Over WEBINAR: Het belang van bikefitting, loopanalyse en zooltherapie

WEBINAR: Het belang van bikefitting, loopanalyse en zooltherapie

Wat is het belang van een goede fietspositionering, loopstijl en loopschoen om blessures te voorkomen? 

Onze sprekers van dienst zijn:

Jean Luc De Meyer - Bike Experience

Jean Luc behaalde aan het International Bikefitting Institute het certificaat level 4, de hoogste onderscheiding voor bikefitters. Hij is als expert fietsbiomechanica een referentie in de Benelux. Zo ondersteunt hij ook profploegen als Jumbo-Visma en Trek-Segafredo als consultant.

Zijn grootste specialisatie? Voetproblematieken bij wielrenners. En zijn dynamische visie op bikefitting. Bikefitting is geen meet- en rekenoefening. Het is een toepassing van biomechanica. Dat is iets dat zich bijvoorbeeld goed vertaalt in zijn totaalbenadering van de cranklengte.

Als gepassioneerd fietsbiomechanicus geeft Jean Luc het vak ook graag door. Daarom is er sinds 2019 de Bike Experience Academy, waarin hij regelmatig workshops en bikefitopleidingen geeft aan mecaniciens, kinesisten, podologen en anderen.

Tot slot doet hij ook R&D consultancy voor fietsfabrikanten en geeft hij gastcolleges aan hogeschoolstudenten Sport & Bewegen.

Prof. Veerle Segers - UGent

Veerle Segers is sinds 2019 professor in de biomechanica aan de vakgroep Bewegings- en Sportwetenschappen van de UGent. De focus van haar onderzoeksgroep ligt op locomotie en blessurepreventie.

Naast lesgeven aan de studenten Sport & Bewegingswetenschappen, geeft ze tevens als 'Sports Injury Prevention Expert' opleidingen aan trainers om blessurepreventie te implementeren in hun sport.

Prof. Segers werkt tevens als onderzoeker bij de Vlaamse Basketball Federatie en behaalde een 'FIBA Europe Coaching Certificate'.
Ze is lid van de redactieraad van het journal Footwear Science.

Kim Segers - Podoloog

Kim is bachelor in de podologie en behaalde zijn post-graduaat sportpodologie.

Zijn expertise ligt voornamelijk bij het onderzoeken en behandelen van sporters en kinderen. Het grootste aandeel van zijn patiëntenpopulatie bestaat  uit wielrenners en triatleten.

Hij is medeoprichter van MOOV Podologie en is ook actief binnen het Sportexpertisecentrum 360-Sports.

Met dank aan: logo runeasi

  • Beleid
  • Training
  • Sportgeneeskunde
  • Gezond Sporten

Voorwaarden en prijzen

Ticket Prijs
Lid GS - online € 20,00
Standaard - online € 30,00
Coloured plus sign

Word Gezond Sporten Expert

Ben je zelf een sportmedische professional en wil je deel uitmaken van een netwerk dat almaar invloedrijker wordt? Join the club! Bij Gezond Sporten zijn alle professionele invalshoeken en disciplines belangrijk. Het complementaire en multidisciplinaire karakter van de vereniging versterkt onderlinge samenwerking en vakoverschrijdende kennisoverdracht. Bovendien levert lidmaatschap persoonlijke voordelen op, zoals de gelegenheid om je praktijk zichtbaar te maken voor alle sporters en collega’s.

  • Exclusieve toegang tot onlineplatformen
  • Korting op evenementen en magazines
  • Word lid van onze community
  • Lees exclusief expertartikels
Registreer je nu
Sluiten