Tools

Ontdek hier de praktische inzetbare tools die Gezond Sporten en partners hebben ontwikkeld om sportfederaties en andere sportorganisatoren te helpen een gezondsporten-beleid op te zetten en toe te passen.

Tools overview

GS en VSF.png

Bekwame helper statuut & Sport

De federale regering lanceerde recent een nieuw wettelijk kader met betrekking tot de bekwame helper. Dit nieuw statuut biedt vrijwilligers en trainers in de sportclub de mogelijkheid om basisverpleegkundige handelingen uit te voeren. Door dit nieuwe kader kunnen meer personen (kinderen, volwassenen..) eenvoudiger deelnemen aan sportactiviteiten en -kampen. Een begeleider of vrijwilliger mag namelijk enkele taken overnemen van een verpleegkundige of ouder. Ontdek hier meer over het statuut bekwame helper!
Lees verder
GL.png

Bewegen op verwijzing

Bewegen Op Verwijzing helpt mensen met een gezondheidsrisico op weg naar een actiever leven. Hoe? Met professionele coaching en een beweegplan op maat.  Hoe begin je eraan? Vraag je huisarts om een verwijsbrief en neem contact op met een Bewegen Op Verwijzing-coach in jouw regio. Dat is de allereerste stap. De coach maakt samen met jou een persoonlijk beweegplan op. Eentje dat 100 % past in jouw dagelijkse leven. Meer bewegen is makkelijker dan je denkt. Zo kan je fietsen naar je werk en meer tuinieren, een wekelijkse wandeling maken met je kinderen of gaan zwemmen. Die bewegingen zijn eenvoudig en lang vol te houden. Zo wordt sporten leuk! Je coach helpt je op weg en motiveert jou. Daarna is het aan jou om te gaan bewegen. Je coach weet welke activiteiten en sporten je gemeente en verenigingen aanbieden. Want ook zij doen mee aan Bewegen Op Verwijzing.
Lees verder
ICES.png

De genderscan

De genderscan helpt sportorganisaties om hun beleid rond gender te evalueren aan de hand van vragen over verschillende thema’s. Op basis hun jouw antwoorden krijg je advies en tips om aan de slag te gaan rond het thema. Na het invullen van elk deel kan je een document downloaden met jouw antwoorden en onze tips. Je kan ook zelf vrijblijvend goede praktijken uit jouw sportorganisatie delen. We raden aan om de genderscan in te vullen in groep (bijvoorbeeld tijdens een bestuursvergadering).
Lees verder
ICES en Erasmus+

Ga aan de slag met de Safe Sport Allies toolbox

Hoe reageer je als clubbestuurder, ouder, trainer of sporter als er zich een situatie van grensoverschrijdend gedrag voordoet in jouw sportclub? De Safe Sport Allies toolbox bevat verschillende leuke tools zoals posters, praatkaarten, kennisclips en een video om binnen jouw sportclub iedereen hierover te informeren! Ga tijdens een trainersvergadering aan de slag met de praatkaarten voor coaches, doe één van de oefeningen voor sporters tijdens een training en hang de posters voor sporters, trainers en ouders op in jouw sportclub. Het Safe Sport Allies project is een Erasmus+ project, gesubsidieerd door de Europese Unie.
Lees verder
Vlaams Instituut Mondgezondheid

Eerste hulp bij tandongevallen

Een tandongeval is een ongeval waarbij een tand verplaatst wordt, gebroken raakt of uitvalt. Het is erg belangrijk om bij een tandongeval snel te reageren. Zo is de kans het grootst op herstel. Personen die contactsporten doen of sporten waarbij je een hogere kans hebt op vallen, hebben meer kans op een tandongeval. Afhankelijk van wat er juist gebeurd is (is de tand gebroken, uitgevallen of verplaatst) en of het een melktand of een blijvende tand is, onderneem je een andere actie. Het is dus erg belangrijk om de EHBTO kaart op een plek te hangen die duidelijk zichtbaar is. Zo weet iedereen meteen wat ze moeten doen! Iemand die een hoger risico heeft op tandongevallen kan een mondbeschermer laten maken door de tandarts of mondhygiënist. Dit zorgt voor extra bescherming tijdens het sporten. Een gezonde mond steunt op drie pijlers: goede mondhygiëne, het (half)jaarlijks mondonderzoek en mondvriendelijke voeding. In de sportclub kan je ook werken rond mondvriendelijke voeding door een beleid rond sportdranken in te voeren. Gezond Leven biedt meer informatie aan rond sportdrankbeleid in de sportclub.
Lees verder
VAZG en SV.png

Is jouw sportclub ook in topvorm?

