Over Webinar: De sportende vrouw - Bekkenbodem (problematiek) & Sport

Webinar: De sportende vrouw - Bekkenbodem (problematiek) & Sport

Wist je dat meer dan 1 op 2 van alle vrouwen wereldwijd ooit te maken krijgt met bekkenbodemproblemen? Dat urineverlies (en zelfs stoelgangsverlies) ook frequent voorkomt bij vrouwelijke atleten? De cijfers variëren van 40 tot wel 92%,  afhankelijk van het type sport dat ze beoefenen. En dat urineverlies bij meer dan de helft van alle vrouwen, dé reden is waarom ze bepaalde sporten stopzetten of aanpassen in intensiteit?  

Lastige klachten dus, die ook een significante invloed hebben op de levenskwaliteit en prestaties van recreatieve en professionele vrouwelijke sporters. Informatie over sporten tijdens de vrouwelijke levenscyclus (inclusief zwangerschap, postpartum en perimenopauze), de juiste oefeningen en levensstijltips kunnen vaak een wereld van verschil maken! 

De multidisciplinaire aanpak staat centraal: een lezing waarop iedere women’s health professional die met sportende vrouwen werkt, geprikkeld zal worden, met nieuwe inzichten!

Sprekers van dienst zijn:

Luc Baeyens - foto website  Luc Baeyens - Sportgynaecoloog & Sportarts

Hedwig Neels - foto website  Hedwig Neels - Bekkenbodemkinesitherapeut

Accreditatie voor artsen en kinesitherapeuten werd goedgekeurd.

    

Met dank aan: 

FuturMedi_Logo_400x200

Voorwaarden en prijzen

Ticket Prijs
Lid GS € 30,00
Standaard € 40,00
Student € 30,00
Coloured plus sign

Word Gezond Sporten Expert

Ben je zelf een sportmedische professional en wil je deel uitmaken van een netwerk dat almaar invloedrijker wordt? Join the club! Bij Gezond Sporten zijn alle professionele invalshoeken en disciplines belangrijk. Het complementaire en multidisciplinaire karakter van de vereniging versterkt onderlinge samenwerking en vakoverschrijdende kennisoverdracht. Bovendien levert lidmaatschap persoonlijke voordelen op, zoals de gelegenheid om je praktijk zichtbaar te maken voor alle sporters en collega’s.

  • Maak jouw praktijk extra zichtbaar op het internet
  • Krijg toegang tot de plusartikels
  • Ontvang korting op evenementen
  • Geniet van voordelen bij Gezond Sporten partners
Registreer je nu
Sluiten