Over Eetstoornissen in de sport

Eetstoornissen in de sport

Sprekers op het programma:

Sportdiëtiste Inge De Ridder

Inge_De_RIdder

Inge De Ridder is een gedreven sportdiëtiste, ISAK level 1 antropometrist , ICF gecertificeerde integrale coach met ACT en NLP vaardigheden en met meer dan 25 jaar ervaring in (sport)voeding, eetstoornissen en leefstijlcoaching. Ze heeft een eigen praktijk in Deurne en is docent aan de opleiding Sport en Bewegen van de Thomas More Hogeschool in Turnhout.

 Haar absolute stokpaardje is het sportieve luik, zo werkt ze heel nauw samen met enkele Belgische topatleten. Het Belgische zwemteam olv Ronald Gaastra  (van oa zilveren medaillewinnaar Pieter Timmers in Rio) werd  meer dan 15 jaar door haar begeleid. Ook het Belgisch gymteam en de Vlaamse judofederatie hebben jarenlang van haar expertise mogen genieten. Momenteel is ze nog steeds actief in de Antwerpse zwemclub BRABO, het Vlaams Taekwondoteam en  het Belgisch Bobsleeteam. Maar ook verschillende sporters, van topsporter tot recreant, en de sterren van morgen rekenen op haar coaching, motivatie en voedingsbegeleiding.

 Haar absolute specialiteit is het RED-S syndroom. Dit syndroom meer in de aandacht brengen is één van haar grote doelen. Ze werkt momenteel samen met Eetexpert vzw en Sport Vlaanderen een project hierover uit en als freelancer aan het VUB Blits team deelt ze hierover ook haar expertise.

Klinisch psycholoog Jan Norré

jan_norre-100x100

Jan groeide op in een gezin van zorgverstrekkers. Interesse voor de mens, zijn gezondheid en zijn gedrag zijn hem vanuit zijn opvoeding meegegeven.

Enthousiast en gedreven vanuit die jeugdidealen koos hij voor de studies psychologie. Jan koos voor Klinische Psychologie om later als hulpverlener aan de slag te kunnen. De studie boeide hem zodanig dat hij zich verder wilde verdiepen in menselijk gedrag in gezinnen en relaties. Daarom specialiseerde hij zich in Familiale en Seksuologische Wetenschappen.

Aanvankelijk werkte Jan in verschillende psychotherapie praktijken. Met die werkervaring op zak, en gedreven door zijn diepe interesses, begon hij aan een opleiding gedragstherapie. Hij startte een eigen praktijk en zijn loopbaan kwam in een stroomversnelling.

Na de voltooiing van zijn opleiding gedragstherapie is hij zich gaan toeleggen op de ambulante behandeling van eetstoornissen. Jan bouwde er een jarenlange klinische expertise in op. Die expertise deelt hij graag met collega’s, en dat is meteen zijn drijfveer voor zijn klinische wetenschappelijke publicaties, lezingen, workshops en supervisie.

  • Sportpsychologie
  • Voeding
  • Sportgeneeskunde

Voorwaarden en prijzen

Ticket Prijs
Lid GS - online € 20,00
Lid GS - op locatie € 25,00
Standaard - online € 30,00
Standaard - op locatie € 35,00
Coloured plus sign

Word Gezond Sporten Expert

Ben je zelf een sportmedische professional en wil je deel uitmaken van een netwerk dat almaar invloedrijker wordt? Join the club! Bij Gezond Sporten zijn alle professionele invalshoeken en disciplines belangrijk. Het complementaire en multidisciplinaire karakter van de vereniging versterkt onderlinge samenwerking en vakoverschrijdende kennisoverdracht. Bovendien levert lidmaatschap persoonlijke voordelen op, zoals de gelegenheid om je praktijk zichtbaar te maken voor alle sporters en collega’s.

  • Exclusieve toegang tot onlineplatformen
  • Korting op evenementen en magazines
  • Word lid van onze community
  • Lees exclusief expertartikels
Registreer je nu
Sluiten