Wil jij je sportclub helpen groeien? Wil je de kwaliteit van je organisatie verbeteren? Kan je financiële, materiële of sporttechnische ondersteuning gebruiken? Of zoek je manieren om je sportclub gezonder te maken? Onze toolkit helpt sportclubs om hun werking scherp te stellen. En dat op de meest uiteenlopende vlakken. Hoe we dat doen? Door met verschillende organisaties als één team achter jouw sportclub te gaan staan. Zo vind jij alle slimme tools, inspirerende projecten en handige ondersteuningsmiddelen terug op één plek. Eén toolkit die ervoor zorgt dat jouw sportclub in topvorm is! 
Lees verder
GS en VTS.png

EHBO in de sportclub

Sporten is gezond, maar af en toe loopt het mis op of naast het sportveld of de sportmat. In zo’n situatie is het van groot belang dat je weet wat er aan de hand is en wat je moet doen om de persoon in kwestie te helpen. Gezond Sporten helpt je sportclub graag op weg om op elk moment eerste hulp te kunnen bieden zodat elke sporter zo snel en zo goed mogelijk geholpen kan worden. Leer alles over de eerste hulp bij de meest voorkomende sportblessures via onze e-learning en voorzie een uitgeruste EHBO-sportkoffer in jouw sportclub!
Lees verder
GL en Eetexpert.png

Gezond eten in de sportclub

Op het vlak van gezondheid gaan beweging en voeding hand in hand. Want sporters hebben véél energie en vocht nodig om er tegenaan te gaan. Er zal dus zeker gesproken worden over eet- en drinkgewoontes in je club. Daarom lanceerden Gezond Leven vzw en Eetexpert vzw het project ‘Gezond eten in de sportclub’. Ons doel? Sportclubs aanmoedigen om in 7 (hink-)stappen de sprong te wagen naar een kwaliteitsvol voedingsbeleid en een beleid rond gezond eetgedrag, met aandacht voor groeibevorderende communicatie rond de thema’s eten en voeding. We bieden daarvoor heel wat kant-en-klare acties aan. Deze info is voor álle sportclubs interessant. Groot of klein, recreatief, competitief of topsport, individuele sporten of teamsporten, sporten voor personen met een beperking … Er zijn verschillende manieren om te werken aan gezond eetgedrag in de sportclub. Om te komen tot een gezonde(re) sportclub, vertrek je van wat leeft binnen de club en ga je stap voor stap aan de slag met concrete acties en kant-en-klare materialen. Met kleine aanpassingen. En vergis je niet: die kleine aanpassingen kunnen echt een groot verschil maken.
Lees verder
VAD.png

Vergok je sportplezier niet

Leden van sportclubs spelen 5 keer meer sportweddenschappen en hebben 10 keer meer kans op risicovol gokken dan de algemene bevolking. Deze cijfers hebben de sportwereld aangemoedigd om met het thema aan de slag te gaan. Want sportweddenschappen leiden af van de essentie van de sport. Samen met VAD/De Druglijn tekenden verschillende sportkoepels en -federaties de krijtlijnen uit voor een nieuwe campagne met als slogan ‘Vergok je sportplezier niet’. Onderteken net als zoveel andere sportclubs het charter van de campagne via de website - Vergok je sportplezier niet. Zo ondersteun je als club een omgeving waar de sportbeleving centraal staat, en gokken niet de norm is. Na het ondertekenen van het charter ontvang je een aantal gratis affi ches en krijg je tips hoe je als sportclub preventief aan de slag kan gaan rond het thema. Meer info: Factsheet ‘Gokken in de sport’ De campagne is een samenwerking van VAD/De Druglijn, Sport Vlaanderen, Gezond Sporten Vlaanderen, de Vlaamse Sportfederatie, het Centrum Ethiek in de Sport, Cycling Vlaanderen, Basketbal Vlaanderen, Voetbal Vlaanderen, de Hockey Liga en Tennis Vlaanderen.
Lees verder
VAD.png

