Over WEBINAR: Het belang van bikefitting, loopanalyse en zooltherapie

WEBINAR: Het belang van bikefitting, loopanalyse en zooltherapie

Wat is het belang van een goede fietspositionering, loopstijl en loopschoen om blessures te voorkomen? 

Onze sprekers van dienst zijn:

Jean Luc De Meyer - Bike Experience

Jean Luc behaalde aan het International Bikefitting Institute het certificaat level 4, de hoogste onderscheiding voor bikefitters. Hij is als expert fietsbiomechanica een referentie in de Benelux. Zo ondersteunt hij ook profploegen als Jumbo-Visma en Trek-Segafredo als consultant.

Zijn grootste specialisatie? Voetproblematieken bij wielrenners. En zijn dynamische visie op bikefitting. Bikefitting is geen meet- en rekenoefening. Het is een toepassing van biomechanica. Dat is iets dat zich bijvoorbeeld goed vertaalt in zijn totaalbenadering van de cranklengte.

Als gepassioneerd fietsbiomechanicus geeft Jean Luc het vak ook graag door. Daarom is er sinds 2019 de Bike Experience Academy, waarin hij regelmatig workshops en bikefitopleidingen geeft aan mecaniciens, kinesisten, podologen en anderen.

Tot slot doet hij ook R&D consultancy voor fietsfabrikanten en geeft hij gastcolleges aan hogeschoolstudenten Sport & Bewegen.

dr. Pieter Fiers - UGent

Pieter Fiers (36) is een postdoctoraal onderzoeker aan de vakgroep sport- en bewegingswetenschappen van de Universiteit Gent.  Zijn wetenschappelijke expertise situeert zich in de analyse van menselijke locomotie waarbij de focus de laatste jaren ligt op het verminderen van de mechanische belasting tijdens recreatief lopen om loopblessures te voorkomen.  Doorheen de jaren voerde hij onderzoek uit voor o.a. Nike, Li-Ning en Mizuno.  Gedetailleerde 3D loopanalyses zowel op loopband als in een overgrondse situatie vormden steeds de basis.  Naast dit onderzoek doceert Pieter (toegepaste) biomechanica en bewegingsanalyse aan studenten sport- en bewegingswetenschappen, ingenieurs en is hij docent binnen de Vlaamse Trainersschool.

Kim Segers - Podoloog

Kim is bachelor in de podologie en behaalde zijn post-graduaat sportpodologie.

Zijn expertise ligt voornamelijk bij het onderzoeken en behandelen van sporters en kinderen. Het grootste aandeel van zijn patiëntenpopulatie bestaat  uit wielrenners en triatleten.

Hij is medeoprichter van MOOV Podologie en is ook actief binnen het Sportexpertisecentrum 360-Sports.

Met dank aan: logo runeasi

  • Beleid
  • Training
  • Sportgeneeskunde
  • Gezond Sporten
Coloured plus sign

Word Gezond Sporten Expert

Ben je zelf een sportmedische professional en wil je deel uitmaken van een netwerk dat almaar invloedrijker wordt? Join the club! Bij Gezond Sporten zijn alle professionele invalshoeken en disciplines belangrijk. Het complementaire en multidisciplinaire karakter van de vereniging versterkt onderlinge samenwerking en vakoverschrijdende kennisoverdracht. Bovendien levert lidmaatschap persoonlijke voordelen op, zoals de gelegenheid om je praktijk zichtbaar te maken voor alle sporters en collega’s.

  • Maak jouw praktijk extra zichtbaar op het internet
  • Korting op evenementen en magazines
  • Lees exclusief expertartikels
  • Word lid van onze community
Registreer je nu
Sluiten