch chirurg
 • Luc Van Landschoot

  Kinesitherapeut
 • Jolien Vanendert

  Sportdiëtist
 • Nick Baelde

  Radioloog
 • Ingrid Dekelver

  Sportarts, Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Piet Bouquillon

  Sportarts
 • Jago Van Soom

  Jago Van Soom

  Sportarts
 • Johan Docx

  Sportarts
 • Marleen Lootens

  Sportarts
 • Kristof Ryheul

  Kristof Ryheul

  Trainer
 • Peter Claeys

  Sportarts
 • Kris Vanderlinden

  Sportarts
 • Michèle Verhaest

  Sportarts
 • Pascal De Smet

  Huisarts
 • Joke De Prest
  Coördinator project & partnerships

  Joke De Prest

  Bewegingswetenschapper
 • Peter Verspeelt

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Bram Debaene

  Sportarts
 • Willy Coosemans

 • Johan Haegeman

  Sportarts
 • Myriam Willems

  Kinesitherapeut
 • Annelies Van Erck

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Eddy Spans

  Sportarts
 • Michel Wynsberghe

  Kinesitherapeut
 • Gezond Sporten Vlaanderen

 • An Konings

  Sportarts
 • Ben Corteville

  Cardioloog
 • Sara Kempeneers

  Podoloog
 • Inge Bru

  Sportarts, Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Steven Platteaux

  Sportarts
 • Hugo Debouvere

  Huisarts
 • Dana Neirinck

  Podoloog
 • Frederik Deconinck

  Frederik Deconinck

  Bewegingswetenschapper
 • Voorzitter

  De Ridder Inge

  Sportdiëtist
 • Kris Peeters

  Kris Peeters

  Sportarts
 • BV Huisartsenpraktijk De Vaart

  Sportarts
 • Denis Jaeken

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Machteld Royackers

  Huisarts
 • Luk Buyse
  Huisarts, Sportarts

  Luk Buyse

  Huisarts, Sportarts
 • Tyrone Devolder

  Huisarts
 • Jasper Van Criekinge

  Sportarts
 • Michel De Bruyne

  Sportarts
 • Renaat Huysmans

  Huisarts, Sportarts
 • Jempi Wilssens

 • Koen Nys

  Sportarts
 • Koen Pansaers

  Sportarts
 • John Ijzerman

  Sportarts
 • Margaux Stevens

  Margaux Stevens

  Podoloog
 • Annik Bosmans

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Huisarts, Sportarts

  Sergei Barsegian

  Sportarts
 • Sofie Belis

  Sportarts
 • Herwig Vergucht

  Sportkinesitherapeut
 • Bert Vankerschaver

  Bert Vankerschaver

  Sportkinesitherapeut

Gerelateerde items

Beleid
Corona en kinderen.png

Laat kinderen zoveel mogelijk normaal sporten

Sporter Sportorganisatie Sportprofessional Nieuws Gezond Sporten Beleid Sportgeneeskunde Gezond Sporten
Blessurepreventie
enkelverzwikking

Veel voorkomende sportblessures: een enkeldistorsie

Sporter Artikel Factsheet Video Blessurepreventie Training Gezond Sporten Blessurepreventie Training Gezond Sporten
Blessurepreventie
brace of tape .png

Sporten met een brace of een tape?

Sporter Artikel Blessurepreventie Training Gezond Sporten Blessurepreventie Training Gezond Sporten
Blessurepreventie
Weerstandsband.png

Weerstandsbanden: waarvoor dienen ze?

Sporter Artikel Blessurepreventie Training Gezond Sporten Blessurepreventie Training Gezond Sporten
Sluiten