Voorkom problemen met alcohol en drugs in je sportclub of pak ze aan met Sportivos

Draagt jouw sportclub gezondheid ook hoog in het vaandel? Hoewel veel sportclubs sterk bezig zijn met gezondheid, zijn sport en alcohol vaak met elkaar verweven. Met een glas voor de gezelligheid is niks verkeerd, maar alcohol kan ook zorgen voor overlast in en rond de sportclub. Denk maar aan dronken supporters, rijden onder invloed, … Wat is Sportivos? Een preventietraject dat je sportclub helpt om problemen door alcohol of andere drugs te voorkomen en als ze zich toch voordoen aan te pakken en de schade te beperken. Zo toon je als club nog meer dat je begaan bent met de gezondheid en het welzijn van sporters, clubleden, sympathisanten en bezoekers. Sportivos bestaat uit drie fasen (Sportivos Brons, Sportivos Zilver, Sportivos Goud) die je op eigen tempo kan doorlopen om zo te komen tot een alcohol- en drugbeleid op maat van jouw club. Als sportclub sta je er zeker niet alleen voor en krijg je ondersteuning van een lokale, intergemeentelijke of regionale preventiewerker. BRONS voor een actie veilig verkeer en verantwoord alcohol schenken in de kantine. ZILVER voor een clubvisie rond alcohol en drugs, sensibilisering van de sporters en het opleiden van een alcohol- en drug-coach. GOUD voor een actieve alcohol- en drugcoach in de club, preventieve acties en een clubreglement over alcohol en drugs Interesse? Sportclubs kunnen zich via dit registratieformulier inschrijven om te starten met Sportivos Brons.
Lees verder
eetexpert.png

Voorkom eetproblemen in de sportclub

Eetproblemen en eetstoornissen zetten de mentale en fysieke gezondheid van een sporter onder druk én zijn op lange termijn nefast voor de prestaties. Daarom wil Eetexpert bewustwording creëren rond de thema’s voeding, eetgedrag en zelfbeeld bij sporters. Zo blijft sporten leuk en gezond.
Lees verder
GS en RVSP en ICES.png

Wat na een impact op het hoofd?

Dat een impact op het hoofd gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid van de sporter spreekt voor zich. Impact vermijden is de eerste boodschap. Valt het toch voor, zowel tijdens wedstrijden als tijdens trainingen, dan moeten we er gepast mee omgaan. Daarom gingen we samen met verschillende actoren aan de slag om gepaste adviezen op te stellen. Waar moet een sporter en zijn omkadering alert voor zijn na zo’n impact? Wat zijn de signalen van een mogelijke hersenschudding? En hoe kan hij of zij nadien verantwoord het sporten hervatten? Afhankelijk van de ernst van de impact vind je advies rond de nodige rustperiode en de noodzaak van een tussentijds controle onderzoek. Je kan deze adviezen terugvinden op de website van het project “Impact op het hoofd in de sport”. Voor informatie bij risicovechtsporten, kan je terecht bij het Vechtsportplatform. Download gratis de poster en sticker rond impact op het hoofd en hang deze op in jouw sportclub.
Lees verder

