Over Kaakproblemen en sport

Kaakproblemen en sport

Kaakproblemen en sport; een multidisciplinaire kijk!

Onze sprekers van dienst zijn:

Tandarts Anouk Asscherickx

Tandarts Anouk Asscherickx studeerde af in 2004 aan de Katholieke Universiteit Leuven. Nadien volgde een postgraduaat Orofaciale pijn en dysfunctie aan dezelfde universiteit, gecombineerd met een postgraduaat acupunctuur aan de Karel de Grote hogeschool in Antwerpen.

Van 2004 tot 2014 werkte zij als algemeen tandarts in een groepspraktijk, gecombineerd van 2006 tot 2008 als staflid op de consultatie orofaciale pijn en dysfunctie  in UZ Leuven en van 2008 tot heden in het AZ Sint Jan te brugge.
Sinds 2016 is zij afdelingshoofd van het stagecentrum tandheelkunde in het AZ Sint Jan te Brugge, wat  gecombineerd wordt met een privépraktijk voor orofaciale pijn en dysfunctie te Kortrijk.     In 2021 start zij een gastdocentschap aan de KU Leuven voor het vak orofaciale pijn en dysfunctie in de opleiding tandheelkunde.

Zij geeft regelmatig cursussen en opleidingen voor tandartsen en postgraduate opleiding voor kinesisten over deze specialisatie. Daarnaast zet zij zich in voor postuniversitaire vorming voor tandartsen via PUC-KULAK en de Interuniversitaire Samenwerking. Onderzoek in samenwerking met de faculteit revalidatiewetenschappen KUL-campus Brugge richt zich op de invloed van de kaak op de rest van het lichaam, onder andere bij sporters.

Kinesitherapeut prof. Hans Isselée

Prof. Hans Isselée, PT, PhD studeerde in 1989 af als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de KU Leuven. Hij begon zijn loopbaan als kinesitherapeut op de afdeling Revalidatie en Sportgeneeskunde in het AZ Sint-Jan te Brugge. In 1992 specialiseerde hij zich in temporomandibulaire dysfuncties (TMD) aan het ACTA Amsterdam en deed hij een brede klinische ervaring op bij patiënten met musculoskeletale en temporomandibulaire aandoeningen.

 In 2002 promoveerde hij tot doctor in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de KU Leuven op een proefschrift getiteld ‘Temporomandibular disorders and hormonal fluctuations”.

 Hans Isselée is momenteel docent aan de KU Leuven op Campus Brugge en Leuven en doceert o.a. TMD in de master- en postgraduaatsopleidingen.  Zijn onderzoeksinteresses zijn bruxisme, temporomandibulaire aandoeningen en pijn en hij is lid van de International Association for the Study of Pain. Hij presenteert geregeld op internationale congressen of symposia in Canada, de VS en Europa. Hans Isselée runt eveneens een privaatpraktijk voor TMD in Brugge.

Osteopaat Jöry Pauwels

Jöry behaalde het diploma van kinesitherapeut (KuLeuven, MSc), manuele therapie (KuLeuven, ManaMa) en osteopathie (Flanders International College of Osteopathy, DO en Dreesden International University, MSc).

Professioneel is Jöry actief in de praktijk in Mol Wezel, internationaal docent osteopathie en postgraduaat docent, co-directeur Fico Antwerpen & Warschau, secretaris generaal Van het Europees osteopathisch academisch netwerk (OsEAN), osteopaat van rugby club Laakdal en het Belgische nationale rugby team en leidt hij het stage centrum van de osteopathie school in Antwerpen.

 Jöry is naast klassiek osteopaat zeer actief in de screening & behandeling van (top)sporters en zwangerschapsbegeleiding & postnatale osteopathie.

Met dank aan:

Ontwerp zonder titel (54)

  • Blessurepreventie
  • Training
  • Sportgeneeskunde
  • Gezond Sporten

Voorwaarden en prijzen

Ticket Prijs
Standaard - op locatie € 35,00
Standaard - online € 30,00
Lid GS - op locatie € 25,00
Lid GS - online € 20,00
Coloured plus sign

Word Gezond Sporten Expert

Ben je zelf een sportmedische professional en wil je deel uitmaken van een netwerk dat almaar invloedrijker wordt? Join the club! Bij Gezond Sporten zijn alle professionele invalshoeken en disciplines belangrijk. Het complementaire en multidisciplinaire karakter van de vereniging versterkt onderlinge samenwerking en vakoverschrijdende kennisoverdracht. Bovendien levert lidmaatschap persoonlijke voordelen op, zoals de gelegenheid om je praktijk zichtbaar te maken voor alle sporters en collega’s.

  • Exclusieve toegang tot onlineplatformen
  • Korting op evenementen en magazines
  • Word lid van onze community
  • Lees exclusief expertartikels
Registreer je nu
Sluiten