Vind een expert

 • Michel De Bruyne

  Sportarts
 • John Ijzerman

  Sportarts
 • Torsten Wauters

  Torsten Wauters

  Sportarts
 • Marc Van Hauwermeiren

  Sportarts
 • Eddy Spans

  Sportarts
 • Frank De Winter

  Sportarts
 • Sofie Belis

  Sportarts
 • Michel D'Hollander

  Huisarts
 • Henri Van Herpen

  Kinesitherapeut
 • Toon Cruyt

  Sportarts
 • Frederik Ponet

  Sportarts
 • Adelheid Steyaert

  Adelheid Steyaert

  Sportarts, Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Koen Pansaers

  Sportarts
 • John Roosen

  Cardioloog
 • Wilfried Colmonts

  Huisarts
 • Robrecht Dhollander

  Huisarts
 • Luc Itterbeek

  Sportarts
 • Ellen Beuckelaers

  Orthopedisch chirurg
 • Myriam Willems

  Kinesitherapeut
 • Bie Peremans

  Kinesitherapeut
 • Piet Bouquillon

  Sportarts
 • Karel De Crem

  Sportarts
 • Ben Corteville

  Cardioloog
 • Rik Derveaux

  Kinesitherapeut
 • Ludovic Onkelinx

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Pascal Wernaers

  Orthopedisch chirurg
 • Wim Derave

  Bewegingswetenschapper
 • Alain Van Noorbeeck

  Sportarts
 • Denis Jaeken

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Alain Schutjes

  Sportarts
 • Tom Smolders

  Huisarts
 • Dieter Vercaigne

  Sportkinesitherapeut
 • Anja Van de Putte

  Huisarts
 • Guido Van Hirtum

  Sportarts
 • Frederik Van Acker

  Sportarts
 • Antoine Lutin

  Antoine Lutin

  Kinesitherapeut
 • Jo Vandersmissen

  Radioloog
 • Jan Boon

  Huisarts
 • Dirk Gyselinck

  Sportarts
 • Baldwin Sondervan

  Baldwin Sondervan

  Sportkinesitherapeut
 • Ingrid Dekelver

  Sportarts, Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Stefaan Machiels

  Huisarts
 • Marleen Lootens

  Sportarts
 • Steven Reyskens

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Gretel Descheemaeker

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Maarten Couturier

  Sportarts
 • Guy De Schutter

  Sportarts
 • Hamza Laamarti

  Diëtist
 • Bert Vankerschaver

  Bert Vankerschaver

  Sportkinesitherapeut
 • Wouter Van Den Broecke

  Orthopedisch chirurg
 • Johan Wens

  Huisarts
 • Inge D'eer

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Leon Ghijselinck

  Sportarts
 • Vincent Metsers

  Huisarts, Sportarts
 • Bruno Van Hoecke

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Sjors Pietermans

  Sjors Pietermans

  Huisarts, Sportarts
 • Dirk Van de Velde

  Sportarts
 • Kristof Ryheul

  Kristof Ryheul

  Trainer
 • Jan Vercammen

  Cardioloog
 • Guy Peeters

  Sportarts
 • Karl Brack

  Gynaecoloog
 • Bart Gadeyne

  Sportarts
 • Marianne Cuyvers

  Sportdiëtist
 • Dieter De Clercq

  Sportarts
 • Luc Peeters

  Sportarts
 • Marc Hemeryck

  Sportarts
 • Koen Scheerlinck
  Penningmeester

  Koen Scheerlinck

  Sportkinesitherapeut
 • Daniel Baesberg

  Sportarts
 • Johan Matthijs

  Huisarts
 • Leysen Joppe

  Leysen Joppe

  Diëtist, Sportdiëtist
 • Gezond en Ethisch Sporten

 • Lander Dewitte

  Huisarts, Sportarts
 • Luk Buyse
  Huisarts, Sportarts

  Luk Buyse

  Huisarts, Sportarts
 • Sofie Decamps

  Sportarts
 • Peter Dieleman

  Sportarts
 • Koenraad Thuysbaert

  Sportarts
 • Joost Blontrock

  Sportarts
 • Benjamin Goris

  Kinesitherapeut
 • Dana Neirinck

  Podoloog
 • Michael Nicasi

  Michael Nicasi

  Trainer
 • Dirk Van Genechten

  Sportarts
 • Jos Vandevenne

  Sportarts
 • Liesbeth Stulens

  Huisarts
 • Ellen Van Puyvelde

  Ellen Van Puyvelde

  Sportarts
 • Sportarts

  Rik De Kinderen

  Sportarts
 • An Konings

  Sportarts
 • Marianne Brabers

  Sportdiëtist
 • Carl De Crée

  Sportarts, Endocrinoloog, Bewegingswetenschapper, Trainer, Andere
 • Ingrid Deweert

  Sportarts
 • Henry Carlier

  Sportarts
 • Mieke Van Vlaenderen

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Peter Muylaert

  Sportarts
 • Jan Van Meirhaeghe

  Jan Van Meirhaeghe

  Orthopedisch chirurg
 • Stephan Ilsbrouckx

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Luc Fr. Janssens

  Sportarts
 • Frederik Deconinck

  Frederik Deconinck

  Bewegingswetenschapper
 • Johan Haegeman

  Sportarts
 • Lianne De Mey

  Sportarts
 • Ruth Vanderheyden

  Diëtist, Sportdiëtist
 • Leonie Geukens

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Roel Jacobs

  Roel Jacobs

  Kinesitherapeut, Sportkinesitherapeut
 • Kristof Peeters

  Sportarts
 • Mileen De Vleeschhouwer

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Raf Coremans

  Huisarts, Sportarts
 • Margaux Stevens

  Margaux Stevens

  Podoloog
 • Steven Platteaux

  Sportarts
 • Tyrone Devolder

  Huisarts
 • Jolien Vanendert

  Sportdiëtist
 • Michèle Verhaest

  Sportarts
 • Dr Colmonts Wilfried BV

  Wilfried Colmonts

  Sportarts
 • Sportarts

  Joris De Win

  Sportarts
 • Frédéric Van Burm

  Frédéric Van Burm

  Osteopaat
 • Ine Schops

  Podoloog
 • Mathias Peeters

  Sportarts
 • Pascal De Smet

  Huisarts
 • Karolien Meersman

  Sportarts
 • Mathieu Maroy

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Robin Vanhoudt

  Sportarts
 • Jettie Tempels

  Sportarts
 • Mark Van Craenenbroeck

  Kinesitherapeut
 • Jago Van Soom

  Jago Van Soom

  Sportarts
 • Hendrik Roobaert

  Sportarts
 • Jan Leire

  Sportarts
 • Eric Vandeputte

  Sportarts
 • Angelique Veracx

  Angelique Veracx

  Osteopaat
 • Gert Droessaert

  Kinesitherapeut, Sportkinesitherapeut
 • Jo Verschueren

  Jo Verschueren

  Kinesitherapeut
 • Sophie Lambrecht

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Maries Aertgeerts

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Filip Noe

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Guy Vandenhoven

  Sportarts
 • Dominique Devriese

  Dominique Devriese

  Kinesitherapeut, Osteopaat
 • Diëtist en Gedrags- & Mindsetspecialist

  Lieselot Wouters

  Diëtist, Sportdiëtist
 • Jan Pieter Outtier

  Sportarts
 • Luc Vogelaers

  Huisarts
 • Nick Baelde

  Radioloog
 • Mitch Malavolta

  Huisarts, Sportarts
 • Paul Meersman

  Sportarts
 • Thierry Op de Beeck

  Sportarts
 • Guy Vermeiren

  Cardioloog
 • Marc Bomans

  Kinesitherapeut
 • Willy De Taellenaere

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Peter Claeys

  Sportarts
 • Toon Goossens

  Sportarts
 • Michel Wynsberghe

  Kinesitherapeut, Trainer
 • Tina Lambrechts

  Diëtist, Sportdiëtist
 • Willy Coosemans

 • Voorzitter

  Inge De Ridder

  Sportdiëtist
 • Gerrit De Loose

  Sportkinesitherapeut
 • Marc Schiltz

 • Julien Ryckeboer

  Kinesitherapeut
 • Sara Kempeneers

  Podoloog
 • Karel Pardaens

 • BVBA Samcon

 • Peter De Naeyer

  Sportarts
 • Eddy Van Keerberghen

  Sportarts
 • Annelies Harnie

  Sportarts
 • Werner Vleugels

  Huisarts, Sportarts
 • Kathleen De Smet

  Kinesitherapeut
 • Jeroen Stappers

  Jeroen Stappers

  Sportarts, Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Johan Pierret

  Sportarts
 • Inge Bru

  Sportarts, Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Kris Peeters

  Kris Peeters

  Sportarts
 • Peter Germonpre

  Huisarts
 • Annik Bosmans

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Erik Van Lierde

 • Johan Docx

  Sportarts
 • Nathalie Odeur

  Huisarts
 • Luus Tormans

  Podoloog
 • Joris Callens

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Jan Notredame

  Kinesitherapeut
 • Jens Demanet

  Sportarts
 • Peter Plessers

 • Annick Viaene

  Annick Viaene

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Nick Hiltrop

  Cardioloog
 • Patrick Detemmerman

  Huisarts
 • Maaike Polspoel

  Diëtist, Sportdiëtist
 • An De Busser

  An De Busser

  Diëtist
 • Hugo Debouvere

  Huisarts
 • Hans Talloen

  Sportarts
 • Steven Pauli

  Sportarts
 • Hans Jaspers

  Radioloog
 • Elke Van den Steen

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Maarten Cox

  Sportarts
 • Koen Nys

  Sportarts
 • Peter Lagrou

  Sportarts
 • Carmen Vanhaecke

  Sportarts
 • Trees Dooms

 • Wouter Dierynck

  Sportarts
 • Bram Debaene

  Sportarts
 • Katja Van Oostveldt
  Sportarts

  Katja Van Oostveldt

  Sportarts
 • Sara Engels

  Gynaecoloog
 • Vik Corstjens

  Sportarts
 • Guy Vanhees

  Sportarts
 • Luc Baeyens

  Sportarts, Gynaecoloog
 • Dries Dieusaert

  Sportarts
 • Yves Van Doninck

  Sportarts
 • Nathalie Van de Vyver

  Huisarts
 • Jens Van Akeleyen

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Sam Vermeire

  Sportarts
 • Eva De Mulder

  Podoloog
 • Marc Royackers

  Sportarts
 • Stefan Hooftman

  Sportarts
 • Machteld Royackers

  Huisarts
 • Bruno Vanhecke
  Secretaris

  Bruno Vanhecke

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Philippe De Ryck

  Sportarts
 • Charlotte De Jonckheere

  Charlotte De Jonckheere

  Podoloog
 • Marco Guidi

  Sportarts
 • Kurt Heldenbergh

  Sportarts
 • Kris Demanet

  Sportarts
 • Luc Roland

  Sportarts
 • Jos Benders

  Sportarts
 • Sven Aertgeerts

  Sportarts
 • Dirk De Mey

  Kinesitherapeut
 • Herwig Vergucht

  Sportkinesitherapeut
 • Jan Verstuyft

  Sportarts
 • Jean-Paul Pierreux

  Huisarts
 • Georges Gillis

  Sportarts
 • Gerda Smets

  Sportarts
 • Jasper Van Criekinge

  Sportarts
 • Renaat Huysmans

  Sportarts
 • Bastiaan Verstraete

  Huisarts, Sportarts
 • Frank Pauwels
  Voorzitter

  Frank Pauwels

  Sportarts
 • Peter Wieme

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Johan Roeykens

 • Chris Martens

  Orthopedisch chirurg
 • Wouter Eraly

  Sportarts, Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Reinout Van Schuylenbergh

  Reinout Van Schuylenbergh

  Bewegingswetenschapper, Trainer
 • Benedicte Heyndrickx

  Cardioloog
 • Filip Parmentier

  Sportarts
 • Ondervoorzitter

  Stijn Bogaerts

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Dirk Devleeschouwer

  Sportarts
 • Steven Bex

  Steven Bex

  Sportarts
 • Ivan Ghillebert

  Huisarts
 • Pieter Volcke

  Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Cedric Arijs
  Psycholoog, Sportpsycholoog

  Cedric Arijs

  Psycholoog, Sportpsycholoog
 • Dorien Meeusen

  Diëtist, Sportdiëtist
 • Kris Vanderlinden

  Sportarts
 • Jonas Docx

  Sportarts
 • Annelies Van Erck

  Sportarts, Fysisch arts / Revalidatie arts
 • Francis Lemmens

  Sportarts
 • Kris Claes

  Kinesitherapeut
 • Michel Herssens

  Cardioloog
 • Stefan Smits

  Sportarts
 • Jan Wanten

  Sportarts
 • Ria Vanderstraeten

  Ria Vanderstraeten

  Sportdiëtist
 • Patrick Govaert

  Sportarts
 • Bart Vandewynckele

  Sportarts
 • Kevin Robson

  Trainer
 • Bob Brouwers

  Huisarts
 • Jonas Massa

  Sportarts
 • Jean-Paul Van der Sypt

  Sportarts
Sluiten